z dnia na dzien stracił moc;/ felerne paliwo????
• Strona 1 z 1
z dnia na dzien stracił moc;/ felerne paliwo????
witam, mam kawke gpx i az do dnia wczorajszego chodzila idealnie, wczoraj rano jade i stracila moc;/ najpierw myslalem ze ni jest rozgrzana albocos ale jak samemu probowalem ja przeciagnac to od 4 tysiecy nie ma takiej mocy,(musze bardzomocna odkrecac gaz zeby wchodzily wyzsze obroty a jak zakrecam to strasznie stzrela z rury) podejrzewam ze moze byc tio spowodowane tym ze zatankowalem na ujowej stacji(podobno najbardziej chrzczone paliwo w kujawsko pomorskim), zalalem w sobote rano przejechalem okolo 40-50km i najwidoczniej jeszcze jechal na starym paliwie, a rano w niedziele stracil moc;/ czy to mozliwe zeby stracil moc z dnia na dzien przez paliwo??? mam nadzieje ze jak wyjezdze wszystko i zaleje na normalnej stacji to bedzie wsztystko dobrze,mczy moze macie jakies inne pomysle dlaczego tak sie dzieje??;/
z gory dzieki pzdr Q.
z gory dzieki pzdr Q.
------->> GPX 600
------>> GSXR 750 SRAD
------->> GSXR 600 K1
"moge przedawkowac zycie co prowadzi do smierci..."
------>> GSXR 750 SRAD
------->> GSXR 600 K1
- qbas118
- Świeżak
akurat mialem po drodze a po zatym to tylko ze slyszenia wiedzialem ze takie ujowe paliwo tam jest, teraz jesli to bedzie oczywiscie wina tego paliwa to na wlasnej skorze sie o tym przekonalem i napewno juz tam nie zawitam;] ale myslicie ze to moze byc wina tego paliwa?
------->> GPX 600
------>> GSXR 750 SRAD
------->> GSXR 600 K1
------>> GSXR 750 SRAD
------->> GSXR 600 K1
- qbas118
- Świeżak
hehe no czaje Cie ale wiesz, zastanawiam sie czy paliwo czy moze cos z silniekiem gaznikiem kranikiem itd. ale z dnia na dzien, pod wieczor sprobuje troche wyjezdzic tego paliwska...
------->> GPX 600
------>> GSXR 750 SRAD
------->> GSXR 600 K1
------>> GSXR 750 SRAD
------->> GSXR 600 K1
- qbas118
- Świeżak
Wylej całe to paliwo z baku, i zalej nowe, z jakiejś pewnej stacji. Jak problem będzie się utrzymywał, to zajrzyj do gaźników, może się zaje****, jakimś dziadostwem z poprzedniego paliwa.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
Osielsko 8km przed BydgoszczÄ…
stacja co chwile ma inna nazwe
obecnie chyba "naftpol"
jak sie jedzie krajowa z gdańska do bydgoszczy
stacja co chwile ma inna nazwe
obecnie chyba "naftpol"
jak sie jedzie krajowa z gdańska do bydgoszczy
------->> GPX 600
------>> GSXR 750 SRAD
------->> GSXR 600 K1
------>> GSXR 750 SRAD
------->> GSXR 600 K1
- qbas118
- Świeżak
hej Qba,
tak jak ci radzÄ…,
zlej zupe, nalej porzÄ…dne paliwo.
jak nie pomoże, czeka cie czyszczenie gazioruf, i może kranika.
( też kiedyś miałem takie objawy w mojej GPX )
i lej TYLKO na pewniakach.
szkoda czasu i roboty i nerwów.
pozdro

tak jak ci radzÄ…,
zlej zupe, nalej porzÄ…dne paliwo.
jak nie pomoże, czeka cie czyszczenie gazioruf, i może kranika.
( też kiedyś miałem takie objawy w mojej GPX )
i lej TYLKO na pewniakach.
szkoda czasu i roboty i nerwów.
pozdro

667 - nowy lepszy szatan
bez gratów.
bez gratów.
-
oorbus - Świeżak
korzystajac juz z tego tematu zadam male pytanko:
ostatnio bylem zmuszony zatankowac na jakims malym wiejskim ORLENIE. Przejechalem sobie 30km na kraniku w pozycji ON po czym moto zaczal sie dusic i ostatecznie zgasl. Musialem przestawic na rezerwe i wtedy dopiero odpalil. Zbiornik byl prawie pelny. Po 15km przelaczylem znow na ON i niestety znow tylko 30km i powtorka. Czy jest to wina paliwa, brudnego kranika, czy moze filtra powietrza, bo sam nie wiem od czego zaczac
ostatnio bylem zmuszony zatankowac na jakims malym wiejskim ORLENIE. Przejechalem sobie 30km na kraniku w pozycji ON po czym moto zaczal sie dusic i ostatecznie zgasl. Musialem przestawic na rezerwe i wtedy dopiero odpalil. Zbiornik byl prawie pelny. Po 15km przelaczylem znow na ON i niestety znow tylko 30km i powtorka. Czy jest to wina paliwa, brudnego kranika, czy moze filtra powietrza, bo sam nie wiem od czego zaczac

Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
oky thx za rady, a opwiedzcie mi taka jedna rzecz:
mam dwa wydechy i one byly widac wspawane i pod spodem na srodeczku motorku sie łacza taką otoczka i tak kiedys bylo uszczelnione jakims materialem metalowym ale najwidoczniej to mi skruszalo, czy to moze byc tego wina?? ze poprostu gubi moc przez to ze jest "dziura" przy wydechach, wczoraj jakos probowalem kawalkami blaszki i drutem skrecic nowo otoczke ale jeszcze nie mialem okazji sie przejechac;/ pamietam ze byly takie uszczelnaicze jeszcze niedawno jak olej zmienialem, a teraz juz sie ukruszyly, to jest taka szparka tam gdzie sie jeden wydech z drugim łaczy(przynajmniej u mnie) sorki za takie kosmiczne pytania ;p
mam dwa wydechy i one byly widac wspawane i pod spodem na srodeczku motorku sie łacza taką otoczka i tak kiedys bylo uszczelnione jakims materialem metalowym ale najwidoczniej to mi skruszalo, czy to moze byc tego wina?? ze poprostu gubi moc przez to ze jest "dziura" przy wydechach, wczoraj jakos probowalem kawalkami blaszki i drutem skrecic nowo otoczke ale jeszcze nie mialem okazji sie przejechac;/ pamietam ze byly takie uszczelnaicze jeszcze niedawno jak olej zmienialem, a teraz juz sie ukruszyly, to jest taka szparka tam gdzie sie jeden wydech z drugim łaczy(przynajmniej u mnie) sorki za takie kosmiczne pytania ;p
------->> GPX 600
------>> GSXR 750 SRAD
------->> GSXR 600 K1
------>> GSXR 750 SRAD
------->> GSXR 600 K1
- qbas118
- Świeżak
AAAAA No w osielsku , przecież to Ci tata powinien powiedziec że nie masz tam tankowac , tam po tym paliwie to nawet auto nie jedzie , dusi i szarpie podczas jazdy , tam jak chcesz kupić paliwo to musisz trafić na moment zlewania świeżego
-
Kruk1503 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 10 gości