Honda cbf 600 2005 r wymiana klocków
• Strona 1 z 1
Honda cbf 600 2005 r wymiana klocków
Witam
Zapodałem posta na hoondadotpl ale tu pewnie więcej ludzi zagląda a jutro czeka mnie trasa więc...
Wymieniłem klocki z przodu na Nisin 2P202 ST ale po wymianie okazało się że koło ciężko się obraca. Rozebrałem raz jeszcze ale niczego źle poskładanego nie stwierdzono. Zauważyłem natomiast że klocki mają taką dodatkową warstwę jakiegoś plastiku oraz blaszki.
FOTKA (otwórz link)
Łącznie klocek jest grubszy o 2 mm. Sama blacha do której przytwierdzony jest element cierny jest taka sama gruba jak w klocach poprzednich (trw).
Pytanie czy można zamontować te klocki bez tego ustrojstwa?
Na stronie znalazłem taki opis do tych klocków "W wybranych modelach serii ST NISSIN stosuje podkładki radiacyjne zapobiegające nadmiernemu nagrzewaniu się zacisku hamulcowego."
Czy to jest właśnie podkładka radiacyjna?[/url]
Zapodałem posta na hoondadotpl ale tu pewnie więcej ludzi zagląda a jutro czeka mnie trasa więc...
Wymieniłem klocki z przodu na Nisin 2P202 ST ale po wymianie okazało się że koło ciężko się obraca. Rozebrałem raz jeszcze ale niczego źle poskładanego nie stwierdzono. Zauważyłem natomiast że klocki mają taką dodatkową warstwę jakiegoś plastiku oraz blaszki.
FOTKA (otwórz link)
Łącznie klocek jest grubszy o 2 mm. Sama blacha do której przytwierdzony jest element cierny jest taka sama gruba jak w klocach poprzednich (trw).
Pytanie czy można zamontować te klocki bez tego ustrojstwa?
Na stronie znalazłem taki opis do tych klocków "W wybranych modelach serii ST NISSIN stosuje podkładki radiacyjne zapobiegające nadmiernemu nagrzewaniu się zacisku hamulcowego."
Czy to jest właśnie podkładka radiacyjna?[/url]
-
setup - Świeżak
Ja takie podkładki też miałem w klockach samochodowych. Przy wymianie gdy nie było klocków raz wcisnąłem hamulec i sie nie mieściły zdjełem te blaszki i jeżdże do dziś 3 tys km i się nic nie dzieje.
Motocykl to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym.
- bak13
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa