Pierwszy raz
• Strona 1 z 1
Pierwszy raz
Cze!!
Mam simsona s51 comfort i chciałbym się nauczyc jazdy na jednym kole.Przy jakiej predkosci mam je podrzucic albo na jakich obrotach??
Mam simsona s51 comfort i chciałbym się nauczyc jazdy na jednym kole.Przy jakiej predkosci mam je podrzucic albo na jakich obrotach??
- szacmen
- Świeżak
Uważa się, że optymalnie jest podrzucać przy takich obrotach, przy których silnik osiąga maksymalny moment obrotowy. Przypuszcza, że na Simsonie jest podobnie.
w sprawie dodania kontakt na priv z user-rem maciek.046
-
Alonzo - Administrator
Tu myśle, że Ci troche pomogę, bo sam mam simsona i stawiam go na gume na jakieś 5-8 m (ciągle ćwicze). Fakt nie jest to proste ale jężeli chcesz to wszystko zrobisz. Zalerzy jak rozumiesz jazdę na tylnim kole??
Jężeli chodzi Ci o to aby jechać podparty nogami do asfaltu to nic prostszego (tak można jeździć bez problemu) wystarczy tylko dobre wyczycie gazu. A jężeli chodzi Ci o jeżdżenie bez podpierania się nogami no to jest już troche trudniej (tak przejade narazie tylko max 8m
!! Ja osobiście zakładam obydwie nogi jak najdalej do tyłu na siedzenie i naciskam nimi na tylnią oś i w tym momencie dodaje gazu (oczywiście z umiarem, bo nawet na simsonie można wyrżnąć do tyłu glebe) niemożliwe jest to żeby nieposzedł na koło. Później no to jest już sprawa wyczucia gazu i można śmigać do woli nawet na simsonie (to są moje 2 techniki, które preferuje) Jężeli chcesz, aby Ci to łatwiej szło, możesz załorzyć mniejszą zębatkę zdawczą.
Życzę powodzenia
POZDRO
Jężeli chodzi Ci o to aby jechać podparty nogami do asfaltu to nic prostszego (tak można jeździć bez problemu) wystarczy tylko dobre wyczycie gazu. A jężeli chodzi Ci o jeżdżenie bez podpierania się nogami no to jest już troche trudniej (tak przejade narazie tylko max 8m

Życzę powodzenia

POZDRO
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
Aha zapomniałem dodać
Rób to powoli, bo na większych prędkościach Ci to niewyjdzie (poprostu to jest tylko simson, anie 130 ponad konny przecinak
) A jeśli chodzi o obroty to Ci niepowiem, bo niemam obrotomierza
To siÄ™ poprostu czuje!!!!
POZDRO

POZDRO
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości