Rejestracja motocykla z Grecji
• Strona 1 z 1
Rejestracja motocykla z Grecji
Witam wszystkich serdecznie po raz pierwszy
Sprowadziłem motocykl z Grecji od znajomego Polaka, który na stałe zamieszkuje w Atenach. Posiadam umowę kupna sprzedaży w j. polskim, dowód rejestracyjny został przetłumaczony u tłumacza przysięgłego, blachy z motocykla posiadam ja.
Moje pytania sa nastepujace:
- czy muszę przedstawić dokument , w wydziale komunikacji w Polsce, z wyrejestrowania motocykla w Grecji aby móc zarejestrować pojazd w Polsce??
- czy musze posiadać greckie blachy do rejestracji motocykla w PL?
Obecnie motocykl zarejestrowany jest nadal w Grecji
Sprowadziłem motocykl z Grecji od znajomego Polaka, który na stałe zamieszkuje w Atenach. Posiadam umowę kupna sprzedaży w j. polskim, dowód rejestracyjny został przetłumaczony u tłumacza przysięgłego, blachy z motocykla posiadam ja.
Moje pytania sa nastepujace:
- czy muszę przedstawić dokument , w wydziale komunikacji w Polsce, z wyrejestrowania motocykla w Grecji aby móc zarejestrować pojazd w Polsce??
- czy musze posiadać greckie blachy do rejestracji motocykla w PL?
Obecnie motocykl zarejestrowany jest nadal w Grecji
- karmazyn
- Świeżak
A więc tak. Poszedłem do wydziału komunikacji i dowiedziałem się wszystkiego. Dokument z wyrejestrowania motocykla nie jest wymagany w polskim urzędzie, aczkolwiek jeżeli ktoś posiada takowy może go przedstawić. Greckie blachy nie są również konieczne do przedstawienie w wydziale komunikacji.
- karmazyn
- Świeżak
• Strona 1 z 1