Zobacz wątek - Pływanie tyłu w V-max'ie
NAS Analytics TAG

Pływanie tyłu w V-max'ie

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Pływanie tyłu w V-max'ie

Postprzez V-MAX-Robson » 19/7/2007, 19:38

Zauważyłem, że mój V-max dziwnie zachowuje sie przy próbie położenia na zakrecie przy ok. 100-120km/h. Zachowanie to polega na delikatnym pływaniu tylnego koła. Motocykl nie był uderzony i opona wygląda na równomiernie zużytą. Wiem, że z opinii motocyklistów wynika, że V-Max ma słabą ramę (ja nie mam wzmocnienia ramy) ale wierzyć mi się nie chce, że to może być przyczyną.
1) Może ktoś ma jakieś pomysły lub zamontował wzmocnienie i podobne objawy ustąpiły?
2) Co można założyć wg Was zamiast fabrycznych hamulców?
V-MAX-Robson
Świeżak

Postprzez Beavis » 19/7/2007, 20:54

Kurcze nie znam się na takich sprzętach, ale z tego co słyszałem to właśnie geometria ramy itp. wpływa na takie dziwne właściwości jezdne.
Beavis
Moderator

Postprzez elco » 19/7/2007, 21:13

moze lozysko jest troche wybite, lancuch strasznie nierownomiernie rozciagniety, jakies luzy na osi kola - sprawdz, moze gdzies wlasnie tam tkwi przyczyna
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Postprzez musieli » 20/7/2007, 07:48

Standard w Vmaxach. Żebyś widział co się dzieje z tyłem w szybkich łukach w okolicach 200km/h :shock: Pomaga wspawanie zastrzałów na tylnym wachaczu + wzmocnienia boczne, dokręcane do ramy. Oczywiście przydało by się wymienić przednie zawieszenie na U.S.D. np od FZR1000 włącznie z przednim kołem + przeróbka tylnej felgi na szeroką 17tkę, i wtedy dopiero Vmax zaczyna się jako tako trzymać w zakrętach. Jest człowiek w Złotokłosie (za Piasecznem), który specjalizuje się w przeróbkach Vmaxów, jego nr tel to 503 350 213. Zadzwoń, pogadaj, może coś sobie zamówisz u niego.
musieli
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

na górê