cross, hard enduro
• Strona 1 z 1
cross, hard enduro
Cześć, mam 13 lat (w kwietniu skończę 14) i od paru miesięcy przymierzam się do kupna crossa lub hard enduro. Nie wiem co z tych dwóch rzeczy wybrać i dlatego proszę Was o poradę.
Byłby to mój pierwszy motocykl.
Chciałbym jeździć nim zarówno po torze i (trochę mniej) po lesie i wiejskich drogach. Prawdę mówiąc jestem bardzej przekonany do harda, ale nie wiem czy można nim jeździć na zawodach.
Jaka pojemność silnika? Czy 125 nie będzie za duża do nauki?
Motocykle nad którymi myślę to: KTM 125 Exc, Yamaha Yz 125 i ewentualnie KTM 125 Sx (ewentualnie bo podobno strasznie dużo pali).
Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałem, w razie czego dopiszę.
Pozdrawiam, Maciek.
PS. po jakim czasie i na jaką pojemność mógłbym się przesiąść?
Byłby to mój pierwszy motocykl.
Chciałbym jeździć nim zarówno po torze i (trochę mniej) po lesie i wiejskich drogach. Prawdę mówiąc jestem bardzej przekonany do harda, ale nie wiem czy można nim jeździć na zawodach.
Jaka pojemność silnika? Czy 125 nie będzie za duża do nauki?
Motocykle nad którymi myślę to: KTM 125 Exc, Yamaha Yz 125 i ewentualnie KTM 125 Sx (ewentualnie bo podobno strasznie dużo pali).
Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałem, w razie czego dopiszę.
Pozdrawiam, Maciek.

PS. po jakim czasie i na jaką pojemność mógłbym się przesiąść?
- CrossChallange
- Świeżak
13 lat i 125 ccm ? po 1 nawet nie bedziesz mógł startować w zawodach. po 2 moto zapewne bedzie za wysokie, a juz na pewno bedzie za cięzkie i za mocne do opanowania.
czy sx czy yz - spalanie prawie takie samo
moim zdaniem na początek do nauki warto kupic jakis przerabiany motorower typu yamaha dt 50 rozwiercana na jakas 80tke po większym tuningu, pracuje to prawie jak crossówka ale jest małe, tanie w eksploatacji, mniej pali, i pozwala szybciej opanowac moto i cwiczyc technike. i takie moto nadaje sie i na tor i do lasu, zwłaszcza do lasu. z kolei kupujac crossówke mysl maxymalnie o 85 ccm, z tym że wycyznówka bedzie pewnie z 3X drozsza niz taka yamaha DT przerabiana. wiec musisz miec swiadomosc duuzych kosztów. no i do lasu średnio sie nadaje. na tor z kolei znakomita
czy sx czy yz - spalanie prawie takie samo
moim zdaniem na początek do nauki warto kupic jakis przerabiany motorower typu yamaha dt 50 rozwiercana na jakas 80tke po większym tuningu, pracuje to prawie jak crossówka ale jest małe, tanie w eksploatacji, mniej pali, i pozwala szybciej opanowac moto i cwiczyc technike. i takie moto nadaje sie i na tor i do lasu, zwłaszcza do lasu. z kolei kupujac crossówke mysl maxymalnie o 85 ccm, z tym że wycyznówka bedzie pewnie z 3X drozsza niz taka yamaha DT przerabiana. wiec musisz miec swiadomosc duuzych kosztów. no i do lasu średnio sie nadaje. na tor z kolei znakomita
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości