Honda Cbr f4i w trase.?
• Strona 1 z 1
Honda Cbr f4i w trase.?
Witam jak jest z wygodÄ… na hondzie f4i jakie przebiegi lataliscie w jeden dzien i jakie byly efekty .?
Jaka jest roznica pomiedzy wersjÄ… SPORT a zwyklÄ… w kwestii wygody .? Pozdrawiam 

- maciej910
- Świeżak
Zależy od osoby, jedni robią 150 km i nadgarstki im odpadają, ja po 200 km nie miałem większych bólów
kwestia chyba wzrostu i przyzwyczajeń. F4i jest w miarę wygodna, no ale różnicę w wygodzie między wersją normalną a sport widać na pierwszy rzut oka. Inną sprawą jest to, że sportowym motocyklem można robić trasy ale nie został do tego stworzony
Chcesz zwiedzać Europę ? Dasz radę, ale nie liczył bym na walory turystyczne w jakimkolwiek motocyklu sportowym. Do takich celów szukał bym raczej usportowionego turystyka, a nie flagowego modelu sportowego.

kwestia chyba wzrostu i przyzwyczajeń. F4i jest w miarę wygodna, no ale różnicę w wygodzie między wersją normalną a sport widać na pierwszy rzut oka. Inną sprawą jest to, że sportowym motocyklem można robić trasy ale nie został do tego stworzony

Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Mam 180cm i przejechał z 400km z 2 przerwami na fajka, bo miałem palącego towarzysza generalnie zero bóli na 2 dzień miałem trochę zakwas pleców ;]
Ostatnio edytowano 31/12/2013, 19:55 przez malomi, łącznie edytowano 1 raz
CBR f4i sport
-
malomi - Bywalec
Biograd na Moru (Chorwacja) - Budapest (Węgry) - Radom, w sumie jakieś 1300 km, z przerwami na tankowanie jakieś 15 godzin. Pod Kielcami chciałem już zejść z moto, ale następnego dnia żadnych dolegliwości. CBRka się generalnie spisała super jako turystyk 

- blazek1883
- Świeżak
Re: Honda Cbr f4i w trase.?
maciej910 napisał(a):Jaka jest roznica pomiedzy wersją SPORT a zwyklą w kwestii wygody .? Pozdrawiam
Sporo jeździłem na jednej i drugiej wersji, najpierw miałem zwykłą a później Sporta.
Jedyna odczuwalna różnica w wygodzie pomiędzy tymi wersjami (oczywiście wg. moich odczuć) wynika przede wszystkim NIE z innej pozycji (bo ta jest znikoma), tylko z twardości kanapy. W sporcie jest "decha" pokryta dermą.
Różnic w sprzęgle, zawieszeniu i przełożeniach nie odczujesz w turystyce.
2 x ZX6R
-
Repsol - Świeżak
No Repsol moja kobieta nienawidzi Cię za to że sprzedałeś mi sporta
Bo choć jej tylna kanapa jest wygodniejsza od mojej, to w porównaniu do standardowej F4i jest jednak twarda
Ja za to zakochałem się w tym sprzęcie. Ale nie oszukujmy się, są dziesiątki, maszyn dużo bardziej nadających się do turystyki. Trochę nie rozumiem ludzi kupujących sporta to turystyki, to tak jak kupić choppera do jazdy po lesie, i goldwinga do przeciskania się w korkach... gdzie tu sens i logika ? Skoro za tą kasę można kupić równie dobrze motocykl stworzony do celów których od niego wymagasz ?

Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
SkoQ, bo widzisz chodzi o połączenie adrenaliny wszelkiego rodzaju doznań, jakie oferuję sportowy motocykl z możliwością wypadu za miasto bez przerw, co 100km... Moim zdaniem CBR do wersji RR jest idealnym połączeniem sporta-turystyk pod względami elastyczności skrzyni, osiągów jak i komfortu w dalszych trasach (mówię o doświadczeniach zza kierownicy innego zdania mogą być plecaczki, bo jednak to inna jazda)
Generalnie większość czasu latam po mieście ale jak przyjdzie wyjazd np. 500km czy nawet 1k wsiadam i jadę bez strachu o bóle...
Generalnie większość czasu latam po mieście ale jak przyjdzie wyjazd np. 500km czy nawet 1k wsiadam i jadę bez strachu o bóle...
CBR f4i sport
-
malomi - Bywalec
SkoQ napisał(a):No Repsol moja kobieta nienawidzi Cię za to że sprzedałeś mi sporta![]()
Hehe... wiesz co zrób. Wywal sety tylne i załóż nakładkę zamiast siedzenia na kilka tygodni. Po takim zabiegu są spokojniutkie i już nic im nie przeszkadza - sprawdzałem

2 x ZX6R
-
Repsol - Świeżak
latam na f4i sport i lubie czasami puścić się w jakąś traskę. to, czy będą boleć Cie nadgarstki, plecy czy tyłek jest zależne tylko od pozycji jaką zajmujesz na moto. robiłem po ok. 200km dziennie i bardzo przyjemnie mi się jeździło.
- damien90
- Świeżak
Jeśli szukasz "wygodnego sporta" to nie znajdziesz nic lepszego niż F4 czy to i czy sport. Jest mega wygodny, konkurencja ma duzo bardziej sportową pozycje za sterami. Wiele razy zdarzało mi się zrobić 500-600 km bez żadnego problemu.. oczywiście z przerwami na papierosa.
- Jasiu123
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość