Enduro Yamaha DT125 RE a X
• Strona 1 z 1
Enduro Yamaha DT125 RE a X
Witam
Chciałbym Kupić motor, najlepiej enduro do 6 tyś. zł . Głównie pod lekki teren ,drogi polne, lasy i ulice (sporadycznie) . Zastanawiam się nad Yamahą Dt 125. Czy to byłby dobry wybór?
2)Jakie są różnice pomiędzy Yamahą dt 125 RE a X , która z nich byłaby lepsza w teren?
Wzrost : 185 cm
waga: 65 kg
Dział... // boshi
Chciałbym Kupić motor, najlepiej enduro do 6 tyś. zł . Głównie pod lekki teren ,drogi polne, lasy i ulice (sporadycznie) . Zastanawiam się nad Yamahą Dt 125. Czy to byłby dobry wybór?
2)Jakie są różnice pomiędzy Yamahą dt 125 RE a X , która z nich byłaby lepsza w teren?
Wzrost : 185 cm
waga: 65 kg
Dział... // boshi
- AbcxyZ
- Świeżak
Dobry wybór. Rozumiem, że masz a1? Motocykl, a nie motor jeśli już
Jeśli się nie mylę, to wersja "x" jest mniej nastawiona pod teren. Ma inne zawieszenie,felgi i jakieś inne drobnostki.

Jeśli się nie mylę, to wersja "x" jest mniej nastawiona pod teren. Ma inne zawieszenie,felgi i jakieś inne drobnostki.
Bo to sposób jest na laski, mieć motocykl i dwa kaski...
-
BlackHawk_r1 - Świeżak
-
BlackHawk_r1 - Świeżak
blackhawk - troche mniej w teren ? no proszę jak supermoto może w ogóle byc na teren ?
DT X - to supermoto czyli mniejsze kółka, szosowe opony.
RE - jak kojarzę to wersja standardowa bez dodatków typu bagażnik, ale ma rozrusznik
DT X - to supermoto czyli mniejsze kółka, szosowe opony.
RE - jak kojarzę to wersja standardowa bez dodatków typu bagażnik, ale ma rozrusznik
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Witam,
Jestem nowym użytkownikiem tego forum z czego się bardzo cieszę.
Mam na imię Kamil i jeśli pozwolicie podłączę się pod ten wątek.
Przygodę z motocyklami zacząłem o MZ 150 ale to inna bajka:).
Później długo, długo nic i Yamaha virago 535.
Z racji małej ilości czasu Yamaha cieszy kogoś innego a ja od "wielkiego dzwonka" dosiadam weterana Avo Simson z 56 roku.
Teraz mam zamiar kupić crossa dla adrenaliny ale mam problem, ponieważ ważę 68kg i wzrostu 174 cm.
Czytając dane motocykli typu Yamaha dt125 czy Kawa 125 KMX dowiaduje się że siedzisko jest na wys 885 mm ;(.
Jak by nie patrzeć to chyba swojej zachcianki nie spełnię ale może ktoś mi podpowie coś sensownego, gdyż nie z nam nikogo kto takim motocyklem się porusza.
z góry dziękuję za pomoc i podpowiedzi.
Kamil
Jestem nowym użytkownikiem tego forum z czego się bardzo cieszę.
Mam na imię Kamil i jeśli pozwolicie podłączę się pod ten wątek.
Przygodę z motocyklami zacząłem o MZ 150 ale to inna bajka:).
Później długo, długo nic i Yamaha virago 535.
Z racji małej ilości czasu Yamaha cieszy kogoś innego a ja od "wielkiego dzwonka" dosiadam weterana Avo Simson z 56 roku.
Teraz mam zamiar kupić crossa dla adrenaliny ale mam problem, ponieważ ważę 68kg i wzrostu 174 cm.
Czytając dane motocykli typu Yamaha dt125 czy Kawa 125 KMX dowiaduje się że siedzisko jest na wys 885 mm ;(.
Jak by nie patrzeć to chyba swojej zachcianki nie spełnię ale może ktoś mi podpowie coś sensownego, gdyż nie z nam nikogo kto takim motocyklem się porusza.
z góry dziękuję za pomoc i podpowiedzi.
Kamil

- trelisz
- Świeżak
@henio12323
Chodziło mi o to, że wygląda podobnie, tylko ma właśnie mniejsze felgi, a co za tym idzie opony, twardsze zawieszenie, dlatego mniej nadaje się w teren od wersji RE. Jak ktoś bardzo chce to można X przerobić na RE, a po zmianie samych opon w lekki teren, szuter wjedzie.
Chodziło mi o to, że wygląda podobnie, tylko ma właśnie mniejsze felgi, a co za tym idzie opony, twardsze zawieszenie, dlatego mniej nadaje się w teren od wersji RE. Jak ktoś bardzo chce to można X przerobić na RE, a po zmianie samych opon w lekki teren, szuter wjedzie.
Bo to sposób jest na laski, mieć motocykl i dwa kaski...
-
BlackHawk_r1 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm