zmiany w GP Australii tor Philipss
• Strona 1 z 1
no mówię przecież, że była nowa nawierzchnia na torze, która bardzo szybko wpierniczała opony, i by nie dojechali na jednym komplecie. reszta torów ma nawierzchnię OK do opon, i na innych takiego czegoś nie będzie.
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Cale zamieszanie zwiazane jest z nawierzchnia, Bridgestone ktory jest dostawca opon w motogp powiedzial, ze nie sa w stanie zagwarantowac bezpieczenstwa powyzej 10 krazen dlatego wyscig zostal skrocony z 27 do 19 okrazen z zaznaczeniem, ze motocykl nalezy zmienic przed 10 okrazeniem (do wyboru 9 lub 10 okrazenie) tak aby zmiescic sie w limicie gwarantowanym przez Brigestone. Fakt dyskwalifikacji to sprawa kontrowersyjna, ale gdyby np cos sie stalo to organizatorzy musza kryc wlasny tylek
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
tam problem jest ,ze ty tracisz przyczepnosc powoli i ty decydujesz kiedy najlepiej je zmienic, tu opona mogla ulec rozerwaniu i to w bardzo krotkim czasie bo umowmy sie co to jest 10 kolek na nowej oponie, to raptem okolo 20 km i do kosza. Dodam, ze nie pomogl fakt, ze w wyscigu uzywano opon asymetrycznych
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
no to senek o co ci chodzi, sens merytoryczny mojej wypowiedzi był taki jak rosiboja, tyle, że on rozszerzył wypowiedź. ja nie rozwijałem tego, bo skoro oglądałeś wyscig to po co mialem ci to samo pisać.
white/blue zipp pro 50
- Kaai
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości