caberg 105
• Strona 1 z 1
caberg 105
Witam mam pytanie czy kask Caberg 105 jest cos warty bo ceny ich są bardzo przystępne czy to jakaś tania podróbka
-
kamilek1805 - Świeżak
-
kamilek1805 - Świeżak
Jestem podobnego zdania...
Każdy drogi producent wrzuca do oferty chińszczyznę, aby mieć czym wojować na rynku...
AGV też ma takie tanie niskie modele...
Czasem lepiej kupić fajnego LS'a z blendą lub używkę, niż takiego taniego Caberg'a czy inny wynalazek
Każdy drogi producent wrzuca do oferty chińszczyznę, aby mieć czym wojować na rynku...
AGV też ma takie tanie niskie modele...
Czasem lepiej kupić fajnego LS'a z blendą lub używkę, niż takiego taniego Caberg'a czy inny wynalazek
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
Ja jednak bardziej ufam firmie Caberg niż LS2. Akurat znam gościa, który przeżył dobrą glebę w niskim modelu Caberga- kask mocno dostał, ale głowę ochronił. Miałem też kiedyś chyba model Classico. Wydaje mi się że pomiędzy LS2 a Cabergiem będzie różnica ka korzyść tego drugiego. Co nie zmienia faktu że doradzam coś z wyższej półki- garnki w tych cenach są bardziej zaspokojeniem sumienia niż prawdziwymi kaskami.
-
kravec - Administrator
-
kamilek1805 - Świeżak
Jak bym miał wybierać, to brałbym Lazera Bayamo. Też tani (340zł), a przynajmniej bardzo dobre wykonanie, blenda i wentylacja z efektem Venturiego. Poza tym znana belgijska firma z tradycjami, a nie jakiś krzak zza Wielkiego Muru. Wcześniej jeździłem w szczękowcu LS2 Easy ("górna" półka tej marki) i muszę powiedzieć, że jest bardzo duża różnica na korzyść Lazera. Po pierwsze w LS2 jak przekraczałem 60km/h to tak huczało, że aż bolały uszy. W Lazerze jest o niebo ciszej, do 100km/h można jeździć bez zatyczek w uszach, a jak się je założy to pełny komfort i cisza. Różnicę widać też w szybce, która w Lazerze jest dużo wyższej jakości i jest wyprofilowana na fragmencie sfery, gdy w LS2 jest to zwykły kawał pleksi formowany na walcu. W Lazerze dużo lepszej jakości są nawiewy i wywiewy, a regulacje chodzą ciasno i sprawiają wrażenie dużo solidniejszych niż w LS2. Podobnie gąbki wyściółki w Lazerze są lepszej jakości: są grubsze, bardziej sprężyste i obite lepszym (przyjemniejszym w dotyku) materiałem. Ogólnie bardzo polecam Lazera Bayamo jako tani a zarazem dobry jakościowo kask.
-
Zimny72 - Zimny Drań
A kupilem z mysla o plecaczku bo czasami pasuje kogos zabrac
a poza tym moj stary HJC tez nie rewelacyjny bo to model CS-12n

-
kamilek1805 - Świeżak
Musze przyznać ze ten kask Caberg 105 pomimo niskiego modelu jest dość solidnie wykonany i bardzo dobrze wytłumia dźwięk moje oczekiwania za tak niewielkie pieniądze całkowicie spełnia także jak najbardziej polecam
-
kamilek1805 - Świeżak
Bo to całkiem przyzwoita firma w niskim przedziale cenowym. I mało u nas znana.
Na przyszłość- przy takim "odświeżeniu posta" skopiuj zawartość ostatniego, usuń go (możesz jeśli jest ostatni) i wklej do nowego, dopisując to co chcesz dodać.
Na przyszłość- przy takim "odświeżeniu posta" skopiuj zawartość ostatniego, usuń go (możesz jeśli jest ostatni) i wklej do nowego, dopisując to co chcesz dodać.
-
kravec - Administrator
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości