Shark S700S vs Speed-R
• Strona 1 z 1
Shark S700S vs Speed-R
Jaka jest znacząca różnica w tych dwóch modelach że pierwszy kosztuje ~600zł a drugi ~1100zł, czy ktoś wie jak jest z głośnością oraz wentylacją w tych modelach?
- tede80
- Świeżak
S700- skorupa z termoplastiku/poliwęglanu; Speed-R- kompozytowa (piszą coś o nowym rodzaju- "długie włókna").
W Speed-R masz zapięcie DD. Podobno w Speed-R jest znacznie grubsza szybka. Mowa rozumiem o s700 z blendą czyli chyba s700s, bo jeśli bez to wiadomo jeszcze jaka różnica. Ogólnie Speed-R widziałem ma bardzo dobre opinie pod względem wentylacji, S700 też niezłe, ale Speed-R będzie lepszy.
W Speed-R masz zapięcie DD. Podobno w Speed-R jest znacznie grubsza szybka. Mowa rozumiem o s700 z blendą czyli chyba s700s, bo jeśli bez to wiadomo jeszcze jaka różnica. Ogólnie Speed-R widziałem ma bardzo dobre opinie pod względem wentylacji, S700 też niezłe, ale Speed-R będzie lepszy.
-
kravec - Administrator
Nie wiem. Opieram się na tym co czytam, a w tej kwestii to mocno subiektywne. Ciężko znaleźć kogoś kto jeździł i w tym i w tym żeby mógł ocenić. Pamiętaj że jeżdżąc ze stoperami jest dużo lepiej i w sumie bezpieczniej, więc to nie powinien być problem. Jeśli masz fundusze to bierz Speed-R'a. Ewentualnie rozważ S900 a nie S700.
-
kravec - Administrator
tede80 napisał(a):Ok, dzięki za pomoc, w takim razie zaczynam szukać Speed-R w dobrej cenie
Za 2 tygodnie masz targi w Warszawie- możesz zobaczyć większość modeli w jednym miejscu i może trochę ponegocjować cenę przy ewentualnym zakupie. Jeśli masz niedaleko to jedź.
-
kravec - Administrator
Jak już wybierać to lepiej s900c niż s700s. System wywiewów w s700s jest dosyć tandetnie zamocowany i rusza się pod palcami (przynajmniej ten model, który ja macałem w Liberty) - prawdopodobnie odpadnie przy mocniejszej glebie. W s900c jest to zmontowane dużo bardziej solidnie a poza tym masz spoiler aerodynamiczny. Zresztą po rozmowie ze sprzedawcą okazało się, że po dokupieniu do s700s podbródka, deflektora na nos i pinlocka wychodzi drożej niż s900c (u którego to wszystko jest w standardzie) więc opłaca się szarpnąć i kupić lepszy kask. Co do SpeedR'a się nie wypowiem, bo nie miałem w ręku.
-
Zimny72 - Zimny Drań

Aha, przypomniało mi się co mi się nie podobało w SpeedR (bo jednak macałem): jakiś taki tandetny nawiew na usta z plastiku jak w chińskich kaskach oraz suwak górnego nawiewu, który przez to że mocno odstaje pewnie będzie generował dziwne dźwięki - chociaż w sumie nie wiem czy nie teoretyzuję, bo nie jeździłem.
Ostatnio edytowano 9/2/2014, 13:24 przez Zimny72, łącznie edytowano 1 raz
-
Zimny72 - Zimny Drań
Pewności nie ma że kupisz taniej, ale jest taka szansa- kupowałem na tych samych targach (jeszcze wtedy pod inną nazwą) zbroję na moto i zeszli mi chyba z jakiś 600coś na niecałe 500 z tego co pamiętam.
W S900C masz system pompowania który niektórzy(większość) sobie chwali. W Speed-R tego nie ma z tego co pamiętam.
A co do nawiewów które odpadną przy glebie- kask po glebie i tak idzie na półkę lub do kosza więc nie robi to różnicy.
W S900C masz system pompowania który niektórzy(większość) sobie chwali. W Speed-R tego nie ma z tego co pamiętam.
A co do nawiewów które odpadną przy glebie- kask po glebie i tak idzie na półkę lub do kosza więc nie robi to różnicy.
-
kravec - Administrator
O właśnie
to jest dobrze postawiony wybór: s900c vs SpeedR. Pierwszy jest sportowo-turystyczny (z naciskiem na turystyczny więc i pewnie bardziej uniwersalny), drugi - sportowy. Wszystko zależy do czego będzie ci służył? Po przejrzeniu artykułów można powiedzieć, że s900c będzie bardziej komfortowy i pewnie bardziej cichy, drugi - bardziej aeordynamiczny i z lepszą wentylacją, ale za to bardziej głośny. Chociaż myślę, że przy tej marce, klasie i cenie różnice nie będą wielkie.
A co do odpadania nawiewów - pewnie masz rację, że przy upadku to nie będzie miało większego znaczenia. Mnie zraziło to, że wywiewy na potylicy w s700s chodziły mi tak pod palcami, że miałem wrażenie że jak nacisnę mocniej, to kask rozleci mi się w rękach. Źle to wróży codziennemu użytkowaniu.

A co do odpadania nawiewów - pewnie masz rację, że przy upadku to nie będzie miało większego znaczenia. Mnie zraziło to, że wywiewy na potylicy w s700s chodziły mi tak pod palcami, że miałem wrażenie że jak nacisnę mocniej, to kask rozleci mi się w rękach. Źle to wróży codziennemu użytkowaniu.
-
Zimny72 - Zimny Drań
Mierzyłeś te kaski? Bo ja sobie mogę założyć temat- którą kobietę sobie wziąć- Angelinę Jolie czy Scarlet Johanson, tylko co z tego, skoro żadna mi nie podpasuje?
Jedź do sklepu, zmierz i wtedy pogadamy co Ci pasuje i co jest lepsze.
P.S. Od kiedy to targi są dla detalistów? Można sobie pomierzyć, popatrzeć i pomacać, ale nie liczyłbym na ekstra rabaty, o ile w ogóle coś Ci sprzedadzą.

Jedź do sklepu, zmierz i wtedy pogadamy co Ci pasuje i co jest lepsze.
P.S. Od kiedy to targi są dla detalistów? Można sobie pomierzyć, popatrzeć i pomacać, ale nie liczyłbym na ekstra rabaty, o ile w ogóle coś Ci sprzedadzą.
- nerd
- Świeżak
nerd napisał(a):P.S. Od kiedy to targi są dla detalistów? Można sobie pomierzyć, popatrzeć i pomacać, ale nie liczyłbym na ekstra rabaty, o ile w ogóle coś Ci sprzedadzą.
Piszesz o teoretyzowaniu w innym temacie a sam tutaj wychodzisz na teoretyka. Przeczytaj to co pisałem jeszcze raz to może zrozumiesz.
-
kravec - Administrator
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości