Zobacz wÄ…tek - Sidi Vertigo (Air) czy Alpinestars S-MX Plus
NAS Analytics TAG

Sidi Vertigo (Air) czy Alpinestars S-MX Plus

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Sidi Vertigo (Air) czy Alpinestars S-MX Plus

Postprzez InSiDe » 16/7/2007, 17:26

. Właśnie zbieram się, żeby kupić trampki. Koniec końców stanęło na Sidi Vertigo badź Alpinestars S-MX Plus. Buty zbliżone pod względem ceny jak i ogólnych walorów. Jednak gdzieś poczytałem, że to super-hiper zapięcie z SMXów (taki ściągacz) nie jest zbyt żywotne. Druga sprawa która mnei zastanawia, to czy warto brać pod uwagę wersje Air (Sidi) bądź jej odpowiednik w SMX'ach? Wiecie, pewnie nikt nie lubi jak mu _____ z buta jak z murzyńskiej chaty a teoretycznie takie bardziej przeiwewne trampki powinny temu zapobiec. Cóż, jeśli ktoś jeździ w jednych bądź drugich i jest w stanie podzielić się opiniami będę wdzięczny.
//Twoja ignorancja czy moja pycha, sam tego dobrze nie wiem...
InSiDe
Świeżak

Postprzez kravec » 16/7/2007, 20:30

niedawno mialem podobny problem... w koncu kupilem smx-plusy (zwykle). Maja w srodku sznurowki ktore pozwalaja dosc dobrze dopasowac buta do nogi, sa wygodne, stopa sie w nich az tak nie poci (mi prawie wogole) a wersja air zupelnie nie nadaje sie nawet na mokra nawierzchnie. Nawet dla przykladu- dzisiaj okolo 2 godziny w nich stalem na brzegu jeziora gapiac sie na skuterki wodne (ponad 30 stopni bylo) i jakos w nich nie plywalem. Polecam, chciaz jak sie chodzi to skrzypia okropnie (ale w czym to przeszkadza?). Jezeli bys chcial kupic a w sklepie nie chcieli by za bardzo zejsc z ceny- 1080zl to zamow je na 4motos.pl - z przesylka wyniosly mnie 890zl.
kravec
Administrator

Postprzez Lukass » 16/7/2007, 20:37

Ja polecam Sidi - mam je kilka miesięcy i sprawują się świetnie. Jako zapięcie jest zamek i rzep. Do tego te wszystkie ochraniacze, powodują że nawet wizualnie buty wyglądają kosmicznie. Gdybym miał kupować buty jeszcze raz, to nawet bym sięnie zastanawiał - SIDI!!!

Lukas

P.S. W razie czego kupuj o rozmiar większe niż nosisz. Ja "zwykłe" noszę 42, a motocyklowe 43.
Lukass
Świeżak

Postprzez InSiDe » 16/7/2007, 21:07

. Sidi przymierzałem, SMXy pojadę poprzymierząć jutro. Dzięki za rady w sprawie Airów i tym podobnych. Rozumiem, że mam sobie je podarować bo w byle deszczyku przemokną.
InSiDe
Świeżak

Postprzez chris_nie » 16/7/2007, 21:19

sidi mam ponad 3 lata i sa super. bardzo wygodne. zaliczylem w nich mocny szlif na r6 i spelnily swoje zadanie. moje w deszczu przemakaja, ale mam prosty patent na to. woze ze soba folie do owijania palet (kawalek rolki okolo 10 cm). jak zaczyna lac, owijam buta, co zajmuje chwilke i nie przeszkadza w jezdzie, jak rozne wynalazki typu nakladki przeciwdeszczowe na buty. mojej zonie kupilem sidi rain, no i faktycznie sa nieprzemakalne, ale tez cholernie w nich goraco, po za tym nie maja slizgaczy na palce.
chris_nie
Świeżak

Postprzez hefron » 17/7/2007, 07:57

Co do tych butów to chyba tylko kwestia gustu. Ja mam Sidi i mialem w nich dwie groźnie wyglądające gleby i nic mi się nie stało. Alpiny też są super, skrzypienie jest mało ważne. Bierz te które Ci się podobają i nie kupuj wysyłkowo chyba że jesteś pewien rozmiaru.
hefron
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kwazi » 17/7/2007, 08:17

S-MX czy SiDi-buciki sa z naprawde wysokiej pułki, wiec bedom porównywalne jesli chodzi o wykonczenie,trwałosc i wygode stopy
to co wybiezesz bedzie zalezało od tego które Ci sie bardziej spodobaja...

posiadam S-MX Plus i jedyne co moge powiedziec "złego" o nich, to to ze skrzypia...
Piłeś?? -nie jedz
Nie piłes??- wypij

"zielona szóstka"
Kwazi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez chris_nie » 17/7/2007, 12:15

evil napisał(a):Sidi - idealne pod kolumnę...

przynajmniej mozna w nich normalnie chodzic. alpiny wygladaja tak, ze mozna ich uzywac caly rok, takze jako buty narciarskie :D
chris_nie
Świeżak

Postprzez kravec » 17/7/2007, 12:56

w alpinach tez mozna normalnie chodzic... z tego co wiem jeszcze sidi sie podobno lekko rozklapuja (tak gadal sprzedawca, a znajomy- uzytkownik sidi- to potwierdzil) obojetne co kupisz i tak beda dobre, kwestia gustu. Tylko nie bierz wersji air. A co do sprzedazy wysylkowej to najpierw najlepiej pojechac do sklepu i przymierzyc (ewentualnie kupic)...
kravec
Administrator

Postprzez Lukass » 17/7/2007, 12:59

Ja kupiłem wysyłkowo, bo w pobliżu nie było nawet gdzie przymierzyć. Sprzedawca doskonale mi doradził i jest OK.

Lukas
Lukass
Świeżak

Postprzez InSiDe » 17/7/2007, 13:18

. Właśnie chciałem pojechać do Intermotors przymierzyć Alpinki, ale jak zobaczyłem korek na jakieś 2km, po nierównej, jednojezdnowej kostce brukowej to spasowałem. Może w sklepie koło mnie będą mogli ściągnąc SMX'a do przymiarki, bo sa troszkę mniej "Storm Trooper"owskie i chyba bardziej mi się podobają (szczególnie białe, ale pewnie po 2h jazdy już przestają być białe :]). Dzięki raz jeszcze za rady, dodaliście trochę soli do tych precli :]]]
InSiDe
Świeżak

Postprzez InSiDe » 17/7/2007, 17:52

. R'ki jakoś mi sie nie podobały. W każdym badź, kupiłem już Sidi Vertigo. Jeszcze się nie przejechałem (pogoda dobija) ale wieczorem sobie pośmigam. Dzięki jeszcze raz za wszelkie informacje.
InSiDe
Świeżak

Postprzez maniekaga » 19/7/2007, 17:00

Witam,
z trzy tygodnie temu kupiłem te Alpinki, na początku uczucie jakbyscie nogi w gips wstawili, zero czucia biegów itd. teraz sie przyzwyczaiłem i musze powiedziec że są super, nie mam co prawda porównania do innych butów ale jestem naprawde zadowolony z zakupu.
Jeżdżądz nawet w tem. 30 wentylacja działa znakomicie .

Poprostu Polecam

Pozdro
Maniek
maniekaga
Świeżak

Postprzez Stewie » 20/7/2007, 08:59

A może ktoś mi coś powie na temat tych butów http://www.newenough.com/boots/racing_b ... boots.html
Przymierzam się do kupna i po przeczytaniu Waszych postów zdecyduję się chyba na Sidi.
Z góry dzięki za odpowiedzi!
Pozdrawiam!
Oh, sweet! Bring it on bitch! Now how you gonna act?! Jeeze! Bringin that trash in here. Dis is my house!!!
Stewie
Świeżak

Postprzez LordLox » 3/8/2007, 01:06

Tylko SIDI ! Komfort pierwsza klasa - wez numer wieksze ;)
"Headstrong will take on anyone !"
Kawasaki ZX6-R
Honda CBR 600 F
LordLox
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê