Motocykl do 3-3,5tysiaca! Enduro
• Strona 1 z 1
Motocykl do 3-3,5tysiaca! Enduro
Siemka!
Postanowiłem tu napisać bo już sam nie wiem
Poszukuje motorku o pojemności 50/125 do 3-3,5 tysiąca.
Obecnie posiadam Peugeot TKR 50(kibelek) i gdy go sprzedam chce się przesiąść na coś mocniejszego nie od razu jakąś 250 lub coś takiego
Jako iż mieszkam w takich teren gdzie jest dużo dróg szosowych,polnych itp. Pomyślałem nad motorem typu Enduro. Myślałem nad modelami Yamaha DT 50R/50/125, Derbi Senda, Peugeot XPS/XP6. Dużo czytałem na ich temat ale nie dostałem konkretnej odpowiedzi co by było w sam raz by jeździć po drogach szosowych jak i po asfalcie. Peugeotem teraz co go miałem i tak jeździłem po polnych i po drogach ale jak to skuter opona jak kolano ślizga się ;/ Szukam czegoś uniwersalnego i z większą mocą
Konkretniej to myślałem nad modelem Yamaha DT 50r z 2003r.
Jeśli macie jakieś pytania śmiało piszcie postaram się odpowiedzieć
Postanowiłem tu napisać bo już sam nie wiem

Poszukuje motorku o pojemności 50/125 do 3-3,5 tysiąca.
Obecnie posiadam Peugeot TKR 50(kibelek) i gdy go sprzedam chce się przesiąść na coś mocniejszego nie od razu jakąś 250 lub coś takiego

Konkretniej to myślałem nad modelem Yamaha DT 50r z 2003r.
Jeśli macie jakieś pytania śmiało piszcie postaram się odpowiedzieć

- MrRadek
- Świeżak
ogólnie to nie ma co sie sczyszczać bo 90% skuterków markowych to prawie jeden produkt, rózni sie wyglądem, wyposażeniem troche, ale zwykle silniki te same, psują sie podobnie, palą podobnie - ja bym brał co sie trafi nowszego w lepszej kasie, czasami DT mają zawyzoną cene, a w tej kasie mozna kupic jakąs bete czy MBK która jest prawie idenyczna ( przynajmniej ?MBK ) a moze kosztowac duzo mniej
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
MBK to jest hiszpańska czy francuska firma, wykupiona oczywiście przez Yamahę. Ogólnie chodziło, o to, żeby Yamaha zaoszczędziła trochę na podatkach. Bebechy chyba nawet w jednej fabryce powstają, więc trwałość taka sama. Z resztą AM6 napędza 3/4 markowych jednośladów klasy 50cc z biegami. Chyba tylko Derbi swój silnik stosuje, ale nie jestem pewien.
-
Angler - Bywalec
mbk i yamaha to to samo ;P
derbi ma tylko inny silnik i moze jeszcze jakies mało popularne, 95% markowych ma AM6 czyli jak w mbk, yamaha dt, hm cre, peugeoty itp itddd
derbi ma tylko inny silnik i moze jeszcze jakies mało popularne, 95% markowych ma AM6 czyli jak w mbk, yamaha dt, hm cre, peugeoty itp itddd
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość