SkrzypiÄ…ce hamulce Derbi Senda
• Strona 1 z 1
SkrzypiÄ…ce hamulce Derbi Senda
Mój pierwszy post
Mam problem z hamulcami w derbi senda R z 99 r.Rozebrałem ją do lakierowania,polakierowałem i teraz składam.Sytuacja wygląda tak: przedni hamulec strasznie skrzypi,nawet przy lekkim wciśnięciu,przed rozebraniem stawał dęba,nic nie skrzypiało.Rozebrałem zacisk,wymyłem,przedmuchałem,złożyłem,zalałem nowym płynem,odpowietrzyłem i skrzypi .klocki są w normie tarcza też. To samo z tyłem,skrzypi i słabo hamuje,zacisku tył nie rozbierałem,odpiąłem tylko przewód i pompę.Zalałem nowym płynem i odpowietrzyłem.Klocki i tarcze w normie.Nie mam pojęcia co się z nimi dzieję,przed rozbiórką wszystko było ok.Poradźcie co mogłem zrobić nie tak 

- daniel10011989
- Świeżak
Być może zatłuszczony układ hamulcowy(tarcza-klocki).
Dobrze odpowietrzyłeś układ ? Klamka miękka, czy twarda ?
Dobrze odpowietrzyłeś układ ? Klamka miękka, czy twarda ?
-
Street4Fun - Bywalec
Klamka twarda,tyłu nie rozbierałem,z przodem możliwe ze mogłem sprężyny źle założyć,ale tył nie ruszany a piszczy tak samo
- daniel10011989
- Świeżak
Jak już pisałem, jak twarde i piszczy to zapewne tarcza tłusta, albo klocki. Robiłeś remont, łapy tłuste, dotykałeś tarcz no i teraz masz efekty, lub i też oliwa/smar, czy coś innego ulało co się na klocki.
-
Street4Fun - Bywalec
nie znam się ale jeśli jest to tak jak kolega wyżej pisze(olej, zabrudzenie) to wystarczy, że przejedziesz trochę na hamulcu i samo wróci do normy.

-
calvinklein - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 32 gości