Zobacz wątek - ZZR 600 problem z elektryką

Reklama

NAS Analytics TAG

ZZR 600 problem z elektryką

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

ZZR 600 problem z elektryką

Postprzez ktmlc4640 » 19/10/2013, 08:46

Witam.
Mam pewien problem z kawasaki zzr 600 1994.
Kawa jest przerobiona na streeta.
Problem polega na tym,gdy wracałęm zaczął lać deszcz,jechałem po deszczu odstawiłem motocykl do garażu po 3 godzinach chce odpalić a tu w ogóle nie kręci,gdy naciskam przycisk start to nie kręci rozrusznik.
Rozrusznik sprawdzałem na krótko i kręci ale nie odpala.sprawdzałem przewody od kierownicy od startu i nie ma żadnej przerwy w przewodzie,gdy zwieram przekaznik to kręci ale nie odpali.
Szukał po forum ale nic ciekawego nie znalazłem,jeżeli miał ktoś podobny problem to proszę o odpowiedz
Pozdrawiam!
Avatar użytkownika
ktmlc4640
Świeżak
 
Posty: 16
Dołączył(a): 6/12/2012, 22:38
Lokalizacja: Kraków


Postprzez ktmlc4640 » 19/10/2013, 20:56

Wszystko mam sprawdzone chodzi mi o który przekaźnik albo stycznik albo moduł co mogło paść ?
Avatar użytkownika
ktmlc4640
Świeżak
 
Posty: 16
Dołączył(a): 6/12/2012, 22:38
Lokalizacja: Kraków

Postprzez ktmlc4640 » 21/10/2013, 09:47

Mam przekaznik z kostką do zasilania swiateł itp.. itd..
Są w nim dwa bezpieczniki,oczywiscie sprawdziłem,ale dziwi mnie fakt ze gdy zwierałem przekaznik to nie było iskry a na popych palił :)
Cóż motocykl oddałem do mechanika,bo mam także problem silnikowy jakieś stuki puki niestety.
Pozdrawiam
Avatar użytkownika
ktmlc4640
Świeżak
 
Posty: 16
Dołączył(a): 6/12/2012, 22:38
Lokalizacja: Kraków

Postprzez mati22252 » 21/10/2013, 15:32

Może był zbyt słaby akumulator by rozdać wszędzie prąd.
Avatar użytkownika
mati22252
VIP Ścigacz.pl
 
Posty: 805
Dołączył(a): 12/4/2012, 17:04
Lokalizacja: Żagań/ Poznań



Powrót do Mechanika motocyklowa



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 16 gości




na gr