Zobacz wątek - Aprilia RS70/50 Nie odpala.

Aprilia RS70/50 Nie odpala.

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Moderatorzy: Walenty, Movi, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, Lovtza, Terror, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, Bostorn, Miczab, leff, henio12323, rosa, cycu_rsko

Aprilia RS70/50 Nie odpala.

Postprzez Matt_at » 23/3/2014, 07:13

Witam.jechałem sobie ostatnio moją aprilia i nagle słysze jakieś dziwne dzwięki z okolic silnika. coś piszczało i zaczął dziwnie chodzić. zjechałem na pobocze i zgasiłem żeby obejrzeć co i jak.
NIc niepokojącego nie zauważyłem... próbuje więc palić i ... NIC.
Słychać tylko takie cyknięcie przekaźnika od rozrusznika. Na pych moto też nie pali.
Zaciągłęm do domu rozebrałem - styki sprawdzone wszystko OK. Akumulator załadowany.
Czasami przy próbie odpalenia ten przekaźnik od startera wibruje... NIe wiem o co kaman..

Czy nie stało się coś poważniejszego jak elektryka ??

Moto APRILIA RS 50 2001r
APRILIA RS
Matt_at
Świeżak
 
Posty: 17
Dołączył(a): 23/3/2014, 07:08
Lokalizacja: Krosno


Postprzez qwegrzyn » 23/3/2014, 08:52

Mogłea sie zatrzeć skoro nie kręci rozrusznik :?
qwegrzyn
Świeżak
 
Posty: 35
Dołączył(a): 24/11/2012, 13:16
Lokalizacja: Małopolska

Postprzez Matt_at » 23/3/2014, 10:45

uu na pych jak probuje odpalic to też nie łapie ale słychać jakby pracowało gładko.....
zaraz przed tym był zalany świeżym paliwem razem z olejem
APRILIA RS
Matt_at
Świeżak
 
Posty: 17
Dołączył(a): 23/3/2014, 07:08
Lokalizacja: Krosno



Powrót do Mechanika motocyklowa



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości




na gr