Jaki sport wybrac?R1,cbr1000rr,zx10r czy gsx-r?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Jaki sport wybrac?R1,cbr1000rr,zx10r czy gsx-r?
Witam!
Mam 37lat,przez rok przejezdzam około 5 tys km,otóż miałem 3 latka przerwy,do tej pory ostatnio jeździłem cbr 954 rr,wcześniej miałem vtr1000f,f4i i gsx-r 750k1.
954 rr był według mnie bardzo wygodny motocykl przy moim wzrostu 186cm,był lekki prowadził znakomicie,jeździłem rekreacyjnie w weekendy,wieczorami małe terrory w mieście z chłopakami;) czy nawet dojazdy do pracy.Musiałem z żalem go sprzedać potrzebne były pieniążki na wesele.
Mam do Was pytanie;)
chciałbym kupić w tym sezonie motocykl podobny jak do 954rr ale mlodszy rocznik:
zx10r 2006r
r1 rn12 lub rn19
cbr1000rr
gsxr-750 od rocznika 2006
Który z motocykli będzie podobny?chodzi mi o lekkość,nie musi mi dawać w palnik,w miarę rozsądnie wygodny,bym mógł pokonać 300km-400km na wyjazdy,nie interesuje mi prędkość max bo i tak nie ma gdzie;)
Mam 37lat,przez rok przejezdzam około 5 tys km,otóż miałem 3 latka przerwy,do tej pory ostatnio jeździłem cbr 954 rr,wcześniej miałem vtr1000f,f4i i gsx-r 750k1.
954 rr był według mnie bardzo wygodny motocykl przy moim wzrostu 186cm,był lekki prowadził znakomicie,jeździłem rekreacyjnie w weekendy,wieczorami małe terrory w mieście z chłopakami;) czy nawet dojazdy do pracy.Musiałem z żalem go sprzedać potrzebne były pieniążki na wesele.
Mam do Was pytanie;)
chciałbym kupić w tym sezonie motocykl podobny jak do 954rr ale mlodszy rocznik:
zx10r 2006r
r1 rn12 lub rn19
cbr1000rr
gsxr-750 od rocznika 2006
Który z motocykli będzie podobny?chodzi mi o lekkość,nie musi mi dawać w palnik,w miarę rozsądnie wygodny,bym mógł pokonać 300km-400km na wyjazdy,nie interesuje mi prędkość max bo i tak nie ma gdzie;)
Ostatnio edytowano 2/2/2014, 16:27 przez sony77, łącznie edytowano 1 raz
- sony77
- Świeżak
Re: Jaki sport wybrac?R1,cbr1000rr,zx10r czy gsx-r?
sony77 napisał(a):Który z motocykli będzie podobny?chodzi mi o lekkość,nie musi mi dawać w palnik,w miarę rozsądnie wygodny,bym mógł pokonać 300km-400km na wyjazdy,nie interesuje mi prędkość max bo i tak nie ma gdzie;)
To po cholerÄ™ Ci sportowy litr ?

Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
sony77 napisał(a):Kolego jestem wysoki;)
No i?

sony77 napisał(a):musi być wygodny motocykl;)
Wypisałeś same supersporty i szukasz wygody? No to powodzenia

sony77 napisał(a):zresztą na 600 nie wsiadam;)
Wolę nie pytać z jakiego powodu

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Z tych moto które wypisałeś jeździłem wszystkimi poza GSXR 750 K6 ->. I na żadnym z nich nie można mówić o wygodzie... W trzech słowach: Kawa najbardziej hardkorowa i nie wybacza błędów, R1 świetnie się prowadzi a cbr 1000rr sprawdzi sie jako uniwersalne moto bo ma najmniej sportowa pozycję. 

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Ja jestem wysoki (190cm), gruby (prawie 130kg żywej masy
) i na CBR1000RR, czy 600RR czuje się jak na rowerze... Kolana w zębach, szybę musiałbym założyć chyba drugą...
Powiem szczerze dobrze na sportach to mi się jeździ, ale starych... GSX1100R, CBR900RR, SRAD itp.
Tobie polecę VFR800 V-tec, motocykl jest zwinny, dynamiczny, idzie z gazu na gumę, do tego wygodny. Polecisz w trase, polecisz na tor, silnik dzięki V4 ma mocny dół, a dzięki V-tec góra też nie grzeszy... Miałem okazję przejechać się starą Fi i Vtec'iem. Niestety stracił rozrząd na kołach zębatych, ale za tą mocniejszą górę to chyba warto...
Jesteś po ślubie, pomyśl nad wygodą drugiej połówki...
Do tego 300-400km na supersporcie... Poślady ci się rozwarstwią

Powiem szczerze dobrze na sportach to mi się jeździ, ale starych... GSX1100R, CBR900RR, SRAD itp.
Tobie polecę VFR800 V-tec, motocykl jest zwinny, dynamiczny, idzie z gazu na gumę, do tego wygodny. Polecisz w trase, polecisz na tor, silnik dzięki V4 ma mocny dół, a dzięki V-tec góra też nie grzeszy... Miałem okazję przejechać się starą Fi i Vtec'iem. Niestety stracił rozrząd na kołach zębatych, ale za tą mocniejszą górę to chyba warto...
Jesteś po ślubie, pomyśl nad wygodą drugiej połówki...
Do tego 300-400km na supersporcie... Poślady ci się rozwarstwią

Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
miki1406 napisał(a):Tobie polecę VFR800 V-tec,
http://memy.pl/mem_896149_vtec
Sorry ale taka mała uwaga.
Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
Dobra to może ja coś doradzę. Nie określiłeś dokładnie ile masz kasy na sprzęt, ale w takich przedziałach cenowych jak motocykle u góry to może Honda CBR XX 1100? Spotkałem się tylko raz z tym motocyklem i bardzo dobre wrażenie na mnie wywarł. Jest masywny i nie będziesz się na nim czuł jak na "rowerku"
Taka Hajka dla ubogich 

Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
Nie czepiaj się chłopaka bo dobrze podpowiada... Zapomniałem o BlackBird'zie a to dobry szpej...
Chłopak chce dobrze a dostaje policzek -> nieładnie.
Nie dość, że nie wniosłeś nic do tematu to jeszcze sucharem zawiało...
Chłopak chce dobrze a dostaje policzek -> nieładnie.
Nie dość, że nie wniosłeś nic do tematu to jeszcze sucharem zawiało...
Jak fenix z popiołów 

-
Vki już mnie kręcą,wiem ze ma świetny moment obrotowy i gang ale przy VTR-ce paliła mi jak smok,faktem był bardzo wyważony i stabilny ale z wadą dużego spalania
600-tką tak jak pisałem miałem f4i był dla mnie za mały,czułem jak na rowerze,zresztą dużo nim pojeżdziłem prawie 14 tys km.
954 był idealnym motocyklem,prowadził znakomicie,przy trasie 200-300km nie męczył mi.
Kasę planuję wydać około 20 tys zł
Na pierwszym punkcie myślę o 1000rr i Yamaha R1-musiałbym się dosiąść i sprawdzić jakie wrażenie na mnie zrobi.
600-tką tak jak pisałem miałem f4i był dla mnie za mały,czułem jak na rowerze,zresztą dużo nim pojeżdziłem prawie 14 tys km.
954 był idealnym motocyklem,prowadził znakomicie,przy trasie 200-300km nie męczył mi.
Kasę planuję wydać około 20 tys zł
Na pierwszym punkcie myślę o 1000rr i Yamaha R1-musiałbym się dosiąść i sprawdzić jakie wrażenie na mnie zrobi.
- sony77
- Świeżak
Jeśli zawężamy wybór do dwóch opcji R1 / Blady.
Bierz Bladego... Jakoś dla mnie był za "rowerowy", w porównaniu z nim CBR F3 to krówsko jak goldwing...
R1 to Yamaha - a moja opinia prywatna i proszę to uszanować -> motocykl awaryjny...
Bierz Bladego... Jakoś dla mnie był za "rowerowy", w porównaniu z nim CBR F3 to krówsko jak goldwing...
R1 to Yamaha - a moja opinia prywatna i proszę to uszanować -> motocykl awaryjny...
Jak fenix z popiołów 

-
Marsjanin napisał(a):A jak wrażenie z jazdy cioracz? W gimnazjum jeździłeś CBRką 1100?
Heh. Wychowywałem się wśród motocyklistów. Ogólnie motoryzacja mnie wychowywała. I Dziadek. Każdy zlot w okolicy był jest i będzie przeze mnie objeżdżany. Siedziłem i jeździłem na setkach motocyklach jako pasażer. Więc mając wcześniejszą pozycję za kierownicą i czucie "rwania" łba mogę to jakoś ze sobą połączyć. Niestety nie czułem tego na kierownicy a bardzo bym chciał. I właśnie tak staram się pomóc.

Wyjaśnienia na pw proszę // boshi
-
Przejedz się każdym litrem za tą kase i zdecyduj... Bez tego ciężko polemizować co ci będzie odpowiadać bo uwierz mi że GSXR 1000 K5-k6, ZX-10R IIg Rn rn12 czy 1000RR Sc57a/b bardzo się od siebie różnią 

-
Litrowa CBR jest wielkości 600, więc najwygodniejszy sport Ci odpada bo jest po prostu dla Ciebie za mały
Zapytałem po co Ci litrowy sport bo napisałeś, że nie szukasz mocy i nie szukasz v-max tylko jesteś wysoki i motocykl musi być wygodny, i naprawdę szukasz wygody w litrowych motocyklach sportowych ? To akurat trafiłeś jak kulą w płot bo to motocykle chyba najmniej wygodne ze wszystkiego co jeździ.
Nie mam uporu maniaka żeby Cię wsadzać na 600
przy tym doświadczeniu to by było bez sensu, odczuwał byś pewnie niedosyt, ale pomyśl nad czymś z nawet większym silnikiem ale co jednak jest dla wygody wysokich osób skonstruowane. Albo przyznaj, że wygody wcale nie szukasz tylko chcesz czegoś co z butów wyrywa
Bo dla mnie to co mówisz wygląda trochę śmiesznie, tak jakbyś chciał poczytać najciekawsze artykuły motoryzacyjne i pytał Nas w którym świerszczyku będzie ich najwięcej

Zapytałem po co Ci litrowy sport bo napisałeś, że nie szukasz mocy i nie szukasz v-max tylko jesteś wysoki i motocykl musi być wygodny, i naprawdę szukasz wygody w litrowych motocyklach sportowych ? To akurat trafiłeś jak kulą w płot bo to motocykle chyba najmniej wygodne ze wszystkiego co jeździ.
Nie mam uporu maniaka żeby Cię wsadzać na 600

Bo dla mnie to co mówisz wygląda trochę śmiesznie, tak jakbyś chciał poczytać najciekawsze artykuły motoryzacyjne i pytał Nas w którym świerszczyku będzie ich najwięcej

Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Popatrz za motocyklami pokroju ZX-12R, Hayabusa Czy 1100XX blackbird, a jeśli cie doświadczenie (odwaga) nie puszcza to polecam motocykle pokroju Fazera 1000 Lub Z1000SX 

-
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości