Aprilia sr 50 - duże obroty
• Strona 1 z 1
Aprilia sr 50 - duże obroty
Witam, mam problem ponieważ moja Aprilcia sr 50 silnik Minarelli horizontal z roku 2002 po odpaleniu cały czas jest na bardzo wysokich obrotach. Podczas gdy jest odpalona próbowałam regulować jej gaźnik, lecz nawet gdy obie śrobki były prawie dokręcone skuterowi nie spadły wogóle obroty. Dodam, że Aprilia ma ssanie manualne, lecz linka od niego jest sprawna chociaż zachowuje się jakby była pęknieta lub cały czas dodawane było ssanie, bo jak włączam ssanie to nic się nie zmienia a zawsze mulił albo dostawał kopa. Dwa razy rozbierałam gaźnik i czyściłam go. Wymieniłam cewke zapłonową, świece i fajke. Proszę o pomoc 

- natka301
- Świeżak
Sprawdź cały układ dolotowy czy jest szczelny czy też nie. Gaźnik jak mówiłaś jest już wyregulowany przez Ciebie, lecz nie zawadzi go wyczyścić i wyregulować jeszcze raz. Czyli wyciągasz gaźnik, rozkręcasz na części pierwsze, wszystkie dysze, pływak. I czyścisz, najlepiej dysze przedmuchać kompresorem, jeżeli owego nie posiadasz delikatnie możesz igłą wszystkie dysze "po przeciskać" że się tak wyrażę
w benzynie pomoczyć wszystko i przedmuchać ustami, również dobrze możesz kupić preparat do tego przystosowany motul carbu clean, przepustnice też sprawdź czy się nie blokuję. Potem go składasz tak było. Sprawdź również króciec ssący czy jest szczelny. Gaźnik regulujesz na zasadzie takiej iż śrubkę od regulacji mieszanki wkręcasz do oporu, potem wykręcasz ją o pełny obrót i jakieś 8/10 obrotu. A śrubkę od regulacji obrotów ustaw tak żeby ładnie pykał na wolnych obrotach. Jeżeli to wykonasz i nic nie da daj znać 

Suzuki RM 125
- Cianoku
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości