Suzuki RM 125 - problem z cylindrem
• Strona 1 z 1
Suzuki RM 125 - problem z cylindrem
Witam. Jakiś czas temu kupiłem Suzuki RM 125 z 1997 roku. Jest to mój pierwszy motocykl na poważnie. Przedwczoraj jechałem ze znajomymi w terenie i coś nagle się stało, motocykl zgasł i nie odpalił. Zaprowadziłem go do domu i po jakimś czasie odpalił choć bardzo dziwnie chodzi. Rozebrałem ze znajomymi silnik i tłok jest w całości nie przepalił się, czy też nie zatarł. Wał korbowy (korbowód) nie kręci się jest jakby zatarty i do połowy się obraca. Są na nim ślady podobne do przepalenia. Rozumiem, że korbowód jest do wymiany, co jest wiadome w 2T.
Główny wątek tematu jednak prowadzi do czegoś innego. Zobaczyłem na cylindrze przy wylocie wydechowym lekkie pęknięcie. Czy jest szansa aby to jakoś uratować? Albo jakoś naprawić? W pobliżu ciężko znaleźć dobrego mechanika, jedynie zostaje serwis, ale to też troszkę kilometrów, bo mieszkam w małej dziurze. Prosiłbym o jakieś porady, co mógłbym zrobić z takim fantem. Pozdrawiam i dziękuję z góry wszystkim za odpowiedzi.
Cały cylinder:
Tutaj, gdzie na środku jest ta biała kropka jest ta skaza inaczej pęknięcie. Widać je jak się przyjrzy ktoś.
Przepraszam za jakość zdjęć nie miałem lepszego sprzętu przy sobie.
Główny wątek tematu jednak prowadzi do czegoś innego. Zobaczyłem na cylindrze przy wylocie wydechowym lekkie pęknięcie. Czy jest szansa aby to jakoś uratować? Albo jakoś naprawić? W pobliżu ciężko znaleźć dobrego mechanika, jedynie zostaje serwis, ale to też troszkę kilometrów, bo mieszkam w małej dziurze. Prosiłbym o jakieś porady, co mógłbym zrobić z takim fantem. Pozdrawiam i dziękuję z góry wszystkim za odpowiedzi.
Cały cylinder:

Tutaj, gdzie na środku jest ta biała kropka jest ta skaza inaczej pęknięcie. Widać je jak się przyjrzy ktoś.

Przepraszam za jakość zdjęć nie miałem lepszego sprzętu przy sobie.
- pmoo
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości