Świeżak Sportowo-turystyczny.
• Strona 1 z 1
Świeżak Sportowo-turystyczny.
Cze!
W nowym roku kupuje moto i to bez dwóch zdań ...w końcu jest kasa
Bedze to mój pierwszy motocykl dlatego proszę o radę. Ale nie jest tak łatwo i przyjemnie ponieważ:
- mam 100kg
- 199 cm wzrostu.
- i maksymalnie 20k PLN.
- sportowy-turystyk
- pojemność ok. 600
Tak wiem wiem ... widziałem dużo postów w necie o wzroście ale wszystkie są już nie aktualne i proponowane tam maszynki teraz maja po 15 lat albo jest to jakieś enduro
Będę wdzięczny za pomoc!
pjona!
W nowym roku kupuje moto i to bez dwóch zdań ...w końcu jest kasa

Bedze to mój pierwszy motocykl dlatego proszę o radę. Ale nie jest tak łatwo i przyjemnie ponieważ:
- mam 100kg
- 199 cm wzrostu.
- i maksymalnie 20k PLN.
- sportowy-turystyk
- pojemność ok. 600
Tak wiem wiem ... widziałem dużo postów w necie o wzroście ale wszystkie są już nie aktualne i proponowane tam maszynki teraz maja po 15 lat albo jest to jakieś enduro
Będę wdzięczny za pomoc!
pjona!
- stillbaz
- Świeżak
JEst napisany schemat pisania tego typu postów i tak ciężko się do niego dostosować??
Jeśli to twój początek i nie masz żadnego doświadczenia na o2o to raczej nie kupował bym moto za 20 tysięcy.
W początkowej fazie zdobywania doświadczenia zdarzają się tak głupie błędy o których nawet jeśli słuchałeś 1000razy to i tak je popełnisz
Dlatego szkoda by było jakiegoś nowego drogiego motocykla wystawiać na zadrapania upadki itp itd.
Etap moralizacji już mamy za sobą to teraz konkretne modele.
Fazer 600 moc około 100KM ale oddaje ją w miarę łagodnie, sprzęt ładnie sprawdza się w turystyce, dobrze przeciska sie przez miasto a przy tym potrafi spalić śmieszne ilości paliwa. Osobiscie mam FZS600 i polecam.
Suzuki GSXF 600 bardzo popularny sprzęt ale miałem mały kontakt z nim, dlatego wypowiedzą się o nim osoby które go lepiej znają
BMW f800gs to typowy turystyk j.w
Jeśli to twój początek i nie masz żadnego doświadczenia na o2o to raczej nie kupował bym moto za 20 tysięcy.
W początkowej fazie zdobywania doświadczenia zdarzają się tak głupie błędy o których nawet jeśli słuchałeś 1000razy to i tak je popełnisz

Etap moralizacji już mamy za sobą to teraz konkretne modele.
Fazer 600 moc około 100KM ale oddaje ją w miarę łagodnie, sprzęt ładnie sprawdza się w turystyce, dobrze przeciska sie przez miasto a przy tym potrafi spalić śmieszne ilości paliwa. Osobiscie mam FZS600 i polecam.
Suzuki GSXF 600 bardzo popularny sprzęt ale miałem mały kontakt z nim, dlatego wypowiedzą się o nim osoby które go lepiej znają

BMW f800gs to typowy turystyk j.w
DragStar125>CBR125>FZS600>FZ6n
-
fincher - Bywalec
Ja bym proponował Suzuki Sv 650, Yamaha Fz6 fajna propozycja tylko cholernie mocna na początek
możesz też skorzystać z www.cycle-ergo.com i popatrzec jak wzrostowo pasujesz na motocykl mniej wiecej

możesz też skorzystać z www.cycle-ergo.com i popatrzec jak wzrostowo pasujesz na motocykl mniej wiecej
Riders on the strom 

-
Nepri - Świeżak
Nepri napisał(a):Ja bym proponował Suzuki Sv 650, Yamaha Fz6 fajna propozycja tylko cholernie mocna na początek![]()
SV dla kogoś o 2 metrach wzrostu? Ja przy prawie 190cm czułem się dziwnie duży na nim a co dopiero taki kawał byka?

FZS600 albo FZ6 powinny być ok, GSF600S Bandit też fajny sprzęt, CBF600.
Cycle ergo brał bym bardziej teoretycznie i jako informację, niżeli wyznacznik pasowania do moto, każdy ma inne preferencje fizyczne, i każdemu siedzi się inaczej na tym samym moto.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Glenroy napisał(a):Nepri napisał(a):Ja bym proponował Suzuki Sv 650, Yamaha Fz6 fajna propozycja tylko cholernie mocna na początek![]()
SV dla kogoś o 2 metrach wzrostu? Ja przy prawie 190cm czułem się dziwnie duży na nim a co dopiero taki kawał byka?.
FZS600 albo FZ6 powinny być ok, GSF600S Bandit też fajny sprzęt, CBF600.
Cycle ergo brał bym bardziej teoretycznie i jako informację, niżeli wyznacznik pasowania do moto, każdy ma inne preferencje fizyczne, i każdemu siedzi się inaczej na tym samym moto.
według mnie fazer ma niskąusytuowaną kanapę i przy wzroscie 199 cm smiesznie będziesz wyglądał ale CBF600 ma już regulacje kanapy więc może być fajnie no i troszkę delikatniejsza niż fazer
Suzuki GS500 > Suzuki GSF600 > Honda CBR600F > Honda CBF1000
-
Carbonowy - Świeżak
co bys nie kupil to i tak bedziesz wygladal jak na 125.
a na twoim miejscu przymierzylbym sie do wszystkich sprzetow ktore ci sie podobaja bo ze jestes wielki to jeszcze nic nie znaczy. ja na przyklad mam 190cm i na r6 jest mi zaj......e wygodnie a jest to chyba jedna z najmniejszych 600

aprilia RSV4
-
suhy-19 - Moderator
Suhy-19 i stopy dajesz na tylne podnóżki
a tak na poważnie sam wzrost nie dyskwalifikuje wszystkich mniejszych motocykli 

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Dzięki wszystkim za pomoc!!!
Faktycznie najlepiej będzie jak po przymierzam się do możliwie wszystkich.
Jest w Warszawie albo w okolicy miejsce gdzie motocykli będzie miliard i będę mógł w jednym miejscu wszystko zobaczyć/przymierzyć?
pozdr,
Faktycznie najlepiej będzie jak po przymierzam się do możliwie wszystkich.

Jest w Warszawie albo w okolicy miejsce gdzie motocykli będzie miliard i będę mógł w jednym miejscu wszystko zobaczyć/przymierzyć?
pozdr,
- stillbaz
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości