Quad na B1
• Strona 1 z 1
Quad na B1
Witam,
Jestem w trakcie robienia kat. B1, ale niestety okazuje się że nie można już jeździć samochodem do 550 kg... Dlatego chciałbym się dowiedziec czy po zdaniu na B1 będę mógł jeździć Quadem po drogach, oczywiście zarejestrowanym ? Proszę mi powiedziec czy wszystkie się kwalifikują ? co musi miec wpisane w dowód żebym mógł się nim poruszać ?
PS. Jaki pojazd wchodzi jeszcze w gre na kat. B1 ?
Jestem w trakcie robienia kat. B1, ale niestety okazuje się że nie można już jeździć samochodem do 550 kg... Dlatego chciałbym się dowiedziec czy po zdaniu na B1 będę mógł jeździć Quadem po drogach, oczywiście zarejestrowanym ? Proszę mi powiedziec czy wszystkie się kwalifikują ? co musi miec wpisane w dowód żebym mógł się nim poruszać ?
PS. Jaki pojazd wchodzi jeszcze w gre na kat. B1 ?
- Kamill #99
- Świeżak
możesz jeździć czterokołowcem.
zwracam uwagę na sens definicji PORD (mam nadzieję, że potrafisz czytać ze zrozumieniem)
z PORD:
42b) czterokoÅ‚owiec – pojazd samochodowy przeznaczony do przewozu osób lub Å‚adunków, z wyłączeniem samochodu osobowego, ciężarowego i motocykla, którego masa wÅ‚asna nie przekracza:
a) w przypadku przewozu rzeczy 550 kg,
b) w przypadku przewozu osób 400 kg;
zwracam uwagę na sens definicji PORD (mam nadzieję, że potrafisz czytać ze zrozumieniem)
z PORD:
42b) czterokoÅ‚owiec – pojazd samochodowy przeznaczony do przewozu osób lub Å‚adunków, z wyłączeniem samochodu osobowego, ciężarowego i motocykla, którego masa wÅ‚asna nie przekracza:
a) w przypadku przewozu rzeczy 550 kg,
b) w przypadku przewozu osób 400 kg;
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości