crash pady do bandziora/ubrania na motocykl
• Strona 1 z 1
crash pady do bandziora/ubrania na motocykl
Witam
Mam dwa pytania mianowicie
1.zastanawiam sie nad kupnem crash padów do Bandziora tylko cena mnie przeraza 180zł widziałem po 50-100 uniwersalne podejda ? orientuje sie ktos?
2.wczesniej jezdziłem na pojemnosciach ponizej 125 wiec ubranie niebyło mi potrzebne teraz chce sie zapoatrzyc a ze jestem w tym temacie kompletnie zielony potrzebuje przedewszystkim kurtke i buty co mozecie mi polecic chodzi o nazwy firm tanie i dobre ? chodzi o nazwy firm ktore bd dobre i tanie lub jakis konkretnych modeli? lub czego szukac i zaczym sie rozgladac co powinna miec kortka i buty?
Mam dwa pytania mianowicie
1.zastanawiam sie nad kupnem crash padów do Bandziora tylko cena mnie przeraza 180zł widziałem po 50-100 uniwersalne podejda ? orientuje sie ktos?
2.wczesniej jezdziłem na pojemnosciach ponizej 125 wiec ubranie niebyło mi potrzebne teraz chce sie zapoatrzyc a ze jestem w tym temacie kompletnie zielony potrzebuje przedewszystkim kurtke i buty co mozecie mi polecic chodzi o nazwy firm tanie i dobre ? chodzi o nazwy firm ktore bd dobre i tanie lub jakis konkretnych modeli? lub czego szukac i zaczym sie rozgladac co powinna miec kortka i buty?
- Ryszardo
- Świeżak
ad 1 - na tym nie ma co oszczedzac, jakies niededykowane moga zaorac Ci moto zamiast je ochronic
ad 2 - a moze byc podal chociaz ile masz kasy? skora czy tekstyl? itd ....
i nie pitol, ze na pojemnosciach <125 ciuchy nie sa potrzebne, widziales kiedys ciuchy po szlifie przy 50 km/h? to sobie poszukaj jak pieknie wygladaja .........
ad 2 - a moze byc podal chociaz ile masz kasy? skora czy tekstyl? itd ....
i nie pitol, ze na pojemnosciach <125 ciuchy nie sa potrzebne, widziales kiedys ciuchy po szlifie przy 50 km/h? to sobie poszukaj jak pieknie wygladaja .........
Twoj podpis jest za dlugi
-
leff - ZlyCzlowiek
skoro tak to sobie carh pady odpuszcze co do ubrania to myslałem nad skora i niewiem czy nie kupic do tego pancerza czy tam kamizelki czy jak to sie nazywa i na to kurtka skora czy poprostu szukac skory z uzbrojeniem co do korki mysle ze gdzies 400zł mam na to do przeznaczenia buty gdzies 200zł wiem ze jezli chodzi o ubranie to strasznie mało,znajdzie sie cos?
- Ryszardo
- Świeżak
Ja u siebie w Bandicie 400 miałem takie właśnie uniwersalne za 70zł komplet. Wyrżnąłem na nie (kurde żeby to policzyć) no pod 10 razy. Działały jak należy, tylko to te zależy jakie masz mocowanie na te crashe. Nie wiem jakiego Bandita masz.
Z ubraniem możesz szukać jakichś używek, może Tschul Ci podpasuje z nowych tanich rzeczy. 200zł na buty to trochę bardzo mało, powiedziałbym że powinny być w tym wypadku droższe niż kurtka.
Ja jeździłem jak zaczynałem tylko w zbroi, ale jak mój pierwszy sezon zaczął się zbliżać ku końcowi, temperatury spadały grubo poniżej 10 stopni, zbroja nawej jak założyłem na nią bluzę czy jakąś obszerniejszą kurtkę nie dawała rady. Poszedłem i kupiłem po taniości jakiegoś standardowego Oznona za 250zł nówka oczywiście, z podpinką tekstyl. Było w nim ciepło, a jak się złożyło pod to jakiś sweter to już wgl. Generalnie latem nawet bez podpinki się w nim gotowałem dlatego na lato miałem i dalej mam zbroję. Da się kupić po taniości w miarę dobre kurtki, tyłka to urywało nie będzie, ale lepsze to niż nic
Z ubraniem możesz szukać jakichś używek, może Tschul Ci podpasuje z nowych tanich rzeczy. 200zł na buty to trochę bardzo mało, powiedziałbym że powinny być w tym wypadku droższe niż kurtka.
Ja jeździłem jak zaczynałem tylko w zbroi, ale jak mój pierwszy sezon zaczął się zbliżać ku końcowi, temperatury spadały grubo poniżej 10 stopni, zbroja nawej jak założyłem na nią bluzę czy jakąś obszerniejszą kurtkę nie dawała rady. Poszedłem i kupiłem po taniości jakiegoś standardowego Oznona za 250zł nówka oczywiście, z podpinką tekstyl. Było w nim ciepło, a jak się złożyło pod to jakiś sweter to już wgl. Generalnie latem nawet bez podpinki się w nim gotowałem dlatego na lato miałem i dalej mam zbroję. Da się kupić po taniości w miarę dobre kurtki, tyłka to urywało nie będzie, ale lepsze to niż nic

Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
Crash pady moga byc problematyczne. Te uniwetsalne chronia "uniwersalnie", a nie tak, jak powinny do danego moto. Bardzo wazny jest sposob montazu. Od znajomego z branzy slyszalem, ze za mocne crashpady, zbyt solidnie przymocowane zamiast elegancko peknac we wlasciwym miejscu, moga posluzyc za dodatkowy "uchwyt do wyginania ramy" przy szlifie/uderzeniu.
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
Sory ale podstawowy kraszpad to nie zadna filozofia, jest z tego samego meteriału co te dedykowane więc ściera sie podobnie, a kwestia gięcia ramy to kwestia dobrania śruby o odpowiedniej twardości która przy glebie podda się a nie wygnie ramę. Tyle w temacie, jak dla mnie w nakedach, motocyklach z nieosłoniętą ramą i ładnymi potencjalnymi mocowaniami nie ma żadnej filozofii i być nie powinno
Dedykowane różnią się od uniwersalnych tylko tym "dedykowane" i ceną.
Pojecie dedykowanego jest dla mnie zrozumiałe w przypadku plastików i motocykli gdzie mocowanie jest nietypowe i wymaga specjalnych adapterów

Dedykowane różnią się od uniwersalnych tylko tym "dedykowane" i ceną.
Pojecie dedykowanego jest dla mnie zrozumiałe w przypadku plastików i motocykli gdzie mocowanie jest nietypowe i wymaga specjalnych adapterów

Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
co do bandita to mam 650 na wtrysku
co do ubrań to radzisz z emoge kupic zbroje i na to kortke ? czy niebardzo? czy lepiej kortke z zbroja odrazu? no niestety niemam sporego budrzetu na to ale lepsze to niz nic wiec licze na jakies podanie modeli ewentualnie w jakich firmach sie ogladac?
co do ubrań to radzisz z emoge kupic zbroje i na to kortke ? czy niebardzo? czy lepiej kortke z zbroja odrazu? no niestety niemam sporego budrzetu na to ale lepsze to niz nic wiec licze na jakies podanie modeli ewentualnie w jakich firmach sie ogladac?
- Ryszardo
- Świeżak
Nie musisz kupować zbroi, jak kupisz kurtkę. Zbroja jest dobra na temperatury ok. 30.
Oglądaj się na firmy typu Tschul, Rebelhorn, Adrenaline ewentualnie Ozone ale to tak ostatecznie za najmniejszą kasę, bo to jeszcze w miarę znośne jest i ochroni.
Buty Adrenaline może
Oglądaj się na firmy typu Tschul, Rebelhorn, Adrenaline ewentualnie Ozone ale to tak ostatecznie za najmniejszą kasę, bo to jeszcze w miarę znośne jest i ochroni.
Buty Adrenaline może

Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
Myślę, że jakbyś chociaż trochę się wysilił i swoje wypowiedzi sformatował, to więcej osób zrozumiałoby pytanie. Ja za cholerę nie wiem czego ty oczekujesz, ale jak jeszcze jednego posta wrzucisz w takiej formie jak wyżej, to dostaniesz warna.
Miczab - Twój partner w motozakupach 

-
Miczab - Administrator
jest wiele sklepów motocyklowych z używaną odzieżą, wiec udaj się tam a już cie ubiorą i doradzą. Ja sam tak zrobiłem i mnie ubrali za przyzwoitą cenę. Spodnie revit kupiłem nowki z małą wadą za cenę używki. Wystarczyło na nowo przeszyć dosłownie 2 cm. Co do crash padow to zapraszam na forum suzuki bandit, ja obecnie ujeżdżam 1200s
R1---->GSF 1200s
- meverick72
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości