Yamaha yz450f
• Strona 1 z 1
Yamaha yz450f
Witam
W maju mam zamiar zakupić używany motocykl jakim jest Yamaha yz450f. Będzie używany czasami do jazdy po lesie a czasami po torze motocrossowym, być może jakieś cross country ale tego jeszcze nie jestem pewien. Czy moglibyście stwierdzić czy ten motocykl będzie odpowiedni a jeśli nie to polecić jakiegoś innego full crossa w 4t ? Mój budżet to 17 000 zł Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi
LwG!
W maju mam zamiar zakupić używany motocykl jakim jest Yamaha yz450f. Będzie używany czasami do jazdy po lesie a czasami po torze motocrossowym, być może jakieś cross country ale tego jeszcze nie jestem pewien. Czy moglibyście stwierdzić czy ten motocykl będzie odpowiedni a jeśli nie to polecić jakiegoś innego full crossa w 4t ? Mój budżet to 17 000 zł Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi

Braaap Braaaaaap !!!!!!!
- Mściwy_Piotruś
- Świeżak
Jakieś doświadczenie ?
Zakładam, że zerowe w tym sporcie, więc z góry mogę ci odradzić ten motocykl.
Wybieraj z 250'tek czyli : YZ250F, CRF250, KXF250, RMZ250, SX250F
450 to bardzo zły pomysł, nawet do jazdy po lesie. 250 ci całkowicie wystarczy choć i tak cię sponiewiera na pierwszych jazdach.
Zakładam, że zerowe w tym sporcie, więc z góry mogę ci odradzić ten motocykl.
Wybieraj z 250'tek czyli : YZ250F, CRF250, KXF250, RMZ250, SX250F
450 to bardzo zły pomysł, nawet do jazdy po lesie. 250 ci całkowicie wystarczy choć i tak cię sponiewiera na pierwszych jazdach.
-
Street4Fun - Bywalec
do lasy 450tka jeszcze jako tako moze byc na tor na poczÄ…tek bedzie zapewne za mocna
z kolei na nizinne lasy 250tka bedzie mogła po kilku dobrych wypadach byc zbyt mulista ale na torze bedzie fajna ;d no chyba że masz techniczne lasy, jakies góry itp wiec decyzja nalezy do Ciebie
co do wyboru motocykla a raczej marki ( bo pojemnosc wybierz sobie sam ) to obojętne cyz to ktm czy yamaha szczerzer to głownie z tych dwóch bym wybierał jak miałbym czegos szukac w tej kasie
z kolei na nizinne lasy 250tka bedzie mogła po kilku dobrych wypadach byc zbyt mulista ale na torze bedzie fajna ;d no chyba że masz techniczne lasy, jakies góry itp wiec decyzja nalezy do Ciebie
co do wyboru motocykla a raczej marki ( bo pojemnosc wybierz sobie sam ) to obojętne cyz to ktm czy yamaha szczerzer to głownie z tych dwóch bym wybierał jak miałbym czegos szukac w tej kasie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Posiadam dwuletnie doświadczenie w motocrossie, tylko że przedtem jeździłem głównie na KTM'ie exc 250. używałem go też do jazdy po lasach i wydawał mi się najlepszym sprzętem dopóki ostatnio nie miałem okazji przejechać się Yz450f z 2010 roku. Jak dla mnie sprzęt pierwsza klasa. Chcę się tylko dowiedzieć czy w crossówkach z pojemności 450 są jakieś motocykle lepsze, tańsze w utrzymaniu.
Braaap Braaaaaap !!!!!!!
- Mściwy_Piotruś
- Świeżak
nie ma
wszystkie sÄ… kosztowne i wymagajÄ…ce
do lasu EXC wraz będzie lepsze a jak ci sie na yzf dobrze jeździło a chcesz mtoo do lasu szukaj EXC 450 albo WR 450

do lasu EXC wraz będzie lepsze a jak ci sie na yzf dobrze jeździło a chcesz mtoo do lasu szukaj EXC 450 albo WR 450
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- Mściwy_Piotruś
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości