Zobacz wątek - zx6r '99 gaśnie na zimnym przy dodaniu gazu

zx6r '99 gaśnie na zimnym przy dodaniu gazu

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Moderatorzy: Walenty, Movi, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, Lovtza, Terror, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, Bostorn, Miczab, leff, henio12323, rosa, cycu_rsko

zx6r '99 gaśnie na zimnym przy dodaniu gazu

Postprzez duch1156 » 26/3/2014, 11:13

Witam. mam problem z motocyklem. na zimnym silniku odpala dobrze, ale dławi się gdy chce dodać gazu. nawet jak odczekam minutę czy dwie, przy gwałtownym dodaniu gazu nie wkręca się swobodnie, a czasami nawet zgaśnie.

w górnym zakresie obrotów silnik kręci się jak żyleta.. dół ma słaby :/
synchro robiłem - jest ok..

Co może być przyczyną?

Regulacja gaźników?
Ustawienie zaworów?
Wymiana świec?

Świece wymieniałem w zeszłym sezonie, teraz tylko czyściłem filtry i wymieniałem płyny..
duch1156
Świeżak
 
Posty: 26
Dołączył(a): 1/4/2012, 22:22
Lokalizacja: Gdańsk


Postprzez relakzstyle » 26/3/2014, 13:38

a jak sie rozgrzeje to tez gasnie ? przy lekkim dodawaniu gazu nie gasnie ? gasnie na biegu czy na neutralu ? a swiatla masz wlaczone czy wylaczone ? moze cos z regulatorem napiecia moze odlacz go na chwile i wtedy sproboj
relakzstyle
Świeżak
 
Posty: 118
Dołączył(a): 24/5/2011, 16:07
Lokalizacja: Puck

Postprzez miki1406 » 26/3/2014, 13:53

Zacznij od serwisu... Jak dla mnie zapchane coś na obwodzie wolnych obrotów
Imbrola faza - "Detailing" ;)
Avatar użytkownika
miki1406
VIP Ścigacz.pl
 
Posty: 2846
Dołączył(a): 16/8/2009, 22:37
Lokalizacja: Skierniewice

Postprzez duch1156 » 27/3/2014, 11:06

jak sie rozgrzeje to nie ma tego problemu. wkręca sie dobrze na obroty..
przy lekkim dodaniu gazu - zależne od rozgrzania. na początku nawet przy lekkim dodaniu, później coraz lepiej, a jak już ciepły to dobrze kręci..
wszystko to na neutralu, ale na biegu to samo - ciężko na zimnym z garażu piwnicznego wyjechać :/
światła niec nie zmieniają..
duch1156
Świeżak
 
Posty: 26
Dołączył(a): 1/4/2012, 22:22
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez mati22252 » 27/3/2014, 11:42

To jest gaźnikowiec i tak już to ma musi złapać trochę temperatury by normalnie się zachowywał. Daj mu się nagrzać i wyjedź spokojnie na ssaniu i po 200m wyłączysz i będzie już się normalnie zachowywał. Tylko nie dawaj w palnik na ssaniu bo zawalisz świece.
Avatar użytkownika
mati22252
VIP Ścigacz.pl
 
Posty: 805
Dołączył(a): 12/4/2012, 17:04
Lokalizacja: Żagań/ Poznań

Postprzez duch1156 » 27/3/2014, 11:56

ojjj.. to nie jest tak że delikatnie sie dławi. wiem że gaźnikowiec jest słaby na zimno, ale to już przesada..
żadnego silnika nie można piłować na zimno, więc tego ie robię
silnik powinien sie normalnie wkręcac na obroty po delikatnym dodaniu gazu nawet na zimno, a jak już z minute pochodzi to spokojnie sie powinien kręcić.

tutaj jest meeeega dławienie i czasami gaśnie. świece wyglądają dobrze, chodzi na wszystkie gary
wcześniej moto tak nie robił, normalnie chodził, ale od jakiegoś czasu bolączka się pogłębiała az teraz stała się zbyt uciążliwa.. to nie były objawy które przyszły nagle.
duch1156
Świeżak
 
Posty: 26
Dołączył(a): 1/4/2012, 22:22
Lokalizacja: Gdańsk

Postprzez mati22252 » 27/3/2014, 19:45

To sprawdź ciśnienie na cylindrach może już się kończą pierścienie.
Avatar użytkownika
mati22252
VIP Ścigacz.pl
 
Posty: 805
Dołączył(a): 12/4/2012, 17:04
Lokalizacja: Żagań/ Poznań

Postprzez duch1156 » 28/3/2014, 17:50

a może to zwyczajne czyszczenie i regulacja gaźników mu jest potrzebna?
co sądzicie??
duch1156
Świeżak
 
Posty: 26
Dołączył(a): 1/4/2012, 22:22
Lokalizacja: Gdańsk



Powrót do Mechanika motocyklowa



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 0 gości




na gr