Zobacz wÄ…tek - Tor enduro oklice Dzierzoniowa, Swidnicy
NAS Analytics TAG

Tor enduro oklice Dzierzoniowa, Swidnicy

Enduro, Cross
_________

Tor enduro oklice Dzierzoniowa, Swidnicy

Postprzez liswitalis » 16/12/2013, 21:36

Witam,

Zarejestrowalem sie by zadac jedno pytanie. Od jakiegos czasu chodzi mi po glowie pomysl kupienia enduro. Nie posiadam prawa jazdy na motocykle wiec wygladaloby to w nastepujacy sposob - motocykl na przyczepke dojazd na tor i ogien. Problem w tym, ze nie udaje mi sie znalezc zadnych torow enduro w okolicach Dzierzoniowa tudziez Swidnicy.

I tu pytanie: Czy znacie takie miejsca gdzie bedac w takiej sytuacji jak ja mozna spokojnie i bez obaw o konsekwencje pojedzic ? Za wszelkie, jakiekolwiek informacje bede wdzieczny.

Serdecznie pozdrawiam,
liswitalis
Świeżak

Postprzez henio12323 » 16/12/2013, 22:41

nie ma czegośtakiego jak tor do enduro - bo to cały świat ;D

co innego tor do motocrossu / superenduro / endurocrossu na pewno jakies są ale to trzeba poczekać na wypowiedzi okolicznych mieszkańców. ja mieszkam gdzie indziej całkiem wiec nie doradze ale miejsca są na 100%.

pomysl też co cię interesuje w tym. jazda w kółko po kilometrowym ( lub troche wiecej ) torze ? czy jazda po lasach polach, podjazdy itp. to drugie niestety jest nie takie proste bo na tor to sobie dojedziesz przyczepką i ganiasz. a do lasu teoretycznie wjechac nie mozesz... bo często lasy są albo takie z zakazem wjazdu, albo jest w nich jakas dróżka gminna czy tam jakaś i mozna jechac ale trzeba miec prawko. ale np na polach i polnych sciezkach mozesz jeździc o ile często własciciel pozwoli ;) w praktyce wygląda to tak że mase ludzi jeździ i po lasach i po polach - i raczej zawsze tak będzie. nie jest do 100% legalne jak wspomniałem wiec nie zachęcam do tego - jakbys cos chciał wiecej o tym pogadac poza forum to zapraszam na PW
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez liswitalis » 16/12/2013, 23:12

Mialem nadzieje ze w okolicy o ktorej wspomnialem wczesniej jest miejsce, ktore laczy w sobie cechy o ktorych mowiles tzn. jest las a w nim wytyczone trasy po ktorych mozna jezdzic i nie przeszkadzaloby mi jezdzenie po nich w kolko (Zapewne z czasem nie byloby to juz tak ekscytujace jak na poczatku ale jak dla mnie to perspektywa lat zapewne).

Osobiscie jestem za stary na ganianie sie po lasach z sluzbami, ktore sa odpowiedzialne za utrzymanie porzadku w takich miejscach. Nie zrozum mnie zle, jestem jak najbardziej za szeroko pojetym pojeciem wolnosci osobistej, tyle tylko ze to nie dla mnie.

Pozdrawiam,
liswitalis
Świeżak

Postprzez henio12323 » 16/12/2013, 23:27

co kto lubi ;D ja na szczęscie jeszcze nie miałem się okazji z nikim uganiać - i mam nadzieje że nie bede miał takiej okazji. mieszkam w takim miejscu gdzie wiem po prostu gdzie jeździć zeby nikomu nie przeszkadzać i jak smigam to tylko przejazdem wiec nawet jak komus sie nie podobam, to często pojedynczy przejazd jeszcze jest znośny dla takich ludzi ;D

a co do takich torów - w sumie nie wiem na jakiej zasadzie to wygląda bo do autostrady mam kawał drogi..
ale jak smigam po polsce czasami to widze że przy trasach głownych a zwłaszcza jakies autostrady / trasy szybkiego ruchu są sciezki i rózne proste, kręte, jakies hopki no i widac że to wszystko wysmigane przez crossówki i enduraki - wiec moze takie miejsca miałbys koło siebie ? szczerze to chętnie bym sie wybrał na takie cos bo wyglądało ciekawie i sie ciągnęło ładny kawałek drogi
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości

na górê