motocykl a2 do 8-9 tysiecy
• Strona 1 z 1
motocykl a2 do 8-9 tysiecy
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie), : 2 tysiace km na quadzie kymco MXU 300, 6 tysiecy na Yamasze TZR 50
- Wiek, waga, wzrost - 17 lat, 65 kg, 184 cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych? - glownie do jazdy na co dzien, do szkoly, dla przyjemnosci, czasem jakis wypad za miasto
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? - w sumie glupie pytanie, jak najwiecej
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? - ok. 8-9 tysiecy, motocykl bede kupowal na wiosne, jak tylko zdam prawo jazdy, ale juz sie rozgladam. Ciuchy juz mam.
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie? - tyle ile bedzie potrzebne, tu nie ma problemu
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp. - najbardziej sportowe, na drugim miejscu nakedy i turystyczne
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę? - glownie mysle o Kawasaki Ninja 250, ewentualnie Yamaha mt-03, jesli trafi sie jakas w tej cenie (tu pytanie: moc 35,3 kW przejdzie czy trzeba to jakos symbolicznie zmniejszyc?). Kompletnie nie podoba mi sie Suzuki GS 500, mimo ze wiekszosc osob zapytana o motocykl na a2 wskaze wlasnie ten model. No takze pytanie do was, sa jeszcze jakies ciekawe alternatywy?
Pozdrawiam.
- Wiek, waga, wzrost - 17 lat, 65 kg, 184 cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych? - glownie do jazdy na co dzien, do szkoly, dla przyjemnosci, czasem jakis wypad za miasto
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? - w sumie glupie pytanie, jak najwiecej
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? - ok. 8-9 tysiecy, motocykl bede kupowal na wiosne, jak tylko zdam prawo jazdy, ale juz sie rozgladam. Ciuchy juz mam.
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie? - tyle ile bedzie potrzebne, tu nie ma problemu
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp. - najbardziej sportowe, na drugim miejscu nakedy i turystyczne
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę? - glownie mysle o Kawasaki Ninja 250, ewentualnie Yamaha mt-03, jesli trafi sie jakas w tej cenie (tu pytanie: moc 35,3 kW przejdzie czy trzeba to jakos symbolicznie zmniejszyc?). Kompletnie nie podoba mi sie Suzuki GS 500, mimo ze wiekszosc osob zapytana o motocykl na a2 wskaze wlasnie ten model. No takze pytanie do was, sa jeszcze jakies ciekawe alternatywy?

Pozdrawiam.
- aeswing
- Świeżak
Noo ninje 250 w tej kasie powinieneś już ustrzelić, Mt03 też ale to zupełnie inna konstrukcja z tego co mi wiadomo znajomy miał mt03 i w dowodzie wbite 35kW 

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
ER6, CB500 i Sv650 trzeba blokować... łatwiej kupić coś mieszczącego się w wymagania kat A2
-
GS500 ci się nie podoba, a GS500F może bardziej przypadnie do gustu? W tej cenie będzie bardzo łatwo o zadbany egzemplarz, kiedy Ninjy 250 trzeba się będzie trochę naszukać. No i na trasie podejrzewam, że lepiej się będzie nim jechać.
- kello
- Świeżak
Ale też roczniki są zdecydowanie inne.. W takiej kasie kupie prawie nową ninje 250 a GS500F już taki nowy nie będzie.
-
Moim (skromnym
) zdaniem Ninja 250 to dobry wybór, jeśli jeździć będziemy mało, w większości po mieście lub do zabawy po winklach albo torze kartingowym. GS500F to dobry wybór, jeśli jeździć będziemy codziennie, wykorzystywać motocykl do jazdy do pracy, na uczelnię itp, czasem w trasę, ogólnie bardziej użytkowo użytkując motocykl niż do zabawy, co nie oznacza, że się do niej nie nadaje.
Co do rocznika... najstarszą Ninję da się dostać z 2008, a najmłodsze GS500F z 2009, więc udałoby się znaleźć równoroczne motocykle. Co nie zmienia oczywiście faktu, że Kawasaki jest o wiele nowocześniejszą konstrukcją od GSa.

Co do rocznika... najstarszą Ninję da się dostać z 2008, a najmłodsze GS500F z 2009, więc udałoby się znaleźć równoroczne motocykle. Co nie zmienia oczywiście faktu, że Kawasaki jest o wiele nowocześniejszą konstrukcją od GSa.
- kello
- Świeżak
GS500F to motocykl szosowy który z wyglądu przypomina sporta, ale motocyklem sportowym nie jest. Ninja 250 jest motocyklem sportowym, małym ale mimo wszystko sportowym
Zależy do czego przeważnie będziesz maszyny używać. Jak chcesz dużo jeździć to raczej brał bym GS'a jak kupujesz moto bardziej do zabawy niż jako środek transportu to Ninja 

Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
GS przy odrobinie wprawy też daje dużo frajdy. A i potrafi objechać na winklach nie jednego cwaniaka na "sportowym" moto
http://www.youtube.com/watch?v=iiWoxV-tTv8

http://www.youtube.com/watch?v=iiWoxV-tTv8
DragStar125>CBR125>FZS600>FZ6n
-
fincher - Bywalec
Fincher bez przesady... Objechać na winklach? mowa chyba o torze kartingowym gdzie na dobrym sporcie jeździsz na jedynce
autorze tematu mt-03 to też dość ukierunkowane moto typowo pod miasto, takie niby połączenie supermoto i nakeda w jednym.

autorze tematu mt-03 to też dość ukierunkowane moto typowo pod miasto, takie niby połączenie supermoto i nakeda w jednym.
-
Black-Ghost napisał(a):Fincher bez przesady... Objechać na winklach? mowa chyba o torze kartingowym gdzie na dobrym sporcie jeździsz na jedynce![]()
Ej nie mówiłem o torze

Nie jeden raz widziałem już jak "mistrzowie" na przecinakach wymiękali przed poczciwym GS"em. Możliwe że byli to ludzie z kompleksem małęgo wacka którzy musieli się podlansować na dobrych moto - nie wiem, mówię tylko co widziałem

DragStar125>CBR125>FZS600>FZ6n
-
fincher - Bywalec
No jak ktoś kupuje litra na pierwsze moto to i da się takie zjawisko zaobserwować 

-
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości