Zobacz wątek - regulacja zawieszenia przód suzuki xf 650
NAS Analytics TAG

regulacja zawieszenia przód suzuki xf 650

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

regulacja zawieszenia przód suzuki xf 650

Postprzez grzegorz55 » 9/11/2013, 20:12

witam, kupiłem niedawno suzuki xf 650 i jest dla mnie trochę za wysoki, czy koś wie może jak się obniża przenie zawieszenie czy jest taka opcja w tym modelu?, bo z tego co zobaczyłem to tył można obniżyć, z góry dziękuje za pomoc
grzegorz55
Świeżak

Postprzez Artur_ » 9/11/2013, 22:04

Jedna z opcji to wpuszczenie lag w półki, ale trzeba z tym uważać, bo jak się przedobrzy, to przy dobiciu błotnik przysoli w czachę. Tył można obniżyć zmieniając "psie kości" - z dobiciem podobny temat. Inna opcja to przeróbka kanapy (wycięcie). Ile masz wzrostu? Freewind to jeden z niższych funbików. Jak ktoś pierwszy raz zasiada na czymś takim to może mu się wydawać, że jest za wysoko, bo np nie stoi w pełni na obu stopach - sam się na tym złapałem, a później sobie plułem w brodę (obniżałem na kanapie).
Artur_
Świeżak

Postprzez grzegorz55 » 10/11/2013, 10:22

mam wzrostu 169 cm, słyszałem ze można obniżyć przednie zawieszenie jakoś inaczej niż wpuszczanie lag do środka , że on jest ustawiony fabrycznie na jakąś wysokość i można gdzieś przestawić specjalnym kluczem wysokość tylko nie wiem gdzie to dokładnie jest i jak to się robi, możecie mi jakoś pod powiedzieć , pozdrawiam[/i]
grzegorz55
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości

na górê