Lagi od yzf-r6 do yzf-r125
• Strona 1 z 1
Lagi od yzf-r6 do yzf-r125
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Niestety jakiś czas temu miałem wypadek, nie z mojej winy, ale cały przód motocykla do wymiany. Posiadam Yamahę yzf-r125 z 2008 roku i oglądając ceny oryginalnych lagów się przeraziłem. Cena za sztukę - 850 zł... Jako, że budżet z ubezpieczenia mam ograniczony, kieruję do Was pytanie:
- Kupić nowe lagi dedykowane temu modelowi i spać spokojnie?
- Poszukać w internecie używanych lagów do tego modelu? Z tego co widziałem, to na angielskim ebayu są w dość dobrej cenie.
- Czy może zamontować lagi od większego motocykla, np. Yamahy r6? Z tego co widziałem, to moje moto ma taki sam skok zawieszenia (130 mm), wyprzedzenie(86 mm) i prawie taki sam kąt główki ramy (różnica 0,2 stopnia) jak r6 z 2003/2004 roku. Nie wiem tylko co ze średnicą widelca w moim moto (r6 ma 43 mm). I rozmiar mojej opony na przód to 100 mm, a w/w r6 120mm. Dodam, że zamierzam w sezonie czasem skoczyć na tor, więc plusem byłyby regulacje napięcia i odbicia, ale czy w moim przypadku jest to potrzebne?
Proszę potraktować mój przypadek poważnie i liczę na porady.
- Kupić nowe lagi dedykowane temu modelowi i spać spokojnie?
- Poszukać w internecie używanych lagów do tego modelu? Z tego co widziałem, to na angielskim ebayu są w dość dobrej cenie.
- Czy może zamontować lagi od większego motocykla, np. Yamahy r6? Z tego co widziałem, to moje moto ma taki sam skok zawieszenia (130 mm), wyprzedzenie(86 mm) i prawie taki sam kąt główki ramy (różnica 0,2 stopnia) jak r6 z 2003/2004 roku. Nie wiem tylko co ze średnicą widelca w moim moto (r6 ma 43 mm). I rozmiar mojej opony na przód to 100 mm, a w/w r6 120mm. Dodam, że zamierzam w sezonie czasem skoczyć na tor, więc plusem byłyby regulacje napięcia i odbicia, ale czy w moim przypadku jest to potrzebne?
Proszę potraktować mój przypadek poważnie i liczę na porady.

- Filodorro
- Świeżak
Z wyglądu mogą być podobne, ale twardość sprężyn i seting będzie inny.
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości