RozrzÄ…d k1
• Strona 1 z 1
RozrzÄ…d k1
Witam mam pytanie u kumpla w k1 600 czas na łańcuszek rozrządu mam chec mu w tym pomuc i wymienic go
Czy da rade założyć zakuty?
Silnik posiada blokady jak w autach?
Ewentualnie jakis opis wymiany by sie przydał.
I dla tych co beda sie pytać cos tam kumam naprawiam auta ale motocykla jeszcze nie rozbierałem
Czy da rade założyć zakuty?
Silnik posiada blokady jak w autach?
Ewentualnie jakis opis wymiany by sie przydał.
I dla tych co beda sie pytać cos tam kumam naprawiam auta ale motocykla jeszcze nie rozbierałem
Ogar 200 > gsxr k3 600 > gsxr k4 1000 > gsxr srad 750
- sebek4385
- Świeżak
Nic skomplikowanego nie ma
zalecam odrazu regulacje zaworów
a więc jak zmierzysz już luzy obracasz wałem tak aby znaki na wałkach pokryły sie z płaszczyzną głowicy bierzesz korektor znaczysz sobie dodatkowo swoje znaki dla pewności. odkręcasz napinasz wałki palec od czujnika obrotów wału demontujesz łańcuszek regulujesz zaworki składasz do kupy i ogień:)

zalecam odrazu regulacje zaworów

a więc jak zmierzysz już luzy obracasz wałem tak aby znaki na wałkach pokryły sie z płaszczyzną głowicy bierzesz korektor znaczysz sobie dodatkowo swoje znaki dla pewności. odkręcasz napinasz wałki palec od czujnika obrotów wału demontujesz łańcuszek regulujesz zaworki składasz do kupy i ogień:)
- piotrp
- Świeżak
Jak jest gwint drobnozwojny to zadnych locktitow srajtow. Sciagnij sobie serwisowke. Jezeli kolniez zabezpieczajacy da asie zdjac to zalozyc zakuty. W 636 trzeba rozpolawiac silnik, ale z tego co pamietam znajomi mi mowil ze gsxr nie trzeba.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość