Zobacz wątek - trudne sprawy czyszczenie kravec
NAS Analytics TAG

trudne sprawy czyszczenie kravec

Wywalac wszystko jak leci

Postprzez Krmtzzz » 11/1/2014, 16:04

Zakret z tego co widze fajny, jednak chlopaki szalu ze zlozeniem nie robia... Wcale, a wcale
Krmtzzz
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Glenroy » 11/1/2014, 16:06

Boshi napisał(a):Szkoda czytania jakichkolwiek komentarzy Glenroy.

No niestety, ale sensownie pogadać można tylko w jakichś małych grupkach, bo nawet jeżeli w takiej trafi się jakiś spieniacz, to zostaje szybko usadzony przez większość :).

Jak nie przepadam za spoilerami, tjuningiem itp, tak to:
Obrazek
przygarnął bym z otwartymi rękami :D.
O mały włos a zamiast audi kupił bym starszą siostrzyczkę
Obrazek
i byłem na nią już tak narwany, że kupił bym ją prawie w ciemno. Wszystko fajnie, możliwość wkręcenia do 10kRPM to po prostu jakaś magia. Co zdecydowało o zaniechaniu zakupu? Otóż, żeby wytrzymać więcej niż 100km w trasie zatyczki do uszu powinny znajdować się na wyposażeniu samochodu, w środku po prostu nie da się normalnie rozmawiać :wink:
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Glenroy
Moderator

Postprzez Krmtzzz » 11/1/2014, 16:37

Hondy w dobrych rekach robia robote. Kumpel sciga sie w poznaniu na tych wszystkich oesach. Najpierw byly zwykle civici, miotal nimi. Pozniej s2000, ktora niestety sie zuzyla i teraz ma civica type r. Praktycznie zawsze podium
Krmtzzz
VIP Ścigacz.pl

Postprzez madcap » 11/1/2014, 18:11

hot news
15 stycznia jest w Polsce najzimniejszym dniem roku (statystycznie oczywiście) i od tego momentu powinno już robić się coraz cieplej
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez Angler » 11/1/2014, 19:59

froeverfree jak poszło zaliczenie? Ja już wiem, że banie dostałem. Więc i tak oblać trzeba :D
Angler
Bywalec

Postprzez mar111cin » 11/1/2014, 20:25

No to mam numer.
Kilka dni temu miałem akcje na mieście.
Jadę przez miasto, zatrzymuję się przed przejściem dla pieszych, z tyłu dojeżdża do mnie samochód. Ruszam, powoli, bo sa dwa rzędy aut, ale jest wąsko. Zatrzymuję sie ponownie, bo ktoś na drugim pasie, wpuszcza auto do ruchu. Gościu za mną trąbi i macha łapami, ignoruję go. Dojeżdżam do skrzyżowania skręcam i jadę. Gość zaczyna mnie wyprzedzać na podwójnej ciągłej i mało nie wpakował się, na wyjeżdżające auto z na przeciwka, ostre hamowanie. Teraz widzę że gość aż podskakuje w aucie, wypina pasy, jedzie środkiem drogi. W końcu wyprzedza mnie i kilka innych aut, robi to na podwójnej ciągłej, przelatuje przez przejście dla pieszych, ogólnie śmierć w oczach to co on zrobił. Wyjeżdżamy za miasto a ten skręca w drogę po lewej (95% aut tamtędy jedzie, żeby dojechać do sklepu) i czeka. Auto przede mną zmusza go, żeby ruszył ze skrzyżowania. Jedziemy nową drogą, debil przepuszcza to auto i zaczyna blokować mi drogę. Przejeżdża zjazd do sklepu, ja wtedy daję kierunkowskaz i chcę skręcić, on patrzę że zawraca. W myślach mam że psychopata jakiś i czym prędzej też zawracam i jadę na posterunek policji. Podjeżdżam pod komendę, ten typ podjeżdża bardzo blisko z prawej strony auta i coś krzyczy, odpowiadam że idę z tym teraz na policję, on odjeżdża.

Na policji chcieli mnie zbyć, ale uparłem się i złożyłem zawiadomienie z opisem całej sytuacji. Powiedzieli że wezwą gościa i jak się nie przyzna do tego, to będzie sprawa w sądzie na którą będę wezwany. Powiedziałem że bardzo dobrze, bo chcę wiedzieć kto to był, żebym w razie czego, jak temu psychopacie wpadnie na myśl uszkodzić mi auto gdzieś na parkingu, to bedę wiedział kto to.

Ktoś wie (głównie mam na myśli Ciebie Madcap) jak to się może teraz potoczyć? Policjantowi sąd by uwierzył w tą historię, a ja byłem sam w aucie i nie mam żadnego nagrania (jest monitoring miejski, ale nawet nie wiem czy ktoś to nagrywa i przetrzymuje, czy jak dojść do nagrań)

Żeby było śmieszniej to akurat była godzina powrotu z pracy i ten psychopata na drodze wyprzedził mojego kolegę z pracy, ten sam kolega później go własnie zmusił do opuszczenia skrzyżowania na którym czekał. Jednak tego na komendzie nie podałem, żeby kolega nie był zły, że jest ciagany po sądach.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Walenty » 11/1/2014, 20:55

Nie masz w aucie niczego pod ręką?
Klucz do kół albo coś. Czasem ma się ochotę sprawdzić, czy koła dobrze dokręcone.
Watch out, we got a badass over here!
Walenty
Moderator

Postprzez Angler » 11/1/2014, 21:01

Walenty flaszka po piwie lepsza - zawsze można powiedzieć, że się niosło, żeby zdać :D
Angler
Bywalec

Postprzez Walenty » 11/1/2014, 21:08

Angler napisał(a):Walenty flaszka po piwie lepsza - zawsze można powiedzieć, że się niosło, żeby zdać :D

Ale pustą butelkę wozić cały czas? Niee... :wink:
Walenty
Moderator

Postprzez madcap » 11/1/2014, 21:21

nic nie zwojujesz.
trafiło w papiery, papiery na półkę po rozpoznaniu srawy przez prokuratora.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez mar111cin » 11/1/2014, 21:31

Mam nadzieję, że to gość będzie miał problemy, a nie ja.
Ogólnie to trafiło na półkę, ale zeznania przyjmował policjant z ruchu drogowego.
Oby chociaż pod komendą mieli nagrywanie, wtedy by było widać jak podjeżdża za mną pod komendę - swoją drogą to niezły idiota, jakby tam akurat stali policjanci, to wskazałbym im go i szybko by go zatrzymali.

Co jak się będzie wypierał, że nic takiego nie miało miejsca?

Walenty, mam, ale wtedy to już bankowo można narobić sobie problemów.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Walenty » 11/1/2014, 21:38

mar111cin napisał(a):(...) to wskazałbym im go i szybko by go zatrzymali.

Tak, to tylko w filmach.

Jak masz, to na Twoim miejscu to ja zatrzymałbym pana i zapytałbym o co chodzi.
Powiedzmy sobie, nawet jakbyś w pysk dostał od niego, to na komisariacie powiedzieliby, że uraz poniżej 7 dni, do widzenia.
Walenty
Moderator

Postprzez Angler » 11/1/2014, 21:41

Zagadka do wszystkich, jak długo zajmuje policjantowi przejście przez drogę?
Angler
Bywalec

Postprzez Walenty » 11/1/2014, 21:58

Angler napisał(a):Zagadka do wszystkich, jak długo zajmuje policjantowi przejście przez drogę?

Yyyy...
Nie wiem?
Walenty
Moderator

Postprzez Angler » 11/1/2014, 22:23

A tak przy okazji to dziś odebrałem "legitymację posiadacza broni". :D
Angler
Bywalec

Postprzez kravec » 11/1/2014, 22:29

Ja jestem zbyt nerwowy i sam do takich wychodzę. Jeszcze się nie zdarzył odważny który też wyszedł. Zazwyczaj kończy się zamkniętą szybą, zamkniętymi drzwiami i spieprzaniem na czerwonym. Kozaki jak w internecie- z daleka to Cię pozabija, podejdziesz to grzeczny jak dziecko w podstawówce jechane przez nauczyciela. Z drugiej strony jak jest logiczny to tylko porozmawiamy, wyjaśnimy i tyle. Jednego raz na moto ganiałem, uchylił szybę, pogadaliśmy i w sumie widać było że zrozumiał, podaliśmy sobie ręce, było ok :)
kravec
Administrator

Postprzez froeverfree » 12/1/2014, 00:17

Angler, zaliczone mam na pewno ;) Z reszta już nawet oblane.
Teraz robię projekty bratu (wiem, się cwaniak ustawił :D)
froeverfree
Świeżak

Postprzez Boshi » 12/1/2014, 00:53

marcin, nie masz nagrania-dowodu czy świadka to sprawa i tak zostanie umorzona... Ty swoje, koleś powie swoje a sprawy słowo na słowo są umarzane z braku dowodów.
Sprawa nawet do sądu nie doleci...
A jeździć to on sobie mógł za tobą, przecież nie ma przepisu zabraniającego jazd, chyba, żę ci ubliżał i jest to nagrane w co wątpię... wtedy art 216kk ( oskarżenie prywatne)

Walenty masz rację, co nie oznacza, że agresor nie poniesie konsekwencji, zleżenie od obrażeń, kwalifikacja prawna może mieć być różna. A z tym kluczem czy innym narzędziem lepiej nie przesadzać, bo ty mu przyłożysz a on zezna, że chciał ci powiedzieć, że rejestracje masz brudną...

Amen.
Zastrzeżenia na PW.
Boshi
VIP Ścigacz.pl

Postprzez suhy-19 » 12/1/2014, 09:24

Angler napisał(a):A tak przy okazji to dziś odebrałem "legitymację posiadacza broni". :D

jaka kategoria?
a tak pozatym to dzisiaj mamy 12 dzien nowego roku a my juz zdazylismy rozj....c kolejny sluzbowy samochod :D
aprilia RSV4
suhy-19
Moderator

Postprzez melvin » 12/1/2014, 11:02

http://joemonster.org/filmy/58313/Tatua ... nie_tatuaz
jak w linku, panna fajnie reaguje na ból :twisted:
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! :twisted:
melvin
PierwszyOkrutny

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Smietnik