Usuwanie odprysków na owiewkach
• Strona 1 z 1
Usuwanie odprysków na owiewkach
Zamierzam wychuchać moją CBR na sezon i postanowiłem pozbyć się odprysków na owiewkach po kamieniach. Odpryski widać, bo moto ma boczne owiewki w kolorze białym.
Zamówiłem buteleczkę oryginalnego lakieru Hondy - Pearl Sunbeam White (18 ml). Czy ktoś bawił się w takie korekty lakieru? Jak zrobić to poprawnie? Najpierw zamierzam wypróbować w słabo widocznych miejscach, gdybym coś spieprzył to nie będzie tego tak widać.
Jak to zrobić poprawnie, żeby jakoś to wyglądało?
ProszÄ™ o rady
Zamówiłem buteleczkę oryginalnego lakieru Hondy - Pearl Sunbeam White (18 ml). Czy ktoś bawił się w takie korekty lakieru? Jak zrobić to poprawnie? Najpierw zamierzam wypróbować w słabo widocznych miejscach, gdybym coś spieprzył to nie będzie tego tak widać.
Jak to zrobić poprawnie, żeby jakoś to wyglądało?
ProszÄ™ o rady

-
Kirgeron - Świeżak
Zadanie niewykonalne. Robiąc takie zaprawki i tak będzie po nich ślad. Tym bardziej, że lakier który zamówiłeś musisz jeszcze pokryć lakierem bezbarwnym. w samochodach ma to sens, bo zapobiega korozji a jak wiadomo na plastiku jej nie ma.
No ale próbuj... może akurat będzie lepiej. Powodzenia
No ale próbuj... może akurat będzie lepiej. Powodzenia

2 x ZX6R
-
Repsol - Świeżak
Z tego co wyczytałem ta zaprawka jest również z lakierem bezbarwnym, taka mieszanka.
Dlaczego niewykonalne?
Typ od którego kupiłem CBR jeździł nią 2 lata i na samym początku jak ją sprowadził to przemalował na malowanie HRC. Po 2 latach i zrobieniu przebiegu +20 tys. km moto nie miało ŻADNEGO odprysku co jest wręcz niemożliwe (nawet tam między pługiem, a kołem), a wątpię że malował drugi raz żeby pozbyć się odprysków.

Dlaczego niewykonalne?
Typ od którego kupiłem CBR jeździł nią 2 lata i na samym początku jak ją sprowadził to przemalował na malowanie HRC. Po 2 latach i zrobieniu przebiegu +20 tys. km moto nie miało ŻADNEGO odprysku co jest wręcz niemożliwe (nawet tam między pługiem, a kołem), a wątpię że malował drugi raz żeby pozbyć się odprysków.
-
Kirgeron - Świeżak
popieram Inviego i również pytam, jak w 2 lata można zmasakrować moto uliczne? jeśli ktoś jeździ w terenie to ok, ale po drogach asfaltowych? ile tych odprysków masz mieć?
możesz próbować 'malować' zapałką czy czymś (pędzel za gruby)
możesz próbować 'malować' zapałką czy czymś (pędzel za gruby)
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości