trudne sprawy czyszczenie kravec
to zamiast malkontencić nad przyrostem wagi/objętości trza ruszyć dupsko.
systematycznie min. 3 x w tygodniu po 1h zegarowej zaczynając od marszobiegów potem powolutku biegiem (zmiejszać czas marszu i wydłuzać czas biegu) i za 3 miechy mile się zdziwić.
i to tempem nie więcej niż 7 min. na kilometr (mimo, ze czuje się, że można wydusić z siebie więcej).
a marszobieg - bo stawy muszą się rozruszać/przyzwyczaić i mięsnie wzmocnić.
tylko nie stękajcie, ze czsu brak, bo jak się cce, to można ustawić sobie odpowiednio wszystko.
systematycznie min. 3 x w tygodniu po 1h zegarowej zaczynając od marszobiegów potem powolutku biegiem (zmiejszać czas marszu i wydłuzać czas biegu) i za 3 miechy mile się zdziwić.
i to tempem nie więcej niż 7 min. na kilometr (mimo, ze czuje się, że można wydusić z siebie więcej).
a marszobieg - bo stawy muszą się rozruszać/przyzwyczaić i mięsnie wzmocnić.
tylko nie stękajcie, ze czsu brak, bo jak się cce, to można ustawić sobie odpowiednio wszystko.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
ja wczoraj dorobiłem się wentylatora na radiatorze regulatora napięcia i włącznika wentylatora chłodnicy, jadę dzisiaj odebrać tarcze hamulcowe bo były na prasie, gdyż jak to suzuki, dostały luzu na nitach :/
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Troszkę sobie postanowiłem ulepszyć 2 koła zasilane schabowymi i tak potrzebuję zmiany manetek na 3x8
Orientuje się ktoś czy lepiej:
http://allegro.pl/manetki-sram-trigger- ... 62338.html
czy jednak liche
http://allegro.pl/shimano-acera-sl-m360 ... 12969.html
Podobno sram robi manetki bardziej ergonomiczne i lepsze, te od shimano to bardzo niski model, od srama chyba nie jest zły (model pod przerzutki shimano).
Jest ktoś kto mnie ostatecznie przekona?
Orientuje się ktoś czy lepiej:
http://allegro.pl/manetki-sram-trigger- ... 62338.html
czy jednak liche
http://allegro.pl/shimano-acera-sl-m360 ... 12969.html
Podobno sram robi manetki bardziej ergonomiczne i lepsze, te od shimano to bardzo niski model, od srama chyba nie jest zły (model pod przerzutki shimano).
Jest ktoś kto mnie ostatecznie przekona?
-
kravec - Administrator
-
suhy-19 - Moderator
Melvin po co Ci wentylator na pstryk? Tzn po co się to robi to wiem, ale w cywilnym moto?
Suchy tutaj to Twoje przeoczenie, ale w 600rr konstrukcja prowadnicy zacisku jest tak ku***sko nieprzemyślana, że założenie koła w 2 osoby przy świeżych klockach to bite 15 min
Suchy tutaj to Twoje przeoczenie, ale w 600rr konstrukcja prowadnicy zacisku jest tak ku***sko nieprzemyślana, że założenie koła w 2 osoby przy świeżych klockach to bite 15 min

-
Vergon - VIP Ścigacz.pl
suhy-19 napisał(a):za cholerę oska nie chciała wejśćco się potem okazało to napinacz był za bardzo skręcony i oska się blokowała o śrubę napinacza
na przyszły raz bryle załóż

Vergon napisał(a):Melvin po co Ci wentylator na pstryk? Tzn po co się to robi to wiem, ale w cywilnym moto?(...)
żeby szybciej dogrzać silnik?
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Chyba Sutener
Madcap jak można dogrzać moto wentylatorem bo nie łapię?
Pany muszę kupić akumulator do dizla i znalazłem fajną Vartę...warte to coś? Zawsze na Boszach i Eksajdach jeździłem, więc wypadłem z rynku.

Madcap jak można dogrzać moto wentylatorem bo nie łapię?
Pany muszę kupić akumulator do dizla i znalazłem fajną Vartę...warte to coś? Zawsze na Boszach i Eksajdach jeździłem, więc wypadłem z rynku.
-
Vergon - VIP Ścigacz.pl
-
motoluka - VIP Ścigacz.pl
Wentylator na pstryk, powstał z tego względu że:
mam problem z termowłącznikiem wentylatora, włacza się przy 106°C a wyłącza przy 105°C , muszę go wymienić, jednak narazie go wyczyściłem i zobaczę co będzie (jak będę miał wolne 130zł to się będę bawił w wymiany), jednak jako że lubię dłubać w kablach, zrobiłem sobie profilaktycznie wentylator na pstryk i teraz min. na obstawkach będę mógł go włączyć jak moto złapie 95°C i mieć wyje.... na to że musi pracować w tak kosmicznych temperaturach.
mam problem z termowłącznikiem wentylatora, włacza się przy 106°C a wyłącza przy 105°C , muszę go wymienić, jednak narazie go wyczyściłem i zobaczę co będzie (jak będę miał wolne 130zł to się będę bawił w wymiany), jednak jako że lubię dłubać w kablach, zrobiłem sobie profilaktycznie wentylator na pstryk i teraz min. na obstawkach będę mógł go włączyć jak moto złapie 95°C i mieć wyje.... na to że musi pracować w tak kosmicznych temperaturach.
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
vergon
już myślałem, że mel chciał odwrócić ciąg strumieniowy.....
już myślałem, że mel chciał odwrócić ciąg strumieniowy.....
-
madcap - Administrator