Yamaha Tzr 50 Odblokowanie duzy problem
• Strona 1 z 1
Yamaha Tzr 50 Odblokowanie duzy problem
Elo kupiłem yamahe tzr 50 z rocznika 2005 moduł jest niby odblokowany bo kreci sie na luzie do
11 tysi obrotów ale vmax jest tylko 75km/h licznik tez mam odblokowany wiec nie wiem gdzie moze byc blokada prosze o pomoc ..
11 tysi obrotów ale vmax jest tylko 75km/h licznik tez mam odblokowany wiec nie wiem gdzie moze byc blokada prosze o pomoc ..

- foxukoxu
- Świeżak
Ja przy przy przebiegu 17kkm robiłem górę bo nie było już kompresji. Serwis to regulację i wymiany płynów i polecam robić to wiosną. Sprawdź świecę możliwe że poszedł któryś uszczelniacz. Gaźnik też mógł się zasyfić jeżeli nie spuściłeś z niego paliwa na zimę. A do tego najlepiej sprawdzić kompresję manometrem. Tak poza tematem to nie mam dobrych wspomnień po kontakcie z ASO Yamahy własnie przy tzr'ce.
-
mati22252 - VIP Åšcigacz.pl
Ogólnie to odblokowany moduł w tzr kręci ponad 12 czyli za skalę. Może być blokada w tłumiku bo gdy jest homologowany musi taką mieć. Zwężka na wejściu przy cylindrze bądź przy końcówce. Mniejsza dysza może być założona lub iglica inna. tak samo mogą być zmienione zębatki na napędzie. jest wiele możliwości.
-
mati22252 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości