112
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
A czego się spodziewałeś? W końcu jest to niemała sensacja i wszystkie szmatławce będą teraz się o tym rozwodzić, a że większość ludzi jeździ samochodami i motocykliści mają "zły" wizerunek to i prasa będzie stronnicza by się przypodobać ogółowi. Oczywiście uderza to w filar rzetelnego dziennikarstwa, ale czy coś takiego jeszcze istnieje?
Nawet specjalnie bym się nie zdziwił, gdyby puścili to dzisiaj w wieczornych "wiadomościach" na któreś z stacji telewizyjnych.
A sama sytuacja w sobie jest niezbitym dowodem na przejaw skrajnie niskiego poziomu inteligencji w obu grupach występujących na filmiku. Przyznam jednak, ze kierowca SUVa odwalił manianę rodem z filmu akcji z Bondem. Dobrze, że nie miał giwery za pazuchą bo byłoby trochę trupów.
Nawet specjalnie bym się nie zdziwił, gdyby puścili to dzisiaj w wieczornych "wiadomościach" na któreś z stacji telewizyjnych.
A sama sytuacja w sobie jest niezbitym dowodem na przejaw skrajnie niskiego poziomu inteligencji w obu grupach występujących na filmiku. Przyznam jednak, ze kierowca SUVa odwalił manianę rodem z filmu akcji z Bondem. Dobrze, że nie miał giwery za pazuchą bo byłoby trochę trupów.
Moto na A2: GS 500, NX 650, XT 660, YBR 250, Ninja 250R
-
Starski - Świeżak
No cóż każdemu mogą puścić w korku nerwy. Wystarczy obejrzeć jak zachowują się kierowcy samochodów za wschodnia granicą. 

-
maciejfilipian - Świeżak
Mała wyprzedaż garażowa, może komuś się coś przyda:
viewtopic.php?t=93165
mam też, ale bez ciśnienia na sprzedaż: HJC R-PHA10 Jerez rozmiar XL za 500, kombi 4sr RR (uszkodzony zamek w kurtce) rozmiar 54 za 7 stów z logo Ścigacz.pl.
z nowych kolezanka ma SMX plusy czarne 44 za ok. 8 stów.
viewtopic.php?t=93165
mam też, ale bez ciśnienia na sprzedaż: HJC R-PHA10 Jerez rozmiar XL za 500, kombi 4sr RR (uszkodzony zamek w kurtce) rozmiar 54 za 7 stów z logo Ścigacz.pl.
z nowych kolezanka ma SMX plusy czarne 44 za ok. 8 stów.
Ostatnio edytowano 2/10/2013, 09:26 przez Miczab, łącznie edytowano 1 raz
Miczab - Twój partner w motozakupach 

-
Miczab - Administrator
Starski napisał(a):A czego się spodziewałeś? W końcu jest to niemała sensacja i wszystkie szmatławce będą teraz się o tym rozwodzić, a że większość ludzi jeździ samochodami i motocykliści mają "zły" wizerunek to i prasa będzie stronnicza by się przypodobać ogółowi.
Zaskoczony nie jestem, ale każdorazowo wk****a mnie to tak samo.
Co do samego filmu to ciężko tu gdybać, bo widzimy tylko urywek filmu, ale nie rozumiem czemu LR wpakował się celowo w Gixa, przecież finał tego był łatwy do przewidzenia.
Jak "ojciec rodziny", którą rzekomo miał na pokładzie czuł się zagrożony to właśnie z uwagi na nią powinien odpuścić bez znaczenia co chłopaki motorzyści zrobili wcześniej - ewentualnie dzwonić na psy a nie bawić się w Bonda.
Już nie mówię o tym jak później ich wszystkich rozjechał, bo to już w ogóle było jawne proszenie się o wyrok - ten w sądzie i ten na ulicy.
Dostał słusznie w papę na własne życzenie, ale o powodzie całego zamieszania nie przesądzam.
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
Vergon, jakim trzeba być imbecylem, żeby złośliwie gwałtownie zahamować przed dużym autem jadącym za tobą? to po pierwsze. Po drugie jak już się tam zatrzymał, to mało nie doszło do linczu i tak długo wytrzymał zanim kilku rozjechał. Potem i tak spokojnie jechał, gdy ta banda próbowała go gonić.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Niech sie cieszy ze zyje, bo powinien zginac za takie cos. Potknac sie 180 razy o nóż, czy cos... Dobry ojciec ? Dobry ojciec przejezdza po ludziach na oczach dziecka ? No sory...
Moze by w pape wczesniej nie dostal, a nawet jesli, to przeciez i tak dostal.
Moze by w pape wczesniej nie dostal, a nawet jesli, to przeciez i tak dostal.
-
Krmtzzz - VIP Åšcigacz.pl
Kto nakrecil ten filmik? - Motocyklista
Czy kamera krecila caly czas? - krecila
Co pokazuje filmik? - co chce czyli akcja zaczyna sie jak jedzie sobie ktos autem a jakis debil zajezdza mu droge
Jak sie konczy filmik? - Tak samo dziwnie jak zaczyna , czyli nagle gdy biedni motocyklisci maja byc pobici przez pana z auta film sie urywa, podobnie jak niespodziewanie zaczyna sie jak ci sami motocyklisci sa taranowani ot tak sobie. Filmik jest stronniczy i nie da sie ukryc, nie widac dlaczego koles zdecydowal sie na przenikniecie przez rovera, nie widac jak kierowca rowera pierze wszystkich do okola. Widac na nim jedyni bogu ducha winnych motocyklistow rozjezdzanych przez jakiegos maniaka bez zadnego powodu. Kiedys widzialem zdjecie w dwoch wersjach, pierwsza skadrowana na ktorej baba na kolanach zalana lzami ma lufe przy glowie, druga nie skadrowana to ta sama baba, tylko ze ta lufa przy jej glowie to od zolnierza ktory podaje jej reke aby ja podniesc po tym jak zostala oswobodzona. Jak ktos widzial gdzies te zdjecia to niech wrzuci, tak to wlasnie mozna sie latwo pomylic jak sie zna tylko czesc obrazu.
Czy kamera krecila caly czas? - krecila
Co pokazuje filmik? - co chce czyli akcja zaczyna sie jak jedzie sobie ktos autem a jakis debil zajezdza mu droge
Jak sie konczy filmik? - Tak samo dziwnie jak zaczyna , czyli nagle gdy biedni motocyklisci maja byc pobici przez pana z auta film sie urywa, podobnie jak niespodziewanie zaczyna sie jak ci sami motocyklisci sa taranowani ot tak sobie. Filmik jest stronniczy i nie da sie ukryc, nie widac dlaczego koles zdecydowal sie na przenikniecie przez rovera, nie widac jak kierowca rowera pierze wszystkich do okola. Widac na nim jedyni bogu ducha winnych motocyklistow rozjezdzanych przez jakiegos maniaka bez zadnego powodu. Kiedys widzialem zdjecie w dwoch wersjach, pierwsza skadrowana na ktorej baba na kolanach zalana lzami ma lufe przy glowie, druga nie skadrowana to ta sama baba, tylko ze ta lufa przy jej glowie to od zolnierza ktory podaje jej reke aby ja podniesc po tym jak zostala oswobodzona. Jak ktos widzial gdzies te zdjecia to niech wrzuci, tak to wlasnie mozna sie latwo pomylic jak sie zna tylko czesc obrazu.
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
Rosiboj: lubiÄ™ to!
Tylko celu trochę pewnie nie zrealizowali tym filmikiem. Pewnie miał pokazać jacy biedni są motocykliści (niezależnie czy filmik jest zmanipulowany czy nie), a tu dupa. W mediach nikt się nad nimi nie lituje, a fora motocyklowe jak zwykle - my jesteśmy święci, bo dwa koła, zabija nas to co kochamy najbardziej, wszyscy się zmieścimy, LwG!
Tylko celu trochę pewnie nie zrealizowali tym filmikiem. Pewnie miał pokazać jacy biedni są motocykliści (niezależnie czy filmik jest zmanipulowany czy nie), a tu dupa. W mediach nikt się nad nimi nie lituje, a fora motocyklowe jak zwykle - my jesteśmy święci, bo dwa koła, zabija nas to co kochamy najbardziej, wszyscy się zmieścimy, LwG!

-
Miczab - Administrator
-
Walenty - Moderator
Zmienie troche temat
http://www.eluban.pl/miasto/400,motocyk ... em.htm?v=1
Zapamietajcie nieudane wheeli nazywa sie teraz awaria motocykla

http://www.eluban.pl/miasto/400,motocyk ... em.htm?v=1
Zapamietajcie nieudane wheeli nazywa sie teraz awaria motocykla

aprilia RSV4
-
suhy-19 - Moderator
Dobre!
Tam coś w komentarzu o piasku na jezdni była mowa. Była też mowa, że to bardzo bardzo doświadczony motocyklista, ale zapomniał o tym piasku przed domem.
Fajna akcja, uśmiałem się
Tam coś w komentarzu o piasku na jezdni była mowa. Była też mowa, że to bardzo bardzo doświadczony motocyklista, ale zapomniał o tym piasku przed domem.
Fajna akcja, uśmiałem się

Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
mar111cin napisał(a):Vergon, jakim trzeba być imbecylem, żeby złośliwie gwałtownie zahamować przed dużym autem jadącym za tobą? to po pierwsze. Po drugie jak już się tam zatrzymał, to mało nie doszło do linczu i tak długo wytrzymał zanim kilku rozjechał. Potem i tak spokojnie jechał, gdy ta banda próbowała go gonić.
Zgadza się, ten z Gixa się nie popisał, ale to nie było gwałtowne hamowanie, lekko zwolnił trzymając tylko prawą rękę na kierownicy, gdyby ten z LR chciał wyhamować to by to zrobił bez najmniejszego problemu, widocznie chciał kogoś czegoś nauczyć - ale tak jak podkreślałem wyżej skoro media (w tym zagraniczne) donoszą, że to był "ojciec rodziny" z rodziną na pokładzie to on też okazał się idiotą. Ja w jego sytuacji wolałbym załagodzić sytuację jak tylko możliwe z uwagi właśnie na rodzinę. On wolał wjechać mu w dupę bezpośrednio narażając tego idiotę na Gixie na utratę zdrowia/życia i od tego momentu mógł spodziewać się lawiny zdarzeń, na których temat wypowiedziałem się wyżej.
Dopuszczam też stronniczość filmu, bo nie jest puszczony od A do Z tylko ma ucięty początek, ale może też okazać się, że nie jest celowo ucięty tylko kamera została włączona w momencie jak coś zaczęło się dziać między nimi - tego nie wiemy.
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
Ci goście to Hollywood Stuntz i z tego co widać po ich filmikach, chcą wprowadzić swoje zasady na drogach. Jedni warci drugich. Tylko, że ci na moto narażają siebie i postronnych, ten w samochodzie siebie i własną rodzinę. Nie mogę się zdecydować kto głupszy.
http://www.youtube.com/results?search_q ... JpMGmhp72Y

http://www.youtube.com/results?search_q ... JpMGmhp72Y

-
Miczab - Administrator
Hej, ale ten rendżu nie wjechał w tego typa na początku, co nie?
Czy wjechał? Oglądałem ze trzy razy.
Pan się zatrzymał, ktoś tam zaczął iść w stronę tego samochodu i wtedy ten mój ulubiony moment, gdy facet przejechał komuś po krzyżu
Czy wjechał? Oglądałem ze trzy razy.
Pan się zatrzymał, ktoś tam zaczął iść w stronę tego samochodu i wtedy ten mój ulubiony moment, gdy facet przejechał komuś po krzyżu

Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości