Zobacz wątek - Badanie techniczne + jazda próbna ? :|
NAS Analytics TAG

Badanie techniczne + jazda próbna ? :|

O wszystkim
_________

Badanie techniczne + jazda próbna ? :|

Postprzez mlody » 20/7/2007, 14:21

Dzis bylem zrobić badanie techniczne,bo za tydzien sie konczy.
A na stacji wychodzi łebek (diagnosta),lat ok.25 i chce na moto jezdzic,zeby sprawdzic czy wszystko oki.
Popatrzylem z byka na niego i powiedzialem ze raczej nic z tego,bo nie wierze w jego umiejetnosci jezdzieckie.
Pomyslal chwile,popatrzyl na opony i podbil przeglad.
Zdziwila mnie ta sytuacja,nie pierwszy raz "badałem" moto i nikt nigdy nie chcial na nim jezdzic,tylko sprawdzili oswietlenie,opony itp.

Nie wiedzialem gdzie umiesic temat wiec przniescie ewentualnie do mechaniki czy prawa... nie wiem.
Obrazek (otwórz link)
Jak każdy właściciel Kawasaki mam zawsze racje i jestem najmądrzejszy :PPP

zx6r '2006
mlody
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez cdsMarcin » 20/7/2007, 14:36

Dobry kolo... widocznie chce czerpać z pracy przyjemność i jeździć na cudzych moto. Nigdy diagnosta nie jeździ motorami, a nawet samochodami... Kiedyś sie doigra jak ktoś mu strzeli gonga w twarz ;-)
<a href="http://www.bezpieczny-motocyklista.info/">Obrazek</a>

<a href="http://www.emoto.com.pl/id91106.html">Na sprzedaż Aprilia RS 80/50 2001r.</a>
cdsMarcin
Bywalec

Postprzez hefron » 20/7/2007, 14:37

I pewnie nawet nie sprawdzał stanu motocykla? Podaj adres stacji :) Niech wiedzą inni gdzie nie jechać.
hefron
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mlody » 20/7/2007, 14:39

hefron napisał(a):I pewnie nawet nie sprawdzał stanu motocykla? Podaj adres stacji :) Niech wiedzą inni gdzie nie jechać.

Salon Fiata "Kartel" ,Krasiejów/ koło Ozimka
Obrazek (otwórz link)
Jak każdy właściciel Kawasaki mam zawsze racje i jestem najmądrzejszy :PPP

zx6r '2006
mlody
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez chris_nie » 20/7/2007, 14:47

mlody, trzeba bylo mu dac, przeciez to znafca byl. rossi jezdzi fiatem po torze, to musza sie przeciez znac.
chris_nie
Świeżak

Postprzez lmpk » 20/7/2007, 15:52

zara zara.... sąsiad robi przeglądy. w przegląd wchodzi badanie hamulców. w przypadku moto opóźnieniomierzem - tak sie to chyba nazywa. na postoju tego nie zrobi raczej. ala ma to robic na terenie stacji a nie rundka na miasto :]
f3
lmpk
Świeżak

Postprzez tomeek » 20/7/2007, 20:28

Na praktykach szkolnych miałem pare godzin na stacji diagnostycznej i z tego co pamiętam to do badania hamulców w motocyklach jest specjalne urządzenie( nie pamiętam nazwy bo żaden motocykl nie przyjechał jak ja byłem i jakoś się nie interesowałem tym diabelskim urządzeniem) i pracownik moze/a nawet musi on wjechać na to urządenie a o jeździe nawet na terenie stacji nie ma mowy od tego są urządzenia które badają stan pojazdu a nie że koleś chce sie przejechać. Należy go wyśmiać i nie dawać mu jeździć.

Jakoś takoś dziwnie to opisałem ale myśle ze kapujecie o co chodzi :D
tomeek
Świeżak

Postprzez lmpk » 21/7/2007, 10:20

stacja może miec rolki albo płyte pozlizgową. na płyte może wjechac motongiem. ale nie na rolki. są różne metody badań(różne machiny) tak że stacja stacji nierówna. a jeśli stacja nie ma płyty(bo ma np rolki) to ma np opóźnieniomierz do badania motocykli itp...
f3
lmpk
Świeżak

Postprzez tomeek » 21/7/2007, 12:45

Impk masz racje stacja stacji nierówna i na kazdej inaczej wygladaj badania. Jeśli koleś musi wjechać na jakąś machine albo coś to niech wjeżdza ale nie dawać mu ot tak sobie pojeździć
tomeek
Świeżak

Powrót do Hydepark

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 11 gości

na górê