Skuter a prawo jazdy
• Strona 1 z 1
Skuter a prawo jazdy
Czy posiadając prawo jazdy kat. B mogę jeździć na skuterach pow. 250 ccm?
Zastanawiam się nad dwu kołowcem na przyszły rok, zależy mi na czymś wygodnym dla siebie i dziewczyny na wygodne wycieczki.
Myslelismy nad Chopperem ale do tego trzeba prawko, ubrania itp. Wydatek napewno pow. 20tys. A na takim skuterku za 10tys można by w kościółkowych ubrankach jeździć
Jak to wygląda, bo wszedzie wpisując "skuter" wyskakują informacje dla 15 latków:P
MLV
Zastanawiam się nad dwu kołowcem na przyszły rok, zależy mi na czymś wygodnym dla siebie i dziewczyny na wygodne wycieczki.
Myslelismy nad Chopperem ale do tego trzeba prawko, ubrania itp. Wydatek napewno pow. 20tys. A na takim skuterku za 10tys można by w kościółkowych ubrankach jeździć

Jak to wygląda, bo wszedzie wpisując "skuter" wyskakują informacje dla 15 latków:P
MLV
- g4br13l
- Świeżak
Gratuluję myślenia ; ) To czy potrzebne jest prawo jazdy kat. A nie decyduje wygląd pojazdu dwukołowego a jego pojemność. Jak kolega wyżej napisał, odsyłam do rozporządzenia ; )
- Maciek_z94
- Świeżak
Posiadając kategorię B możesz prowadzić rower, oraz motorower o pojemności do 50 ccm i poruszający się do 45 km/h.
Drogi autorze, nawet nie wiesz na co masz uprawnienia
Drogi autorze, nawet nie wiesz na co masz uprawnienia

Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Panowie, każdy nowicjusz może pochwalić się banalnym pytaniem lub nawet nie dorzecznym dla osób który w temacie siedzą. Zapewniam że jeżeli los da to za dwa lata będę już mógł służyć wiedzą i doswiadczeniem osobą które zaczną w tym czasie swoją przygodę na tym forum.
pozdrawiam i dzięki za mnogość odpowiedzi
pozdrawiam i dzięki za mnogość odpowiedzi

- g4br13l
- Świeżak
Skoq, skąd informacja, że na B można jeździć motorowerem? Ktoś kto przed wejściem ustawy miał 18 lat, może jeździć na dowód, a ci co nie zdażyli to mają karty morowerowe. A jeżeli nie, to muszą robic prawo jazdy AM. Chyba, że o czymś nie wiem?
Zastrzeżenia na PW.
-
Boshi - VIP Åšcigacz.pl
art 6 punkt 1 podpunkt 6 d ustawy o kierujÄ…cych pojazdami
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
No to Boshi mamy CiÄ™

Art. 6.
1. Prawo jazdy stwierdza posiadanie uprawnienia do kierowania:
(...)
6) kategorii B:
(...)
d) pojazdami określonymi do prawa jazdy kategorii AM
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości