HONDA NSR wymiana tłoka.
• Strona 1 z 1
HONDA NSR wymiana tłoka.
Witam. Jestem posiadaczem Hondy NSR z 2001r. i niestety po sprawdzeniu kompresji tłoka okazało się że jest ona zbyt niska (nie pamiętam ile dokładnie wyniosła). Nie znam się na tym zbyt dokładnie ale wiem że czeka mnie wymiana.
Chciałem się dowiedzieć jakie części były by mi potrzebne i mniej więcej określenie kosztów tej wymiany. Z góry dzięki za odpowiedzi.
Chciałem się dowiedzieć jakie części były by mi potrzebne i mniej więcej określenie kosztów tej wymiany. Z góry dzięki za odpowiedzi.

- Copan
- Świeżak
To zależy czy masz tuleję czy nicasil. Na nicasilu to możesz zrobić honowanie i zmienić tłok (wiadomo razem z pierścianiami itp.) uszczelki i łożysko igiełkowe i powinno śmigać. Nie wiem jaki jest koszt honowania. Za tłok dasz około 300-350zł (dobry), reszta części 100-150zł (orientacyjnie). Do tego robocizna. Kompresja podawana przez producenta to powyżej 10 bar na ciepłym silniku. Ludzie jednak jeżdżą do około 8 i jak jest poniżej robią remont więc czy na prawdę potrzeba go robić to już musisz odpowiedzieć sobie samemu.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości