Badanie techniczne + jazda próbna ? :|
• Strona 1 z 1
Badanie techniczne + jazda próbna ? :|
Dzis bylem zrobić badanie techniczne,bo za tydzien sie konczy.
A na stacji wychodzi łebek (diagnosta),lat ok.25 i chce na moto jezdzic,zeby sprawdzic czy wszystko oki.
Popatrzylem z byka na niego i powiedzialem ze raczej nic z tego,bo nie wierze w jego umiejetnosci jezdzieckie.
Pomyslal chwile,popatrzyl na opony i podbil przeglad.
Zdziwila mnie ta sytuacja,nie pierwszy raz "badałem" moto i nikt nigdy nie chcial na nim jezdzic,tylko sprawdzili oswietlenie,opony itp.
Nie wiedzialem gdzie umiesic temat wiec przniescie ewentualnie do mechaniki czy prawa... nie wiem.
A na stacji wychodzi łebek (diagnosta),lat ok.25 i chce na moto jezdzic,zeby sprawdzic czy wszystko oki.
Popatrzylem z byka na niego i powiedzialem ze raczej nic z tego,bo nie wierze w jego umiejetnosci jezdzieckie.
Pomyslal chwile,popatrzyl na opony i podbil przeglad.
Zdziwila mnie ta sytuacja,nie pierwszy raz "badałem" moto i nikt nigdy nie chcial na nim jezdzic,tylko sprawdzili oswietlenie,opony itp.
Nie wiedzialem gdzie umiesic temat wiec przniescie ewentualnie do mechaniki czy prawa... nie wiem.

Jak każdy właściciel Kawasaki mam zawsze racje i jestem najmądrzejszy

zx6r '2006
-
mlody - VIP Åšcigacz.pl
Dobry kolo... widocznie chce czerpać z pracy przyjemność i jeździć na cudzych moto. Nigdy diagnosta nie jeździ motorami, a nawet samochodami... Kiedyś sie doigra jak ktoś mu strzeli gonga w twarz 

<a href="http://www.bezpieczny-motocyklista.info/">
</a>
<a href="http://www.emoto.com.pl/id91106.html">Na sprzedaż Aprilia RS 80/50 2001r.</a>

<a href="http://www.emoto.com.pl/id91106.html">Na sprzedaż Aprilia RS 80/50 2001r.</a>
-
cdsMarcin - Bywalec
hefron napisał(a):I pewnie nawet nie sprawdzał stanu motocykla? Podaj adres stacjiNiech wiedzą inni gdzie nie jechać.
Salon Fiata "Kartel" ,Krasiejów/ koło Ozimka

Jak każdy właściciel Kawasaki mam zawsze racje i jestem najmądrzejszy

zx6r '2006
-
mlody - VIP Åšcigacz.pl
zara zara.... sąsiad robi przeglądy. w przegląd wchodzi badanie hamulców. w przypadku moto opóźnieniomierzem - tak sie to chyba nazywa. na postoju tego nie zrobi raczej. ala ma to robic na terenie stacji a nie rundka na miasto :]
f3
-
lmpk - Świeżak
Na praktykach szkolnych miałem pare godzin na stacji diagnostycznej i z tego co pamiętam to do badania hamulców w motocyklach jest specjalne urządzenie( nie pamiętam nazwy bo żaden motocykl nie przyjechał jak ja byłem i jakoś się nie interesowałem tym diabelskim urządzeniem) i pracownik moze/a nawet musi on wjechać na to urządenie a o jeździe nawet na terenie stacji nie ma mowy od tego są urządzenia które badają stan pojazdu a nie że koleś chce sie przejechać. Należy go wyśmiać i nie dawać mu jeździć.
Jakoś takoś dziwnie to opisałem ale myśle ze kapujecie o co chodzi
Jakoś takoś dziwnie to opisałem ale myśle ze kapujecie o co chodzi

-
tomeek - Świeżak
stacja może miec rolki albo płyte pozlizgową. na płyte może wjechac motongiem. ale nie na rolki. są różne metody badań(różne machiny) tak że stacja stacji nierówna. a jeśli stacja nie ma płyty(bo ma np rolki) to ma np opóźnieniomierz do badania motocykli itp...
f3
-
lmpk - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 11 gości