"Motocyklista doskonały" - David L. Hough
• Strona 1 z 1
"Motocyklista doskonały" - David L. Hough
Witam,
Dziś z piskiem opon wylądowała na moim biurku w/w książeczka. Przejrzałem ją pobieżnie (15 minut) i... szok. Nawet nie wiedziałem, że o tylu kruczkach związanych z techniką jazdy nie wiedziałem
Książka napisana przystępnym językiem, świetnie spolszczona (dostosowana do naszej ustawy prawo o ruchu drogowym, okraszona zdjęciami z polskich dróg) - według mnie - świetny podręcznik do nauki i doskonalenia techniki jazdy dla tych, którzy motocyklem chcą jeździć bezpiecznie - a nie tylko nauczyć się stoppie czy wheelie. Poruszone tematy to pełne spektrum motocyklizmu - od wiedzy, jak bezpiecznie hamować, przez sposoby, jak unikać wyziębienia czy przegrzania organizmu, aż po przewidywanie zachowania psów, biegających po wiejskich drogach.
Koszt książki - 52 zł - więc nie jakoś specjalnie dużo - a warto.
Nie mam nic wspólnego ani z autorem, ani z wydawnictwem - ale książce faktycznie należy się reklama.
Pozdrawiam, WR81
Dziś z piskiem opon wylądowała na moim biurku w/w książeczka. Przejrzałem ją pobieżnie (15 minut) i... szok. Nawet nie wiedziałem, że o tylu kruczkach związanych z techniką jazdy nie wiedziałem

Książka napisana przystępnym językiem, świetnie spolszczona (dostosowana do naszej ustawy prawo o ruchu drogowym, okraszona zdjęciami z polskich dróg) - według mnie - świetny podręcznik do nauki i doskonalenia techniki jazdy dla tych, którzy motocyklem chcą jeździć bezpiecznie - a nie tylko nauczyć się stoppie czy wheelie. Poruszone tematy to pełne spektrum motocyklizmu - od wiedzy, jak bezpiecznie hamować, przez sposoby, jak unikać wyziębienia czy przegrzania organizmu, aż po przewidywanie zachowania psów, biegających po wiejskich drogach.
Koszt książki - 52 zł - więc nie jakoś specjalnie dużo - a warto.
Nie mam nic wspólnego ani z autorem, ani z wydawnictwem - ale książce faktycznie należy się reklama.
Pozdrawiam, WR81
Black Wind always follows
Where my white horse rides
-
Wiewiór81 - VIP Ścigacz.pl
http://www.bukrower.com.pl/index.php?m=34 (otwórz link)
Taniej, niż napisane jest na okładce
Pozdrawiam,
Wiewiór81
Taniej, niż napisane jest na okładce

Pozdrawiam,
Wiewiór81
-
Kwazi napisał(a):Pytanie nie na temat -Wiewiór81 ty chyba jesteś panem smerfem w niebieskim mundurku z lizaczkiem w reku -co??.
MotocyklistÄ… jestem.
Pozdrawiam, WR81
-
milo by bylo miec policjanta motocykliste na forum!
zawsze dobrze w dyskusjach byloby moc spytac o wersje druga strone, ja tam Panow niebieskich bardzo lubie, ilez to razy jechalem z duzo za glosnym wydechem, z duza przekroczona predkoscia na budziku, a oni tylko pomachali mi palcem z usmiechem grozac, pozdrowili, zarowno na trasie jak i w samym centrum Wawy czesto, o ile autem przez ostatnie 10 lat zlapalo mnie xx razy, to na moto mam same przyjemne wspomnienia na razie z policjantami, szczegolnie na motocyklach, kiedy sie razem z nimi jedzie

zawsze dobrze w dyskusjach byloby moc spytac o wersje druga strone, ja tam Panow niebieskich bardzo lubie, ilez to razy jechalem z duzo za glosnym wydechem, z duza przekroczona predkoscia na budziku, a oni tylko pomachali mi palcem z usmiechem grozac, pozdrowili, zarowno na trasie jak i w samym centrum Wawy czesto, o ile autem przez ostatnie 10 lat zlapalo mnie xx razy, to na moto mam same przyjemne wspomnienia na razie z policjantami, szczegolnie na motocyklach, kiedy sie razem z nimi jedzie

<a href="http://www.v10.pl">V10.pl</a>, <a href="http://www.wroom.pl">Wroom.pl</a>
Były: GS500, SV650S, Yamaha R6, Yamaha Bulldog 1100
Były: GS500, SV650S, Yamaha R6, Yamaha Bulldog 1100
-
Richie - Administrator
Smerfiklista?Kwazi napisał(a):He he mała zagadka
motocyklista + smerf=??
No co? Widziałam setki razy jak policjanci łamali przepisy, a nie wierzę, że żaden spośród smurfów nie kocha motocykli. Wniosek jest jeden - nie ma przeszkód, by policjant mógł jeździć na moto

-
_Dioda_ - Świeżak
Smerfiklista można ich i tak nazywać -jak kto woli
.Jeśli o mnie chodzi to narazie "drużyna papy smerfa" ma u mnie czyste konto
.Jestem tylko ciekawy ile czasu jeszcze tak zostanie...? 

Piłeś?? -nie jedz
Nie piłes??- wypij
"zielona szóstka"
Nie piłes??- wypij
"zielona szóstka"
-
Kwazi - VIP Åšcigacz.pl
Richie napisał(a):mam same przyjemne wspomnienia na razie z policjantami, szczegolnie na motocyklach, kiedy sie razem z nimi jedzie
Jeśli podchodzisz do policjanta jak do człowieka, a nie jak do wroga - zapewniam, że policjant odpowie tym samym. Tam też pracują ludzie - którzy po pracy mają rodziny, hobby, niektórzy nawet mają motocykle

Kwazi napisał(a):w niebieskim mundurku z lizaczkiem w reku -co??.
Nie, nie pracuję ani w niebieskim mundurku, ani z lizaczkiem w ręku - pomyliło Ci się ze smerfetką

Swoją drogą, temat zszedł na psy

pozdro, WR81
-
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości