Honda CBR 125 - gaz box (boost bottle) pytanie
• Strona 1 z 1
Honda CBR 125 - gaz box (boost bottle) pytanie
Siema, mam do was pytanie czy tak zwany gaz box dokładnie chodzi mi o stage6
http://allegro.pl/boost-bottle-gazbox-stage6-niebieski-chrom-i3872661662.html (otwórz link)
Czy to coś by pomogło na reakcję manetki, nie chodzi o spalanie bo cbr spala tyle co nic.
Efekt jest ponoć zauważalny w gaźnikach powyżej 19mm z tego co mi wiadomo CBR 125 posiada 28mm więc efekt wg. mnie powinien być jakiś. Po drugie podłączenie czy są jakieś problemy z tym, może ktoś z was ma gaz boxa w swojej cbr`ce.
Nie jestem specem w mechanice i dlatego was pytam mam nadzieję że ktoś się odezwie w tej sprawie.
Cbr jest z 2005r gaźnikowa
LwG
http://allegro.pl/boost-bottle-gazbox-stage6-niebieski-chrom-i3872661662.html (otwórz link)
Czy to coś by pomogło na reakcję manetki, nie chodzi o spalanie bo cbr spala tyle co nic.
Efekt jest ponoć zauważalny w gaźnikach powyżej 19mm z tego co mi wiadomo CBR 125 posiada 28mm więc efekt wg. mnie powinien być jakiś. Po drugie podłączenie czy są jakieś problemy z tym, może ktoś z was ma gaz boxa w swojej cbr`ce.
Nie jestem specem w mechanice i dlatego was pytam mam nadzieję że ktoś się odezwie w tej sprawie.
Cbr jest z 2005r gaźnikowa
LwG

- mixx
- Świeżak
Znajomy to ma/miał jak się przewiozłem z tym to powiem Ci że efekt czuć. Z zamontowaniem nie powinieneś mieć jakichś większych kłopotów, nawet jeśli nie jesteś jakimś kotem mechaniki
Pozdrawiam.

Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
Moim zdaniem korzyści będą czysto teoretyczne. Nie po to wymyślane są zmienne długość kanałów dolotowych, żeby jakiś zbiorniczek za 120zł działał cuda. Nie mówię że zaszkodzi, ale moim zdaniem nie warto. Co prawda nie miałem z tym styczności, ale jestem sceptycznie nastawiony co do alledrogich wynalazków. Co prawda w gaźnikowych systemach zasilania jest co poprawiać, można wygładzić zwężkę wenturiego, wyprofilować przepustnicę, zdjąć gdzie jest możliwe materiał z osi przepustnicy itd co skutkuje zmniejszeniem oporów. To urządzenie to chyba coś na wzór odparownika paliwa. Ale jeśli naprawdę chcesz to próbuj, kasa niewielka, ryzyko żadne, napiszesz rzeczywiste efekty. Tylko najlepiej nagraj pracę silnika i zanotuj spalanie, żeby placebo nie polepszyło parametrów ceberki. Pozdrawiam.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
. Co prawda w gaźnikowych systemach zasilania jest co poprawiać, można wygładzić zwężkę wenturiego, wyprofilować przepustnicę, zdjąć gdzie jest możliwe materiał z osi przepustnicy itd co skutkuje zmniejszeniem oporów.
Dziw mnie wziął że o tym zapomniałem

Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
Dzięki za odpowiedzi
Na pewno siÄ™ przydadzÄ…, jak tylko kupiÄ™ ten bajer to wrzucÄ™ na yt i siÄ™ podzielÄ™ tym tu na forum
Spiszę sobie i ogarnie co i jak ze spalaniem :p choć mówię to jest mi naprawdę nie potrzebne bo cbr potrafi zejść ze spalaniem nieco poniżej 3l/100km a przy mojej jeździe to pali 3,5l/100km co naprawdę porównać do innych 125 jest malutko
wiem wiem to 4 takty jednak ;p

Na pewno siÄ™ przydadzÄ…, jak tylko kupiÄ™ ten bajer to wrzucÄ™ na yt i siÄ™ podzielÄ™ tym tu na forum
Spiszę sobie i ogarnie co i jak ze spalaniem :p choć mówię to jest mi naprawdę nie potrzebne bo cbr potrafi zejść ze spalaniem nieco poniżej 3l/100km a przy mojej jeździe to pali 3,5l/100km co naprawdę porównać do innych 125 jest malutko

- mixx
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości