motocykl na codzień 15tyś zł poj600+
• Strona 1 z 1
motocykl na codzień 15tyś zł poj600+
Doradźcie :
- Jakie masz doświadczenie : yamaha fz6n - ponad 5tys km, gsx600f (czajnik) - 3tys km
- Wiek, waga, wzrost : 20lat, 70kg, 178cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla? : jazda na codzień, szkoła, dłuższe trasy, tor.
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? : 5-8 tys
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? : cały szpej posiadam, na motocykl chcę przeznaczyć 15tyś zł.
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie? : do 2tyś zł
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp. : sportowe
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę? : Kawasaki ZX-6R 636 oraz Honda Fireblade CBR 929RR
Pozdrawiam serdecznie
- Jakie masz doświadczenie : yamaha fz6n - ponad 5tys km, gsx600f (czajnik) - 3tys km
- Wiek, waga, wzrost : 20lat, 70kg, 178cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla? : jazda na codzień, szkoła, dłuższe trasy, tor.
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? : 5-8 tys
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? : cały szpej posiadam, na motocykl chcę przeznaczyć 15tyś zł.
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie? : do 2tyś zł
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp. : sportowe
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę? : Kawasaki ZX-6R 636 oraz Honda Fireblade CBR 929RR
Pozdrawiam serdecznie
- Demonologiczny
- Świeżak
No i teraz coś wiemy No zasadnicze pytanie czy czujesz dużą potrzebą mocy po 2 poprzednich motocyklach choć przebiegi raczej masz spacerowe to myślę, że tutaj leży odpowiedź.
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
tak potrzebuje większej mocy, ze względu na tor, przebieg naliczony na "przepisowych" warunkach, po zdaniu prawka, a jeszcze przed tym trochę tego było i trochę kilometrów też zrobionych
- Demonologiczny
- Świeżak
po jakich torach latałeś? jakie czasy ? masz jakieś zdjęcia ?
nie wiem co masz teraz ( czajnik ? ), ale moc nie pomoże Ci w osiąganiu życiówek ma początku "kariery" wyścigowej wręcz będzie przeszkadzać, lepiej polatać czymś mniejszym słabszym a poprawić technikę (pozycja, zmiana biegów, hamowanie ) a w tym mocny, duży sprzęt nie pomaga
nie wiem co masz teraz ( czajnik ? ), ale moc nie pomoże Ci w osiąganiu życiówek ma początku "kariery" wyścigowej wręcz będzie przeszkadzać, lepiej polatać czymś mniejszym słabszym a poprawić technikę (pozycja, zmiana biegów, hamowanie ) a w tym mocny, duży sprzęt nie pomaga
-
maklavin - Świeżak
Jak planujesz ganiać po torze to zdecydowanie 636
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Albo pomyślał bym na Twoim miejscu o 600RR w tej kasie coś fajnego byś znalazł Litra to trochę bezsens, spróbuj jak się jeździ na sporcie klasy 600 i dopiero podnoś poprzeczkę, jak już będziesz coś umieć
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Jeśli priorytetem będzie tor, to powyższe przykłady zaproponowane przez Ciebie są idealne.
Jeśli natomiast motocykl potrzebny jest na co dzień, to proponuję rozważenie Suzuki GSR 600. Ja ten motocykl odkryłem przez przypadek, także szukając ostrego sprzętu na co dzień i jestem bardzo zadowolony. Moc około 100 KM przy rozsądnym zużyciu paliwa. Główna zaleta: pozycja mniej radykalna, jak na sportach, wręcz wygodna, dużo miejsca, co daje możliwość zabawy w streetfighting. Wada: słaba ochrona przed wiatrem - zastosowanie małej szybki poprawia komfort. Motocykl poza tym spisuje się wyśmienicie, nie ma słabych punktów, Jedynym dodatkowym wydatkiem może być częsty zakup gum, które w GSR powinny być naprawdę dobre, by sprzęt rozwinął skrzydła - ale to chyba akurat tak ma każdy sport i mocny naked
Do 15 tysięcy można spokojnie znaleźć ładny egzemplarz.
Jeśli natomiast motocykl potrzebny jest na co dzień, to proponuję rozważenie Suzuki GSR 600. Ja ten motocykl odkryłem przez przypadek, także szukając ostrego sprzętu na co dzień i jestem bardzo zadowolony. Moc około 100 KM przy rozsądnym zużyciu paliwa. Główna zaleta: pozycja mniej radykalna, jak na sportach, wręcz wygodna, dużo miejsca, co daje możliwość zabawy w streetfighting. Wada: słaba ochrona przed wiatrem - zastosowanie małej szybki poprawia komfort. Motocykl poza tym spisuje się wyśmienicie, nie ma słabych punktów, Jedynym dodatkowym wydatkiem może być częsty zakup gum, które w GSR powinny być naprawdę dobre, by sprzęt rozwinął skrzydła - ale to chyba akurat tak ma każdy sport i mocny naked
Do 15 tysięcy można spokojnie znaleźć ładny egzemplarz.
-
Vertige - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości