[Aktualności] Pieniądze za mandaty z fotoradarów do...
• Strona 1 z 2 • 1, 2
[Aktualności] Pieniądze za mandaty z fotoradarów do..
Dyskusja na temat: Pieniądze za mandaty z fotoradarów do zwrotu?
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Pieniądze za mandaty z fotoradarów do zwrotu?
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Pieniądze za mandaty z fotoradarów do zwrotu?
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
"ODDANE WSZYSTKIE PIENIĄDZE zainkasowane w wyniku postępowania przeprowadzonego z rażącym naruszeniem prawa" - z odsetkami i ew. odszkodowaniem oczywiście. :><br><hr>Kerebron
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A to ciekawe, bo tutaj jest zupełnie coś innego:
<a href="http://finanse.wp.pl/kat,1037883,title,TK-karanie-wlasciciela-pojazdu-za-niewskazanie-kierujacego-konstytucyjne,wid,16467319,wiadomosc.html?ticaid=1125df" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://finanse.wp.pl/kat,1037883,title,TK-karanie-wlasciciela-pojazdu-za-niewskazanie-kierujacego-konstytucyjne,wid,16467319,wiadomosc.html?ticaid=1125df</a><br><hr>Dahag
<a href="http://finanse.wp.pl/kat,1037883,title,TK-karanie-wlasciciela-pojazdu-za-niewskazanie-kierujacego-konstytucyjne,wid,16467319,wiadomosc.html?ticaid=1125df" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://finanse.wp.pl/kat,1037883,title,TK-karanie-wlasciciela-pojazdu-za-niewskazanie-kierujacego-konstytucyjne,wid,16467319,wiadomosc.html?ticaid=1125df</a><br><hr>Dahag
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wierzysz witrtualnej polsce? Błagam, media jak każde inne kontrolowane przez aparat państwowy.<br><hr>BiałasKomentatorzy napisał(a):A to ciekawe, bo tutaj jest zupełnie coś innego:
<a href="http://finanse.wp.pl/kat,1037883,title,TK-karanie-wlasciciela-pojazdu-za-niewskazanie-kierujacego-konstytucyjne,wid,16467319,wiadomosc.html?ticaid=1125df" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://finanse.wp.pl/kat,1037883,title,TK-karanie-wlasciciela-pojazdu-za-niewskazanie-kierujacego-konstytucyjne,wid,16467319,wiadomosc.html?ticaid=1125df</a><br><hr>Dahag<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nikt nie kwestionuje obowiązku przestrzegania przepisów . Jeśli one kolidują z podstawowymi prawami nadrzędnymi ( obowiązek udowodnienia winy ) , to ludzie PROTESTUJĄ. Mają rację , gdyż prawo ma być twarde dla wszystkich , włącznie z tymi którzy je ustanawiają . Cel ustanowienia nie może być elastyczny , zależny od widzimisię tego , czy innego prawnika. Jeśli zmienione zostanie prawo i jako Polak szarak będę miał prawo decydować kto winien a kto nie , to wtedy obowiązek wskazywania winnego wykroczenia będzie prawnym. Na dziś , nie wolno nikomu prócz sądu ( i to też po udowodnieniu winy) decydować o winie . Uzasadniona jest dbałość państwa o bezpieczeństwo i kasę i przeciętny obywatel to rozumie tak samo jak nie akceptuje łamania jego praw . <br><hr>Pamcy
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Burza jak cholera z łatwego do rozwiązania problemu . Wystarczy ,że policja , czy insza wymyślona dla drenażu naszych kieszeni zwierzchność , przyśle mi wyraźne zdjęcie , na którym będzie można zidentyfikować osobę prowadzącą pojazd . Wtedy , by się nie narazić na koszty dochodzenia ( które policja może zrobić , by stwierdzić któż zacz) wskażę winowajcę .Dlaczego tak się nie dzieje , skoro to tak proste ? . Ciekawy jestem ! <br><hr>prorok czy co
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Przeczytaj uważnie art. , to nie narazisz się na taki wpis jak mój .<br><hr>pamietajacyKomentatorzy napisał(a):Czyli w związku z tym fotoradary powinny znikać z dróg <br><hr>Pan <br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Przecież to jest przedruk z Polskiej Agencji Prasowej. Jak tak bardzo nie ufasz wp to tutaj masz bezpośredni link do strony trybunału: <a href="http://trybunal.gov.pl/rozprawy/wokanda/art/6698-wskazanie-sprawcy-wykroczenia-drogowego" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://trybunal.gov.pl/rozprawy/wokanda/art/6698-wskazanie-sprawcy-wykroczenia-drogowego</a>/<br><hr>DahagKomentatorzy napisał(a):A to ciekawe, bo tutaj jest zupełnie coś innego:
<a href="http://finanse.wp.pl/kat,1037883,title,TK-karanie-wlasciciela-pojazdu-za-niewskazanie-kierujacego-konstytucyjne,wid,16467319,wiadomosc.html?ticaid=1125df" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://finanse.wp.pl/kat,1037883,title,TK-karanie-wlasciciela-pojazdu-za-niewskazanie-kierujacego-konstytucyjne,wid,16467319,wiadomosc.html?ticaid=1125df</a><br><hr>Dahag<br>Komentatorzy napisał(a):Wierzysz witrtualnej polsce? Błagam, media jak każde inne kontrolowane przez aparat państwowy.<br><hr>Białas<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
aż ciekawi mnie sytuacja gdy zostałem zdjęty przez foto i zignorowałem foto... 1 dzień przed minięciem roku od fotki dostałem wezwanie do sądu tego miasta(inne niż miasto zamieszkałe przeze mnie) i zostałem 'uznany za winnego' co wiązało się z pokryciem kosztów owego wykroczenia + kosztów sądowych... ciekawe jak wyjdzie sprawa ze zwrotem kosztów w takiej sytuacji <br><hr>author
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Taka prosta sprawa - fotoradar przekroczenie prędkości mandat. A sprawa kilka lat się ciągnie i nie potrafią dopasować do tego wszystkiego przepisów i co jakiś czas takie kwiatki. <br><hr>krzall
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W przypadku 99,9% zdjęć z fotoradarów, gdzie widać tylko rejestrację, to właściciel dokładnie wie kto wtedy jechał tym samochodem. Więc pieprzenie o udowodnieniu winy jest nie na miejscu.Komentatorzy napisał(a):Nikt nie kwestionuje obowiązku przestrzegania przepisów . Jeśli one kolidują z podstawowymi prawami nadrzędnymi ( obowiązek udowodnienia winy ) , to ludzie PROTESTUJĄ. Mają rację , gdyż prawo ma być twarde dla wszystkich , włącznie z tymi którzy je ustanawiają . Cel ustanowienia nie może być elastyczny , zależny od widzimisię tego , czy innego prawnika. Jeśli zmienione zostanie prawo i jako Polak szarak będę miał prawo decydować kto winien a kto nie , to wtedy obowiązek wskazywania winnego wykroczenia będzie prawnym. Na dziś , nie wolno nikomu prócz sądu ( i to też po udowodnieniu winy) decydować o winie . Uzasadniona jest dbałość państwa o bezpieczeństwo i kasę i przeciętny obywatel to rozumie tak samo jak nie akceptuje łamania jego praw . <br><hr>Pamcy<br>
Za niewskazanie sprawcy właściciel powinien dostawać mandat w kwocie 2x wartość wynikająca z przekroczenia bez punktów i bez tłumaczenia się.
Jeśliby ludzie jeździli zgodnie z przepisami, to nie musieliby się głowić nad kwestiami typu udowodnienie winy. Proste. Ale widocznie nie dla wszystkich<br><hr>sojers1
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Panie "zgodnie z przepisami"!Komentatorzy napisał(a):Nikt nie kwestionuje obowiązku przestrzegania przepisów . Jeśli one kolidują z podstawowymi prawami nadrzędnymi ( obowiązek udowodnienia winy ) , to ludzie PROTESTUJĄ. Mają rację , gdyż prawo ma być twarde dla wszystkich , włącznie z tymi którzy je ustanawiają . Cel ustanowienia nie może być elastyczny , zależny od widzimisię tego , czy innego prawnika. Jeśli zmienione zostanie prawo i jako Polak szarak będę miał prawo decydować kto winien a kto nie , to wtedy obowiązek wskazywania winnego wykroczenia będzie prawnym. Na dziś , nie wolno nikomu prócz sądu ( i to też po udowodnieniu winy) decydować o winie . Uzasadniona jest dbałość państwa o bezpieczeństwo i kasę i przeciętny obywatel to rozumie tak samo jak nie akceptuje łamania jego praw . <br><hr>Pamcy<br>Komentatorzy napisał(a):W przypadku 99,9% zdjęć z fotoradarów, gdzie widać tylko rejestrację, to właściciel dokładnie wie kto wtedy jechał tym samochodem. Więc pieprzenie o udowodnieniu winy jest nie na miejscu.
Za niewskazanie sprawcy właściciel powinien dostawać mandat w kwocie 2x wartość wynikająca z przekroczenia bez punktów i bez tłumaczenia się.
Jeśliby ludzie jeździli zgodnie z przepisami, to nie musieliby się głowić nad kwestiami typu udowodnienie winy. Proste. Ale widocznie nie dla wszystkich<br><hr>sojers1<br>
To w przypadku, kiedy przepis w danym miejscu jest uzasadniony bezpieczeństwem i zdrowym rozsądkiem. Pieprzenie o przestrzeganiu przepisów ma sens przy założeniu absolutnej dobrej woli i kompetencji zarządcy drogi - a tak nie jest. 3 pasy, 0 przejść i skrzyżowań, długa prosta i ograniczenie do 50 km/h - to jest ograniczenie moich swobód (również okradanie mnie z czasu) bez uzasadnienia. Takie podejście do stawiania ograniczeń w Polsce (ale i nie tylko) to wylewanie dziecka z kąpielą, próba osiągnięcia efektów najmniej wysiłkowym sposobem. wyolbrzymiając tę zasadę można np. zakazać ruchu w ogóle - ho, to to już będzie 100% bezpiecznie i 0 wypadków. Bzdura!!! Świat nie jest czarno biały. <br><hr>G
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Bo są przepisy o ochronie danych osobowych. :]<br><hr>pixelrangerKomentatorzy napisał(a):Burza jak cholera z łatwego do rozwiązania problemu . Wystarczy ,że policja , czy insza wymyślona dla drenażu naszych kieszeni zwierzchność , przyśle mi wyraźne zdjęcie , na którym będzie można zidentyfikować osobę prowadzącą pojazd . Wtedy , by się nie narazić na koszty dochodzenia ( które policja może zrobić , by stwierdzić któż zacz) wskażę winowajcę .Dlaczego tak się nie dzieje , skoro to tak proste ? . Ciekawy jestem ! <br><hr>prorok czy co<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Akurat nie ochrona danych, co ujawnianie dowodów w śledztwie. Jeśli policja albo straż miejska wysyłają zdjęcie to podpadaja pod art 241 KK.<br><hr>xKomentatorzy napisał(a):Burza jak cholera z łatwego do rozwiązania problemu . Wystarczy ,że policja , czy insza wymyślona dla drenażu naszych kieszeni zwierzchność , przyśle mi wyraźne zdjęcie , na którym będzie można zidentyfikować osobę prowadzącą pojazd . Wtedy , by się nie narazić na koszty dochodzenia ( które policja może zrobić , by stwierdzić któż zacz) wskażę winowajcę .Dlaczego tak się nie dzieje , skoro to tak proste ? . Ciekawy jestem ! <br><hr>prorok czy co<br>Komentatorzy napisał(a):Bo są przepisy o ochronie danych osobowych. :]<br><hr>pixelranger<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jesteś tępy czy z Policji lub S M?<br><hr>mankoKomentatorzy napisał(a):Nikt nie kwestionuje obowiązku przestrzegania przepisów . Jeśli one kolidują z podstawowymi prawami nadrzędnymi ( obowiązek udowodnienia winy ) , to ludzie PROTESTUJĄ. Mają rację , gdyż prawo ma być twarde dla wszystkich , włącznie z tymi którzy je ustanawiają . Cel ustanowienia nie może być elastyczny , zależny od widzimisię tego , czy innego prawnika. Jeśli zmienione zostanie prawo i jako Polak szarak będę miał prawo decydować kto winien a kto nie , to wtedy obowiązek wskazywania winnego wykroczenia będzie prawnym. Na dziś , nie wolno nikomu prócz sądu ( i to też po udowodnieniu winy) decydować o winie . Uzasadniona jest dbałość państwa o bezpieczeństwo i kasę i przeciętny obywatel to rozumie tak samo jak nie akceptuje łamania jego praw . <br><hr>Pamcy<br>Komentatorzy napisał(a):W przypadku 99,9% zdjęć z fotoradarów, gdzie widać tylko rejestrację, to właściciel dokładnie wie kto wtedy jechał tym samochodem. Więc pieprzenie o udowodnieniu winy jest nie na miejscu.
Jeśliby ludzie jeździli zgodnie z przepisami, to nie musieliby się głowić nad kwestiami typu udowodnienie winy. Proste. Ale widocznie nie dla wszystkich<br><hr>sojers1<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
dokładnie, nie wierzę że oddadzą choćby 1 złotówkę. ale sprawę fotoradarów mam z głowy bo wiem wczesniej o tym gdzie są i tylko zwalniam, nie będę użerać się z inspekcją, a jeżdżę z asystentem kierowcy iCoyote, aplikację mam na telefonie, sciągnęłam za darmo a problem z głowy.<br><hr>melkaKomentatorzy napisał(a):Nikt tej kasy nie odda bo poszła do budżetu łatać dziurę.<br><hr>etwesh<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja mam Yanosika, ma wyższą skuteczność, bo więcej kierowców z nim jeździ<br><hr>MelmanKomentatorzy napisał(a):Nikt tej kasy nie odda bo poszła do budżetu łatać dziurę.<br><hr>etwesh<br>Komentatorzy napisał(a):dokładnie, nie wierzę że oddadzą choćby 1 złotówkę. ale sprawę fotoradarów mam z głowy bo wiem wczesniej o tym gdzie są i tylko zwalniam, nie będę użerać się z inspekcją, a jeżdżę z asystentem kierowcy iCoyote, aplikację mam na telefonie, sciągnęłam za darmo a problem z głowy.<br><hr>melka<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości