Zobacz wÄ…tek - Cofa siÄ™ ssanie czerwone w yamaha Yz 426
NAS Analytics TAG

Cofa siÄ™ ssanie czerwone w yamaha Yz 426

Enduro, Cross
_________

Cofa siÄ™ ssanie czerwone w yamaha Yz 426

Postprzez matrix1441 » 9/1/2014, 16:06

Witam mam taki problem jak potrzebuje czerwone ssanie wyciągam go ale zaraz odskakuje samo do powrotnej pozycji. Co trzeba kupić jakieś oringi czy coś ? Gdzie to mogę kupić i jak się to nazywa ? I jak to w ogóle zrobić ? Robił to już ktoś ?
matrix1441
Świeżak

Postprzez kris514 » 9/1/2014, 16:54

Najpierw je odkrec odltusc(wrzuc np. do sloika z benzyna) i sprawdz czy nie pomoglo. Wedlug serwisu powinno sie wymienic cale ssanie. W niektorych motocyklach jest pod uszczelka gumowa taki kawalek drucika ktory odpowiada za trzymanie tego ssania (z czasem sie on wyciera) i wystarczy go po prostu od czegos dopasowac. Innym rozwiazaniem jest kawalek elastycznego plastiku ktory tez sie zuzywa. Niektorzy naprawiaja ten element zakladaja trytke na ta uszczelke gumowa i ta uszczelka robi za ten mechanizm.
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
kris514
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez henio12323 » 9/1/2014, 17:16

2 opcje o których juz była mowa, teraz odpowiem ale na przyszłosc najpierw szukajka potem pytajka :)

pod gumą masz tulejke naciętą na 4 i jest zgrubienie wybrane w srodku. ten pręcik który wysuwasz w srodku ma zgrubienie które wskakuje w te wycięcia, ale po jakims czasie się to wyciera i teraz mozna albo pod gumą nawinąc sciskając drucik, i jest niewidoczne, ale troche cięzko tam to wszystko ładnie zrobić.

driga opcja najszybsza - jak kolega wyzej trytytką sciskasz gume, i po problemie. mi tez czasami sie cofało. to na trytytke scisnałem i juz z 2 lata na jednej smigam i jest wszystok jak trzeba
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê