yamaha dt 125 1997. brak mocy
• Strona 1 z 1
yamaha dt 125 1997. brak mocy
witam wszystkich, nie dawno kupiłem to małe enduro zrobiłem nim ponad 100km i stwierdziłem że już czas ją odblokować v-max to 105km/h. dowiedziałem się z internetu że są one zablokowane na zaworze YPVS wiec zdemontowałem wydech zajrzałem do okienka wydechowego i ku mojemu zdziwieniu motocykl był już odblokowany na tym zaworze wiec pomyślałem ze muszę mieć blokadę dyfuzora wydechu, założyłem układ wydechowy od innej dt ze zdjętą blokadą po czym odpaliłem, rozgrzałem silnik i ruszyłem niestety motor całkowicie stracił moc przyśpiesza tylko 7k obrotów, spowrotem założyłem stary wydech ale moc nie wróciła
nie ten dział
przesuwam
senekkorzenna
nie ten dział

senekkorzenna
- krzychu8801fft
- Świeżak
może trochę inaczej po prostu motor dusi się przy 7k obrotach.
co może być tego przyczyną?
gaźnik jest dobry
nowa świeca
co może być tego przyczyną?
gaźnik jest dobry
nowa świeca
- krzychu8801fft
- Świeżak
no w sumie miało by to sens bo silnik nie przerywa tylko buczy. w zeszłym tygodniu zaprowadziłem motur do mechanika
który rozebrał, poczyścił, wyregulował co się dało motor w prawdzie zaczął chodzić zdecydowanie lepiej ale wciąż nie wchodzi powyżej 7k
który rozebrał, poczyścił, wyregulował co się dało motor w prawdzie zaczął chodzić zdecydowanie lepiej ale wciąż nie wchodzi powyżej 7k
- krzychu8801fft
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości