peugeot speedfight 2
• Strona 1 z 1
peugeot speedfight 2
Witam wszystkich na forum,kupilam córce w/w skuter i mam problem,ponieważ na prostej drodze rozpędza się tylko do 40km/h Czy ktoś wie jaka może być tego przyczyna,z góry dzięki za odpowiedzi.
- klaudii07
- Świeżak
Moze ma blokady załozone. Koleżanka ja kupila sobie yamaszke skutera prosto z salonu to tak zblokowany byl ze ledwo 35km/h jechal ale pojezdzila troche tak i w serwisie potem jej zdjeli blokady jak nowka to musi sie troche dotrzeć wszystko i nie mozna odrazu katowac na maksa.
-
tomeek - Świeżak
Jak z 2002 to ktoś musial jezdzic tym przez pare lat i watpie zeby nie ściągnął blokad ale nigdy nie wiadomo. W warunkach domowych ktoś uzdolniony i znajacy się na tym pewnie sobie poradzi bo blokady sa na gaźniku, module, i chyba tłumiku ( nie jestem pewien ale przeważnie tak jest). Ale nie wiadomo czy to napewno chodzi o blokade moze coś z gaźnikiem nie tak. Proponuje podskoczyc do mechanika.
-
tomeek - Świeżak
czy dało by sie w przedniej lampie w/w skutera wprowadzić pewne modyfikacje aby oba światła świeciły razem) tzn zeby jak jade o zmroku obie żarówki świeciły jednakowo. ponmieważż bardzo mnie irytuje jazda z "jednym spalonym światłem"
- ddarek4
- Świeżak
Te światło droga Pani nie jest spalone, lecz jedna lampa jest lampą swiateł długich a druga krutkich i w zależności na jakich światłach jedziesz wtedy ta lampa się świeci. Druga zaś troche słabiej. Przypuszczam, że skuter jest zablokowany na tłumiku i na wariatorze. Można to zrobić w domowych warunkach trzeba mieć odpowiednie narzędzia (spawarka, szlifierka, klucz pnaumatyczny)
### SUZUKI GSXR K4 ###

- gawron0
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości