[Ducati 1199 Panigale S] Ducati 1199 Panigale S na torze
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
[Ducati 1199 Panigale S] Ducati 1199 Panigale S na to
Dyskusja na temat: Ducati 1199 Panigale S na torze - test
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Ducati 1199 Panigale S na torze - test
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Ducati 1199 Panigale S na torze - test
- Ścigacz
- Mieszkaniec forum
patrze na wykres mocy na kole s1000rr i ducati i do 11000 obr/min ducati zdecydowanie góruje przy 8000 eska ma 100 km na kole a ducati 115 ,bmw zaczyna odjezdzac dopiero od +/_11500 obr/min max moc ducati 162 km na kole bmw 175 km na kole wiec niewiem skad autor wyczas nowinke jakoby eska przy 8000 rwała tak ze o moja kosmiczna bogini a duc duka jak stare kalesony prawdopodobnie wynika to z własnie dłuzzego roztawu w ducu i tak sie niestawia po odkreceniu ale to niema nic wspolnego z kopem przy 8000 tylko subiektywnymi nic niewartymi jak wlanie udowodnilem odczuciami .<br><hr>oooo
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Niczego nie udowodniles. Pokaz te wykresy bo ja chyba (a raczej na pewno) widzialem nieco inne. Poza tym na dynamike skladaja sie jeszcze takie rzeczy jak np przelozenia, ktore w Ducati sa dlugie. <br><hr>IvanKomentatorzy napisał(a):patrze na wykres mocy na kole s1000rr i ducati i do 11000 obr/min ducati zdecydowanie góruje przy 8000 eska ma 100 km na kole a ducati 115 ,bmw zaczyna odjezdzac dopiero od +/_11500 obr/min max moc ducati 162 km na kole bmw 175 km na kole wiec niewiem skad autor wyczas nowinke jakoby eska przy 8000 rwała tak ze o moja kosmiczna bogini a duc duka jak stare kalesony prawdopodobnie wynika to z własnie dłuzzego roztawu w ducu i tak sie niestawia po odkreceniu ale to niema nic wspolnego z kopem przy 8000 tylko subiektywnymi nic niewartymi jak wlanie udowodnilem odczuciami .<br><hr>oooo<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Misiu, nie ośmieszaj się zestawianiem wykresu mocy i obrotów silników R4 i V2. Tam gdzie Stukati łapie dusznosci, tam Beta dopiero zaczyna:)<br><hr>YetiKomentatorzy napisał(a):patrze na wykres mocy na kole s1000rr i ducati i do 11000 obr/min ducati zdecydowanie góruje przy 8000 eska ma 100 km na kole a ducati 115 ,bmw zaczyna odjezdzac dopiero od +/_11500 obr/min max moc ducati 162 km na kole bmw 175 km na kole wiec niewiem skad autor wyczas nowinke jakoby eska przy 8000 rwała tak ze o moja kosmiczna bogini a duc duka jak stare kalesony prawdopodobnie wynika to z własnie dłuzzego roztawu w ducu i tak sie niestawia po odkreceniu ale to niema nic wspolnego z kopem przy 8000 tylko subiektywnymi nic niewartymi jak wlanie udowodnilem odczuciami .<br><hr>oooo<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam w ręku "Motocykl" z lipca 2012 roku, patrzę na wykresy i chyba Motocykl miał inne Panigale.Porównując wykresy momentu od ok. 3000 obr Panigałka ma zawsze ponad 90 Nm momentu- to nie jest mało, widoczny uskok występuje między 5 a 7 tys. obrotów, gdzie tylko między 6200- 6500 obr GSXR 1000 nieco przewyższa momentem, ale dalej Ducati już ciągle do góry a od 7000 obr to 4 cylindrówki są bardzo w tyle. Na wykresie jest też KTM 1190 RC8R, co prawda mocą nie dorównuje Panigale, ale momentem, to powala, max. moment na tym samym poziomie, ale jeśli chodzi o równomierność rozwijania to Panigale może się schować...No cóż KTM poszedł w inną stronę zamiast mocy wolał moment ( podobnie jak poprzednio Ducati 1198)...
Panigale bardzo mi się podoba stylistycznie, jeśli chodzi o resztę no cóż, chyba nieco z mocny, ja ledwo ogarniam moje 999, a jeśli chodzi o wygodę jazdy to 999 to narazie najbardziej "turystyczny" Superbike Ducati...Nie wiem jak z kosztami eksploatacji Panigale, ale 999 to jest zaprzeczeniem opisanego u góry stwierdzenia, koszty podstawowych części eksploatacyjnych są nieraz mniejsze niż japońskie, paski koszt 150 zł kpl, tarcze sprzęgła ja kupiłem za 210 zł, spalanie to jak w konkurencji ile wlejesz tyle spalisz..luzy zaworowe, jak ktoś ogarnia porządnie japońskie silniki to przy pomocy książki serwisowej poradzi sobie z Ducati, na dodatek potem stwierdzi, że to śmiesznie proste, może płytki ( znaczy szajbki i korki) są nieco droższe( korki ok. 30zł, szajbki ok.70 zł), ale z reguły przy normalnym sposobie eksploatacji luzy robi się dopiero ok. 20 tys km ( ja przy tym przebiegu robiłem 2 zawory), oczywiście sprawdzać trzeba jak fabryka podaje czyli co 10 tys km, wymiana pasków: jak ktoś wprawiony i ma podstawowe potrzebne zwykłe narzędzia + potrafi naciągnąć paski, to wymianę robi w polu, a nie w warsztacie, na dodatek porządny łańcuch rozrządu wcale nie jest tani, a te tanie-nowe zamienniki- łańcuchy z literką M można od razu wyrzucić do kosza z napisem odpady...Ducati jest OK, tylko trzeba dokładnie postępować zgodnie jak fabryka zaleca... Mam 3 sztuki: w tym jeden już ma ponad 25 lat
...Pozdr.
<br><hr>Janek Testastretta
Panigale bardzo mi się podoba stylistycznie, jeśli chodzi o resztę no cóż, chyba nieco z mocny, ja ledwo ogarniam moje 999, a jeśli chodzi o wygodę jazdy to 999 to narazie najbardziej "turystyczny" Superbike Ducati...Nie wiem jak z kosztami eksploatacji Panigale, ale 999 to jest zaprzeczeniem opisanego u góry stwierdzenia, koszty podstawowych części eksploatacyjnych są nieraz mniejsze niż japońskie, paski koszt 150 zł kpl, tarcze sprzęgła ja kupiłem za 210 zł, spalanie to jak w konkurencji ile wlejesz tyle spalisz..luzy zaworowe, jak ktoś ogarnia porządnie japońskie silniki to przy pomocy książki serwisowej poradzi sobie z Ducati, na dodatek potem stwierdzi, że to śmiesznie proste, może płytki ( znaczy szajbki i korki) są nieco droższe( korki ok. 30zł, szajbki ok.70 zł), ale z reguły przy normalnym sposobie eksploatacji luzy robi się dopiero ok. 20 tys km ( ja przy tym przebiegu robiłem 2 zawory), oczywiście sprawdzać trzeba jak fabryka podaje czyli co 10 tys km, wymiana pasków: jak ktoś wprawiony i ma podstawowe potrzebne zwykłe narzędzia + potrafi naciągnąć paski, to wymianę robi w polu, a nie w warsztacie, na dodatek porządny łańcuch rozrządu wcale nie jest tani, a te tanie-nowe zamienniki- łańcuchy z literką M można od razu wyrzucić do kosza z napisem odpady...Ducati jest OK, tylko trzeba dokładnie postępować zgodnie jak fabryka zaleca... Mam 3 sztuki: w tym jeden już ma ponad 25 lat

<br><hr>Janek Testastretta
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
P.S. Aha i dodam, nie jestem żadnym lekarzem, adwokatem, czy innym nowobogackim, ot zwykłym orczykiem hahahaa, a i zdarza mi się zasypiać ze smarami na łapkachKomentatorzy napisał(a):Mam w ręku "Motocykl" z lipca 2012 roku, patrzę na wykresy i chyba Motocykl miał inne Panigale.Porównując wykresy momentu od ok. 3000 obr Panigałka ma zawsze ponad 90 Nm momentu- to nie jest mało, widoczny uskok występuje między 5 a 7 tys. obrotów, gdzie tylko między 6200- 6500 obr GSXR 1000 nieco przewyższa momentem, ale dalej Ducati już ciągle do góry a od 7000 obr to 4 cylindrówki są bardzo w tyle. Na wykresie jest też KTM 1190 RC8R, co prawda mocą nie dorównuje Panigale, ale momentem, to powala, max. moment na tym samym poziomie, ale jeśli chodzi o równomierność rozwijania to Panigale może się schować...No cóż KTM poszedł w inną stronę zamiast mocy wolał moment ( podobnie jak poprzednio Ducati 1198)...
Panigale bardzo mi się podoba stylistycznie, jeśli chodzi o resztę no cóż, chyba nieco z mocny, ja ledwo ogarniam moje 999, a jeśli chodzi o wygodę jazdy to 999 to narazie najbardziej "turystyczny" Superbike Ducati...Nie wiem jak z kosztami eksploatacji Panigale, ale 999 to jest zaprzeczeniem opisanego u góry stwierdzenia, koszty podstawowych części eksploatacyjnych są nieraz mniejsze niż japońskie, paski koszt 150 zł kpl, tarcze sprzęgła ja kupiłem za 210 zł, spalanie to jak w konkurencji ile wlejesz tyle spalisz..luzy zaworowe, jak ktoś ogarnia porządnie japońskie silniki to przy pomocy książki serwisowej poradzi sobie z Ducati, na dodatek potem stwierdzi, że to śmiesznie proste, może płytki ( znaczy szajbki i korki) są nieco droższe( korki ok. 30zł, szajbki ok.70 zł), ale z reguły przy normalnym sposobie eksploatacji luzy robi się dopiero ok. 20 tys km ( ja przy tym przebiegu robiłem 2 zawory), oczywiście sprawdzać trzeba jak fabryka podaje czyli co 10 tys km, wymiana pasków: jak ktoś wprawiony i ma podstawowe potrzebne zwykłe narzędzia + potrafi naciągnąć paski, to wymianę robi w polu, a nie w warsztacie, na dodatek porządny łańcuch rozrządu wcale nie jest tani, a te tanie-nowe zamienniki- łańcuchy z literką M można od razu wyrzucić do kosza z napisem odpady...Ducati jest OK, tylko trzeba dokładnie postępować zgodnie jak fabryka zaleca... Mam 3 sztuki: w tym jeden już ma ponad 25 lat...Pozdr.
<br><hr>Janek Testastretta<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No ale w tym właśnie Motocyklu było wyraźnie napisane że średni zakres obrotów to rozczarowanie... <br><hr>SashaKomentatorzy napisał(a):Mam w ręku "Motocykl" z lipca 2012 roku, patrzę na wykresy i chyba Motocykl miał inne Panigale.Porównując wykresy momentu od ok. 3000 obr Panigałka ma zawsze ponad 90 Nm momentu- to nie jest mało, widoczny uskok występuje między 5 a 7 tys. obrotów, gdzie tylko między 6200- 6500 obr GSXR 1000 nieco przewyższa momentem, ale dalej Ducati już ciągle do góry a od 7000 obr to 4 cylindrówki są bardzo w tyle. Na wykresie jest też KTM 1190 RC8R, co prawda mocą nie dorównuje Panigale, ale momentem, to powala, max. moment na tym samym poziomie, ale jeśli chodzi o równomierność rozwijania to Panigale może się schować...No cóż KTM poszedł w inną stronę zamiast mocy wolał moment ( podobnie jak poprzednio Ducati 1198)...
Panigale bardzo mi się podoba stylistycznie, jeśli chodzi o resztę no cóż, chyba nieco z mocny, ja ledwo ogarniam moje 999, a jeśli chodzi o wygodę jazdy to 999 to narazie najbardziej "turystyczny" Superbike Ducati...Nie wiem jak z kosztami eksploatacji Panigale, ale 999 to jest zaprzeczeniem opisanego u góry stwierdzenia, koszty podstawowych części eksploatacyjnych są nieraz mniejsze niż japońskie, paski koszt 150 zł kpl, tarcze sprzęgła ja kupiłem za 210 zł, spalanie to jak w konkurencji ile wlejesz tyle spalisz..luzy zaworowe, jak ktoś ogarnia porządnie japońskie silniki to przy pomocy książki serwisowej poradzi sobie z Ducati, na dodatek potem stwierdzi, że to śmiesznie proste, może płytki ( znaczy szajbki i korki) są nieco droższe( korki ok. 30zł, szajbki ok.70 zł), ale z reguły przy normalnym sposobie eksploatacji luzy robi się dopiero ok. 20 tys km ( ja przy tym przebiegu robiłem 2 zawory), oczywiście sprawdzać trzeba jak fabryka podaje czyli co 10 tys km, wymiana pasków: jak ktoś wprawiony i ma podstawowe potrzebne zwykłe narzędzia + potrafi naciągnąć paski, to wymianę robi w polu, a nie w warsztacie, na dodatek porządny łańcuch rozrządu wcale nie jest tani, a te tanie-nowe zamienniki- łańcuchy z literką M można od razu wyrzucić do kosza z napisem odpady...Ducati jest OK, tylko trzeba dokładnie postępować zgodnie jak fabryka zaleca... Mam 3 sztuki: w tym jeden już ma ponad 25 lat...Pozdr.
<br><hr>Janek Testastretta<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No tak, ale dokładnie nie opisali na czym to polega...i nie dodali, że i tak moment w tym zakresie jest ( oprócz KTM) wyżej niż konkurencja..Miałem kiedyś 748 S, wszyscy się dziwili, że taka mała moc a nadąża za 1000, czasem nawet oni nie mogą nadążyćKomentatorzy napisał(a):Mam w ręku "Motocykl" z lipca 2012 roku, patrzę na wykresy i chyba Motocykl miał inne Panigale.Porównując wykresy momentu od ok. 3000 obr Panigałka ma zawsze ponad 90 Nm momentu- to nie jest mało, widoczny uskok występuje między 5 a 7 tys. obrotów, gdzie tylko między 6200- 6500 obr GSXR 1000 nieco przewyższa momentem, ale dalej Ducati już ciągle do góry a od 7000 obr to 4 cylindrówki są bardzo w tyle. Na wykresie jest też KTM 1190 RC8R, co prawda mocą nie dorównuje Panigale, ale momentem, to powala, max. moment na tym samym poziomie, ale jeśli chodzi o równomierność rozwijania to Panigale może się schować...No cóż KTM poszedł w inną stronę zamiast mocy wolał moment ( podobnie jak poprzednio Ducati 1198)...
<br><hr>Janek Testastretta<br>Komentatorzy napisał(a):No ale w tym właśnie Motocyklu było wyraźnie napisane że średni zakres obrotów to rozczarowanie... <br><hr>Sasha<br>

Hmmmm... wszyscy się tak zachwycają tyle i tyle koni tyle i tyle momentu, a tak naprawdę, to i tak najważniejszy jest kierowca, mój brat mnie objeżdża na KTM 250 i łoi skórę jak trza... i co motóra wina?

Podejrzewam, że to rozczarowanie, było bardziej w porównaniu do KTM RC 8 R i poprzedników, naprawdę 1198 ( o R-ce nie wspomnę bo nie wiem) wali po nerach niesamowicie - znaczy ma momentum...<br><hr>Janek Testastretta
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
przeciez to napisałem ze beta odjezdza od 11500 obrotow na minute aldo 1100 ducati cały czas ma przewage 10-15 km mechaniiczncyh przy 8000 ty równych o ktorych piał autor duc ma 15 km wiecej co przy tej samej masie daje ducowi prz tych obrotach przewage mocy .<br><hr>ppppKomentatorzy napisał(a):patrze na wykres mocy na kole s1000rr i ducati i do 11000 obr/min ducati zdecydowanie góruje przy 8000 eska ma 100 km na kole a ducati 115 ,bmw zaczyna odjezdzac dopiero od +/_11500 obr/min max moc ducati 162 km na kole bmw 175 km na kole wiec niewiem skad autor wyczas nowinke jakoby eska przy 8000 rwała tak ze o moja kosmiczna bogini a duc duka jak stare kalesony prawdopodobnie wynika to z własnie dłuzzego roztawu w ducu i tak sie niestawia po odkreceniu ale to niema nic wspolnego z kopem przy 8000 tylko subiektywnymi nic niewartymi jak wlanie udowodnilem odczuciami .<br><hr>oooo<br>Komentatorzy napisał(a):Misiu, nie ośmieszaj się zestawianiem wykresu mocy i obrotów silników R4 i V2. Tam gdzie Stukati łapie dusznosci, tam Beta dopiero zaczyna:)<br><hr>Yeti<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
przelozenia ducati przy 8000 ma na liczniku 225, bmw 175 na 6 biegu owszem ducati ma dłuzze przeloznia sporo ale autor pisał o wyjsciu z zakretu przy 8000 i w bmw rzekomo lepiej idzie przy 8000 niz w ducu ktore zeby przy tej amej predkosci krecic około 8000 musi miec nizszy bieg wbite to wszytko wiec przelozenie niegra roli czylii tam gdzie w bmw odkrecaz na 6 przy 8000 w ducati robisz to samo na 4 i ducati odjezdza az do momentu w ktorym bmw nieprzekroczy 11500 obrotow na minute , grafika google panigale s vs s1000rr dyno .<br><hr>ppppKomentatorzy napisał(a):patrze na wykres mocy na kole s1000rr i ducati i do 11000 obr/min ducati zdecydowanie góruje przy 8000 eska ma 100 km na kole a ducati 115 ,bmw zaczyna odjezdzac dopiero od +/_11500 obr/min max moc ducati 162 km na kole bmw 175 km na kole wiec niewiem skad autor wyczas nowinke jakoby eska przy 8000 rwała tak ze o moja kosmiczna bogini a duc duka jak stare kalesony prawdopodobnie wynika to z własnie dłuzzego roztawu w ducu i tak sie niestawia po odkreceniu ale to niema nic wspolnego z kopem przy 8000 tylko subiektywnymi nic niewartymi jak wlanie udowodnilem odczuciami .<br><hr>oooo<br>Komentatorzy napisał(a):Niczego nie udowodniles. Pokaz te wykresy bo ja chyba (a raczej na pewno) widzialem nieco inne. Poza tym na dynamike skladaja sie jeszcze takie rzeczy jak np przelozenia, ktore w Ducati sa dlugie. <br><hr>Ivan<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
i kto sie osmieszył ?Komentatorzy napisał(a):patrze na wykres mocy na kole s1000rr i ducati i do 11000 obr/min ducati zdecydowanie góruje przy 8000 eska ma 100 km na kole a ducati 115 ,bmw zaczyna odjezdzac dopiero od +/_11500 obr/min max moc ducati 162 km na kole bmw 175 km na kole wiec niewiem skad autor wyczas nowinke jakoby eska przy 8000 rwała tak ze o moja kosmiczna bogini a duc duka jak stare kalesony prawdopodobnie wynika to z własnie dłuzzego roztawu w ducu i tak sie niestawia po odkreceniu ale to niema nic wspolnego z kopem przy 8000 tylko subiektywnymi nic niewartymi jak wlanie udowodnilem odczuciami .<br><hr>oooo<br>Komentatorzy napisał(a):Misiu, nie ośmieszaj się zestawianiem wykresu mocy i obrotów silników R4 i V2. Tam gdzie Stukati łapie dusznosci, tam Beta dopiero zaczyna:)<br><hr>Yeti<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
albo włacz sobie mtoocykl-online test litrów tam masz wykresy na piecu to samo duc cały czas duzo wiekszy power az do momentu w ktorym bmw nieprzekroczy 11500 -12000 tys przy 8000 duc ma na piecu 135 km a bmw 110 km jakies pytaniia co oznacza mniej wiecej tyle ze jesli zaczniemy wychodzi z winkla przy 8000 bmw i ducati bmw zostanie mocno z z tyłu a zanim zacznie doganiac ducati to sie na standardowym torze prosta skonczy .<br><hr>ppppKomentatorzy napisał(a):patrze na wykres mocy na kole s1000rr i ducati i do 11000 obr/min ducati zdecydowanie góruje przy 8000 eska ma 100 km na kole a ducati 115 ,bmw zaczyna odjezdzac dopiero od +/_11500 obr/min max moc ducati 162 km na kole bmw 175 km na kole wiec niewiem skad autor wyczas nowinke jakoby eska przy 8000 rwała tak ze o moja kosmiczna bogini a duc duka jak stare kalesony prawdopodobnie wynika to z własnie dłuzzego roztawu w ducu i tak sie niestawia po odkreceniu ale to niema nic wspolnego z kopem przy 8000 tylko subiektywnymi nic niewartymi jak wlanie udowodnilem odczuciami .<br><hr>oooo<br>Komentatorzy napisał(a):Niczego nie udowodniles. Pokaz te wykresy bo ja chyba (a raczej na pewno) widzialem nieco inne. Poza tym na dynamike skladaja sie jeszcze takie rzeczy jak np przelozenia, ktore w Ducati sa dlugie. <br><hr>Ivan<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
oj bardzo mocno tak mocno że chyba odstrzele sobie d**e. Oj chłopie chyba cie mama nie kochała skoro musisz wszystko miec co zechcesz.<br><hr>MiroKomentatorzy napisał(a):Jak tam ból **** polaczków co nie stać ich na Ducata ? mocno piecze ?<br><hr>alphamale<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
co do bólu ma to czy jest ktoś Polaczkiem, Polakiem czy Chińczykiem czy Francuzem??Komentatorzy napisał(a):Jak tam ból **** polaczków co nie stać ich na Ducata ? mocno piecze ?<br><hr>alphamale<br>
Mnie chyba nie boli.. choć przynaję, że chciałbym mieć takie cudo w garażu.. Piękny.. nie?!<br><hr>outofthebox
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jeśli szukasz definicji "Polaczka" to prawdopodobnie możesz spojrzeć w lustro, czyli taki który nie wiedzieć czemu nie szanuje swojego pochodzenia. Nie znam drugiego narodu który tak bardzo by pluł sam sobie w twarz. Pojeździj trochę po świecie, pomyśl i zobaczysz jaka duża siła nie tylko jeszcze w Polsce drzemie ale jest już w ruchu.Komentatorzy napisał(a):Jak tam ból **** polaczków co nie stać ich na Ducata ? mocno piecze ?<br><hr>alphamale<br>
Oto Polaczek<br><hr>Polaczek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wiesz.. stać.. ale wolę motocykle dla chłopcówKomentatorzy napisał(a):Jak tam ból **** polaczków co nie stać ich na Ducata ? mocno piecze ?<br><hr>alphamale<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wiecie na czym polega problem w tej dyskusji? Ze rozmawiacie tutaj o tym co jest na papierze. Papier wszystko przyjmie, nawet to , ze komarek ma lepsze zawieszenie od ducati. (a nie mowilem? Przyjelo) Ktos z was jezdzil s1000rr i panigale? Ja tak, i nie patrzac na wykresy moge sie zgodzic z autorem. SRR latwiej skreca, jest duzo latwiejsze w prowadzeniu a cala konstrukcja sztywniejsza od wymyslu ducati przez co dostaje sie o niebo lepszy feedback. Slusznie autor zauwazyl, na ducati trzeba sie napracowac i fizycznie i psychicznie, zeby moc jechac szybko. BMW samo w sobie jest szybkie, poprostu nalezy mu nie przeszkadzac. Mowiac prostymi slowami, jazda panigale to nie jest fun, motocykl trzeba cisnac, pracowac nad nim, stawiac wszystko na jedna karte,<br><hr>Rosiboj
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl