Kask, buty, odzież BMW
• Strona 1 z 1
Kask, buty, odzież BMW
Cześć,
Jestem zupełnie nowy i zielony w kwestii motocykli i stroju, w związku z tym proszę Was o radę. Przede wszystkim chciałbym kupić kompletny strój i nie mam zamiaru na tym oszczędzać. Co do jazdy to: trasa, miasto, czasami teren. Zależy mi na wysokiej jakości ubioru ze względu na bezpieczeństwo. Planuję kupić BMW F800GS i sprzedawca oczywiście zaproponował mi komplet odzieży BMW. Pomijam kwestię ceny- ta z racji kupna razem z motocyklem nie jest przerażająca, ale jak według Was wygląda jakość tych produktów? Z nazwy zapamiętałem tylko buty (Santiago), kurtkę (Boulder2) i spodnie (city2).
Ze względu na korzystną cenę i wygląd kusi mnie odzież BMW, jednakże te dwie rzeczy nie są w tej kwestii dla mnie decydujące (1 miejsce to bezpieczeństwo).
Z drugiej strony kolegi znajomy prowadzi sklep z odzieżą i polecił mi buty Falco i odzież RST. Co Wy moglibyście mi polecić?
Będę bardzo wdzięczny za rady i sugestie. Z góry dziękuję.
Jestem zupełnie nowy i zielony w kwestii motocykli i stroju, w związku z tym proszę Was o radę. Przede wszystkim chciałbym kupić kompletny strój i nie mam zamiaru na tym oszczędzać. Co do jazdy to: trasa, miasto, czasami teren. Zależy mi na wysokiej jakości ubioru ze względu na bezpieczeństwo. Planuję kupić BMW F800GS i sprzedawca oczywiście zaproponował mi komplet odzieży BMW. Pomijam kwestię ceny- ta z racji kupna razem z motocyklem nie jest przerażająca, ale jak według Was wygląda jakość tych produktów? Z nazwy zapamiętałem tylko buty (Santiago), kurtkę (Boulder2) i spodnie (city2).
Ze względu na korzystną cenę i wygląd kusi mnie odzież BMW, jednakże te dwie rzeczy nie są w tej kwestii dla mnie decydujące (1 miejsce to bezpieczeństwo).
Z drugiej strony kolegi znajomy prowadzi sklep z odzieżą i polecił mi buty Falco i odzież RST. Co Wy moglibyście mi polecić?
Będę bardzo wdzięczny za rady i sugestie. Z góry dziękuję.
- Hawkeye0304
- Świeżak
Sam mam buty Falco, raz uratowały mi już stopę
są genialne, pasują jak ulał mimo że zamawiane przez neta. Same dobre rzeczy mogę o nich powiedzieć.

Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Nie wiem jak z odzieza bmw bo nie mialem ale musialbys szukac testow na necie. Buty falco mam i nie trafilem najlepiej. RST robi nie zle kombi skorzane ale czy robi dobre tekstylia? Spisz na forsie kup BMW a jak chcesz przyoszczedzic To moze lepiej jakas modeka czy Held?
Do bezpieczenstwa mozesz zaliczyc kask, buty i rekawice. Kurtka i spodnie po prostu ma ochraniacze piankowe. Uwazam, ze najlepszym ochraniaczem jest sprawny mozg. Mozesz tez zapytac o ciuch Milczab'a. Ja kupuje rozne rzeczy na scigaczu i uzgadniam cene na PW. Zawsze jest dobra tylko ten trudny kontakt i czas oczekiwania na odpowiedz rozp...la.
Ps
Na Twoim miejscu na poczatek kupilbym tez inne moto. O mocy do 50 kM jakiegos NC700 czy cos z tej polki. To bedzie mialo podstawowy wplyw na bezpieczenstwo, ktorego oczekujesz. Kupienie f800gs na pierwsze moto jest glupsze niz jazda w marnych jakosciowo ciuchach. Ale juz pewnie kupiles oczami nie majac pojecia na co sie porywasz, moto sliczne a pan z BMW powiedzial Ci jakie to bezpieczne moto bo ma kontrole trakcji i ABS. Ten pan ma troskliwa mine ale ma w d..e Twoje bezpieczenstwo
Pozdrawiam
Do bezpieczenstwa mozesz zaliczyc kask, buty i rekawice. Kurtka i spodnie po prostu ma ochraniacze piankowe. Uwazam, ze najlepszym ochraniaczem jest sprawny mozg. Mozesz tez zapytac o ciuch Milczab'a. Ja kupuje rozne rzeczy na scigaczu i uzgadniam cene na PW. Zawsze jest dobra tylko ten trudny kontakt i czas oczekiwania na odpowiedz rozp...la.
Ps
Na Twoim miejscu na poczatek kupilbym tez inne moto. O mocy do 50 kM jakiegos NC700 czy cos z tej polki. To bedzie mialo podstawowy wplyw na bezpieczenstwo, ktorego oczekujesz. Kupienie f800gs na pierwsze moto jest glupsze niz jazda w marnych jakosciowo ciuchach. Ale juz pewnie kupiles oczami nie majac pojecia na co sie porywasz, moto sliczne a pan z BMW powiedzial Ci jakie to bezpieczne moto bo ma kontrole trakcji i ABS. Ten pan ma troskliwa mine ale ma w d..e Twoje bezpieczenstwo

-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
Kupić to jeszcze nie kupiłem (z tym bycie zielonym to też nie jest aż tak że nie wiem co to 86 KM i nigdy nie jeździłem na czymś tak mocnym, jeździłem i mocniejszymi, po prostu wydaje mi się że póki nie przejdzie się chociaż 1 sezonu to nie można mówić o doświadczeniu).
Kask mi polecono ten: http://sklep.scigacz.pl/kask-szczekowy- ... 30478.html (mowa o tym zestawie nie z BMW).
Kask mi polecono ten: http://sklep.scigacz.pl/kask-szczekowy- ... 30478.html (mowa o tym zestawie nie z BMW).
- Hawkeye0304
- Świeżak
86kM to duzo. 50 to tez duzo poza tym konie to jedno a jak sie poslizgniesz to i tak pewnie przez Nm
Ja jezdze trzeci rok w schuberth c3 i poza tym, ze blenda wylatala a pinlok od poczatku jest nieszczelny to jest ok. Mozna bylo te wady usunac na gwarancji ale nie usunalem. Zawiasy, zatrzaski wszystko pracuje jeszcze calkiem nie zle, przy malym deszczu nie cieknie, nic nie musialem nigdy dokrecac, przykrecac.
Ciuchy mam modeki juz czwarty rok a buty vanucci juz druga para bo mi pasuja. Rekawice mam tylko krotkie na lato firmy adamoto a na chlodne dni kupilem racer novus- szajs i na ten rok pro winter2 bmki.

Ciuchy mam modeki juz czwarty rok a buty vanucci juz druga para bo mi pasuja. Rekawice mam tylko krotkie na lato firmy adamoto a na chlodne dni kupilem racer novus- szajs i na ten rok pro winter2 bmki.
-
Podsumowując kwestię odzieży to jeśli pominąć cenę to rozumiem, że odzież BMW jest godna polecenia (nie będę zdradzał dokładnych cen ale zakup kompletu odzieży BMW wyszedłby niewiele drożej niż komplet RST i Falco plus zlinkowany kask, dlatego w moim pytaniu nie chodziło mi o cenę a o jakość, tym bardziej że nie mogę znaleźć żadnych konkretnych recenzji )?
Co do kwestii motocykla to przemyślę jeszcze raz wszystko dokładnie.
Co do kwestii motocykla to przemyślę jeszcze raz wszystko dokładnie.
- Hawkeye0304
- Świeżak
-
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości