Motocykl dla poczÄ…tkujÄ…cego .
• Strona 1 z 1
Motocykl dla poczÄ…tkujÄ…cego .
Witam w przyszłym roku planuje zakup motocykla i rozmyślam pomiędzy Gs500 a Banditem 400 i mam pytanie który lepszy dla początkującego motocyklisty i jak jest z dostępnością części do Bandita 400 nie będę miał problemów z kupnem jakiejś części ?
- Mariusz22
- Świeżak
Re: Motocykl dla poczÄ…tkujÄ…cego .
Mariusz22 napisał(a):Witam w przyszłym roku planuje zakup motocykla i rozmyślam pomiędzy Gs500 a Banditem 400 i mam pytanie który lepszy dla początkującego motocyklisty i jak jest z dostępnością części do Bandita 400 nie będę miał problemów z kupnem jakiejś części ?
http://forum.scigacz.pl/viewtopic.php?t=49590 (otwórz link)
BMW S1000RR
-
RSSSS - Bywalec
Bandit 400 nie jest u nas popularny, do GSa masz masę części na Allegro chociażby a pamiętaj, że im większa konkurencja na rynku np. części zamiennych tym niższe ceny.
Sam miałem GSa jako pierwsze moto i polecam, ale dostosuj się to schematu powyżej.
Sam miałem GSa jako pierwsze moto i polecam, ale dostosuj się to schematu powyżej.
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
-Doświadczenie to mam zerowe obecnie jeżdżę skuterem do szkoły więc robię jakieś 100 km miesięcznie bo nie jeżdżę codziennie
-Motocykl do szkoły na miasto w trasę od czasu do czasu wypad z kumplami na dłuższą trase około 600 km a tak to jakieś weekendowe latanie po okolicy i z plecakiem raczej
-ile km na sezon ponad 1000 myślę że wyjdzie
-na motocykl przeznaczę około 4000 zł a max 5000 zł
-sportowe i nakedy
-jak narazie gs 500 i bandit 400
Dodam że prawo jazdy będę robił dopiero na wiosnę myślałem o kupnie jakiejś 125cc ale raczej nie będzie mnie stac na tankowanie dwu suwa typu aprilia rs 125
-Motocykl do szkoły na miasto w trasę od czasu do czasu wypad z kumplami na dłuższą trase około 600 km a tak to jakieś weekendowe latanie po okolicy i z plecakiem raczej
-ile km na sezon ponad 1000 myślę że wyjdzie
-na motocykl przeznaczę około 4000 zł a max 5000 zł
-sportowe i nakedy
-jak narazie gs 500 i bandit 400
Dodam że prawo jazdy będę robił dopiero na wiosnę myślałem o kupnie jakiejś 125cc ale raczej nie będzie mnie stac na tankowanie dwu suwa typu aprilia rs 125
- Mariusz22
- Świeżak
no to cię nie pocieszę ale mając 18 lat prawka na motocykl kat. A nie zrobisz. polecam artykuł :
http://motormania.com.pl/porady/nowe-pr ... a1-a2-i-a/
http://motormania.com.pl/porady/nowe-pr ... a1-a2-i-a/
Było Suzuki GSX-R 600 Telefonica Movistar jest Yamaha R1 RN 09
- andrzej6765
- Świeżak
Jak poszukasz w niemcowni to na pewno
Bardzo czesto też idzie wyhaczyć GPZ 500 zblokowaną pod A2 właśnie w DE.

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
odpowiadając na pytanie, GS 500 tańszy w zakupie części i każda sztuka łapie się pod A2, możesz oczywiście szukać bandziorka, ale większe prawdopodobieństwo jest na to że znajdziesz GS'a w lepszym stanie
Jest ich po prostu więcej, są bardziej popularne
W jakiej kasie szukasz moto ?

Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
A ja zadam inne pytanie, ciuszki jakieś masz? Ty i plecaczek? Czy to latanie z plecakiem i trasy po 600km planujesz w t-shircie, krótkich spodenkach i trampkach z byle garnkiem za 150zł na głowie?
. Nie mówię od razu o jakimś super drogim wyposażeniu, ale lepiej mieć na tyłku coś, co jest przeznaczone typowo na motocykl
.
Co do sprzętu, w takiej kwocie raczej wiele więcej niż GS500 nie zdziałasz, polecił bym Ci jeszcze XJ600, ale pod A2 się nie łapie niestety.

Co do sprzętu, w takiej kwocie raczej wiele więcej niż GS500 nie zdziałasz, polecił bym Ci jeszcze XJ600, ale pod A2 się nie łapie niestety.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Powiem tak zaczynam dopiero na czymś większym od skutera ale aż taki głupi nie jestem żeby jeździć w koszulce i spodenkach
kurtkę motocyklową posiadam dobra nie jakieś tanie ..... A kask spodnie oraz rękawice będę starał się kupić na wiosnę a co do butów to już będzie raczej problem ale również będę się starał kupić .

- Mariusz22
- Świeżak
No i popularny jak cholera, części idzie dostać na każdym rogu... a tak serio to egzotyk chyba jeszcze większy niż bandzior 400, bez sensu zakup, nie ma na to później rynku zbytu.
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość