Cross 125. Nie wchodzi na obroty.. Dławi się . Pomocy!!
• Strona 1 z 1
Cross 125. Nie wchodzi na obroty.. Dławi się . Pomocy!!
Witam ponownie. Znów ja i moje kłopoty z chinolem 125. Więc tak cross "chodzi" tzn. odpala. Okazało się ze zawór się wygiął i przez otwór do świecy w głowicy uciekała kompresja. No niby dali tam nową tuleje a zawór wyprostowali. No i ok. Cross teraz odpala, ale wcale nie wchodzi na obroty. Dławi się. A gdzies przy 1/3 gazu robi jak jakby sam sobie dodawał gaz i odejmował. Wymieniłem gaźnik na nowy i jest trochę lepiej ale dalej ... podejrzewam że 50 skuter wziął by mnie
.. Dodam ze zamiast filtra mam szmatkę. Czy to może być przyczyna? Czy zupełnie coś innego? Pozdrawiam. Proszę o pomoc

- kacper@wp.pl
- Świeżak
szmatka zamiast filtra na pewno nie pomaga ale silnik powinien pracować tak czy siak. Ten zawór co piszesz to teraz jest na 100% prosty? Prosty,dobrze ustawiony i ciekawe czy nadaje się jeszcze do czegoś jak już był nadwyrężony. A falujące obroty no to tak jakby gaźnik do regulacji. A że nie znam się na tym za bardzo to niech ktoś się jeszcze wypowie
- Barack-Obama
- Świeżak
albo rozrzad przestawiony, brak masy, wyzej wspomniana scierka, brak kompresji. Swoja droga komu oplacalo sie robic tuleje do swiecy i prostowac zawor to nie wiem
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
omgg jak mozna prostowac zawór w chinczyku jak nowy kosztuje kilka złotych, a cała głowica kilkadziesiat zł... skórka za wyprawke. oddaj do mechanika bo sam widze bez wiedzy szybko nie dojdziesz do ładu
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
filtru w tej chwili nie mam wcale. szmatka. a ty jak naprawiłeś swój? i w jaki sposób ci się zalał?
- kacper@wp.pl
- Świeżak
- kacper@wp.pl
- Świeżak
kacper edytuj posty
kup normalny filtr za 10 zł nawet najtanszy siatkowy jak cie nie stac na nic lepszego i na tym reguluj. a co jest przyczyną nie wiadomo tam moze byc wszystko, zawory mogło wypalic, swieca paść, gaźnik do ustawienia, silnik sie mógł zatrzeć
kup normalny filtr za 10 zł nawet najtanszy siatkowy jak cie nie stac na nic lepszego i na tym reguluj. a co jest przyczyną nie wiadomo tam moze byc wszystko, zawory mogło wypalic, swieca paść, gaźnik do ustawienia, silnik sie mógł zatrzeć
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości