[Aktualności] Range Rover taranuje motocyklistów -...
Każdy tłum ma rozum pięcioletniego dziecka.<br><hr>CyclopKomentatorzy napisał(a):Motocykliście w takich grupach często zachowują się jak dzikie i głupie zwierzęta. Adrenalina skacze, mózgi się wyłączają i wystarczy tylko iskra by stało się nieszczęście. Mogę się założyć, że jakby gość z tego Rovera zaczął ich tylko wyzywać to by mu auto skopali.
Dla nich to była ewidentna frajda i zabawa, że mogli gonić za jakimś typem i mu wpierdolić.<br><hr>666<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
zawinił organizator imprezy motocyklowej i brak eskorty policji takiego tłumu motocyklistów. Traf chciał, że trafił baran na barana. Dlatego też nie uczestniczę w masowych imprezach motocyklowych bo niestety mamy benzynę zamiast krwi. A o samozapłon bardzo łatwo.<br><hr>Art
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mój drogi, z tego co podaje policja zaczęli ciąć opony zanim kogokolwiek przejechał. Zaczęli atakować samochód, więc kierowca bojąc się o życie swoje, żony i córki dał gazu i przejechał blokujących mu drogę motocyklistów.<br><hr>mietekKomentatorzy napisał(a):Bardzo ladnie pomineliscie fakt, ze od razu zaczeli mu niszczyc auto i ciac opony. Bardzo rzetelne dziennikarstwo, ale czego wiecej sie po was spodziewac.<br><hr>.<br>Komentatorzy napisał(a):Koleżko przeczytaj newsa raz jeszcze, ale tym razem uważnie. Jest napisane, że jak stał w korku, to go okładali, a potem wywlekli. A pocięli to mu mu gębę. Nie obrażaj nas, bo jest nam bardzo przykro <br><hr>Boczo<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Oficjalna parada mająca zezwolenie od władz miasta odbywała się w innej części miasta. To było nielegalne "zbiorowisko" alternatywne dla oficjalnych imprez odbywających się w tym czasie.<br><hr>radekwKomentatorzy napisał(a):zawinił organizator imprezy motocyklowej i brak eskorty policji takiego tłumu motocyklistów. Traf chciał, że trafił baran na barana. Dlatego też nie uczestniczę w masowych imprezach motocyklowych bo niestety mamy benzynę zamiast krwi. A o samozapłon bardzo łatwo.<br><hr>Art<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Tak czytając Wasze komentarze to niestety muszę się w pewnym stopniu zgodzić z opinią że troszeczkę inaczej wygląda sytuacja jeżeli siedzi się w samochodzie z dzieckiem i żoną a wokół rozbawiona i czująca się bezkarnie banda motocyklistów . Dlaczego banda ano dlatego że są oni poniekąd anonimowi , na twarzach maja kaski nie widać ani twarzy ani oczu. Jak myślicie czy wszystkie dzieci na tym świecie mają sikać w majtki ze szczęścia że wokół nich wyją silniki i prześcigają się w głupotach udający niekiedy inteligentnych ludzi motocykliści. Parada paradą na drogach jest więcej niż jeden pas i ciężko jechać "paradzie" jednym pasem , nie oni muszą całą ulicą , nie patrząc na zasady ruchu drogowego. I proszę nie rzucać się że jest inaczej , widziałem kilka takich"parad" i owszem jakaś część jedzie jak ludzie ale niestety zdecydowana większość to banda idiotów. Proponują wynajmować sobie nieczynne lotniska i tam sobie róbcie parady i zloty a nie pakujecie się na ulice gdzie odbywa się normalny ruch a potem macie pretensję do innych że Was nienawidzą i się boją . Nie popieram tego co zrobił kierowca chociaż nie podejrzewam jak to ktoś napisał że chciał zabić motocyklistę bo oni się sami pozabijają ,ale ich wendeta to już swoisty akt zemsty. I jak to się ma do Waszej zasranej porządności , w dobie wszech obecnej elektroniki wystarczyło powiadomić policję i jechać za nim a karę powierzyć wymiarowi sprawiedliwości . Można wyciągnąć może zbyt daleko idący wniosek że okazało by się że jednak kierowca samochodu miał prawo czuć się osaczony i zagrożony . A tak doszło do tragedii której można było uniknąć gdyby ktoś trochę pomyślał....<br><hr>Uczestnik ruchu
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To jest niestety "ameryka" - i to nie w znaczeniu jaki znamy z mediów. Według amerykańskiego prawa najprawdopodobniej skazani zostaną motocykliści. Jeżeli atak na samochód zostanie potraktowany jako naruszenie szeroko rozumianego "miru domowego". (Facet wiózł żonę z dzieckiem), a motocykliści prowadzili pojazdy nie zgodnie z przepisami ruchu drogowego. Przejechany motocyklista może dostać gruba kasę od organizatora imprezy motocyklowej. Na pewno będzie to ciekawa sprawa w precedensowym systemie prawa angloamerykańskiego.<br><hr>ArtKomentatorzy napisał(a):zawinił organizator imprezy motocyklowej i brak eskorty policji takiego tłumu motocyklistów. Traf chciał, że trafił baran na barana. Dlatego też nie uczestniczę w masowych imprezach motocyklowych bo niestety mamy benzynę zamiast krwi. A o samozapłon bardzo łatwo.<br><hr>Art<br>Komentatorzy napisał(a):Oficjalna parada mająca zezwolenie od władz miasta odbywała się w innej części miasta. To było nielegalne "zbiorowisko" alternatywne dla oficjalnych imprez odbywających się w tym czasie.<br><hr>radekw<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
czarna to jest twoja matka je**ny rasisto. Szkoda że Ci motocykliści nie pobili kierowcy na śmierć albo chociaż tak żeby również nigdy już nie mógł chodzić...<br><hr>AmokKomentatorzy napisał(a):> Czy uczestnicy parady nie przesadzili goniąc go i wywlekając z auta?
Usiłowali ująć zabójcę ich kolegi, jak można w tej sytuacji przesadzić?
Skoro ten człowiek jest w stanie kogoś zabić, gdy obok siedzi jego żona i dziecko, to znaczy że wcześniej być może już zabijał a i spora szansa że swój wyczyn powtórzy. Takich ludzi trzeba eliminować z dróg. Prawo tego nie umie, więc trzeba to robić na własną rękę.<br><hr>fastviper<br>Komentatorzy napisał(a):Bosz, co za ****... Ja mam małą córeczke i gdybym uznał że coś jej grozi bez mrugnięcią ręką bym rozwalił 100 takich asfaltów i matołów w dresach jak na tym filmie. <br><hr>Uzi<br>Komentatorzy napisał(a):masz 100% racji! Też bym ich staranował palantów czarnych!<br><hr>GRReg<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ale co miał odpuścić, skoro zatrzymała go zgraja bandytów i już wtedy próbowali mu ręcznie wytłumaczyć jak ma jeździć. Nie zapominaj że to nie on wjechał w kolumnę motocyklistów, to kolumna otoczyła jego, on nie miał wyjścia, także powinno się cieszyć że tylko jeden jest w szpitalu, bo przy tym aucie, to mógł grabarzowi zapewnić roboty na tydzień.<br><hr>hornetKomentatorzy napisał(a):> Czy uczestnicy parady nie przesadzili goniąc go i wywlekając z auta?
Skoro ten człowiek jest w stanie kogoś zabić, gdy obok siedzi jego żona i dziecko, to znaczy że wcześniej być może już zabijał a i spora szansa że swój wyczyn powtórzy. Takich ludzi trzeba eliminować z dróg. Prawo tego nie umie, więc trzeba to robić na własną rękę.<br><hr>fastviper<br>Komentatorzy napisał(a):Bosz, co za ****... Ja mam małą córeczke i gdybym uznał że coś jej grozi bez mrugnięcią ręką bym rozwalił 100 takich asfaltów i matołów w dresach jak na tym filmie. <br><hr>Uzi<br>Komentatorzy napisał(a):Jak masz mala coreczke tak jak piszesz to pierwsze co powinienes zrobic to uzyc rozumu troche i odpuscic a nie rozjezdzac czlowieka dajac tym samym przyklad dziecku jak nalezy postepowac w takich sytuacjach, owy "asfalt" i "matol" to Ty jestes jak masz takie podejscie
Jedyne co "my" motocyklisci mozemy zrobic to ubolewac ze takie osobniki maja prawo jazdy i moga sie poruszac po drogach publicznych
Pozdro dla rozgarnietych "asfaltow" od wuja michala<br><hr>wujek michal<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a dla mnie jesteś imbecylem który nigdy nie był na takiej paradzie i gadasz głupoty nie mając zielonego pojęcia co gadasz .Komentatorzy napisał(a):Motocykliście w takich grupach często zachowują się jak dzikie i głupie zwierzęta. Adrenalina skacze, mózgi się wyłączają i wystarczy tylko iskra by stało się nieszczęście. Mogę się założyć, że jakby gość z tego Rovera zaczął ich tylko wyzywać to by mu auto skopali.
Dla nich to była ewidentna frajda i zabawa, że mogli gonić za jakimś typem i mu wpierdolić.<br><hr>666<br>
tak wyłączają nam ie mózgi a ty myślisz za nas .
Tak jak ktoś wcześniej napisał koleś z dużym portfelem chciał zaszpanować pokazać rodzince co to nie on.
Co miał za problem zatrzymać sie na poboczy na 2 min i ich przepościć <br><hr>999
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak by moj samochod otoczyla agresywna banda (nie wazne czy na motorach czy bez, dresow, metalowcow czy stoczniowcow) i sytuacja wygladalaby na taka, ktora moze zagrozic mojemu zdrowiu to gaz do dechy i uciekam, nawet po ludziach. Z reszta jesli nawet ktos stal przed samochodem to jak widzi, ze samochod rusza i nie chce sie zatrzymac to sie nie stoi jak kolek udajac twardziela tylko ucieka sprzed niego. Niestety w grupie nie liczy sie rozsadek i jak chlopaki zobaczyli, ze najechal na kolo ich kolegi to nie podeszli tam zapytac o numer polisy.Komentatorzy napisał(a):> Czy uczestnicy parady nie przesadzili goniąc go i wywlekając z auta?
Skoro ten człowiek jest w stanie kogoś zabić, gdy obok siedzi jego żona i dziecko, to znaczy że wcześniej być może już zabijał a i spora szansa że swój wyczyn powtórzy. Takich ludzi trzeba eliminować z dróg. Prawo tego nie umie, więc trzeba to robić na własną rękę.<br><hr>fastviper<br>Komentatorzy napisał(a):Bosz, co za ****... Ja mam małą córeczke i gdybym uznał że coś jej grozi bez mrugnięcią ręką bym rozwalił 100 takich asfaltów i matołów w dresach jak na tym filmie. <br><hr>Uzi<br>Komentatorzy napisał(a):Jak masz mala coreczke tak jak piszesz to pierwsze co powinienes zrobic to uzyc rozumu troche i odpuscic a nie rozjezdzac czlowieka dajac tym samym przyklad dziecku jak nalezy postepowac w takich sytuacjach, owy "asfalt" i "matol" to Ty jestes jak masz takie podejscie
Jedyne co "my" motocyklisci mozemy zrobic to ubolewac ze takie osobniki maja prawo jazdy i moga sie poruszac po drogach publicznych
Pozdro dla rozgarnietych "asfaltow" od wuja michala<br><hr>wujek michal<br>
I pisze to wszystko nie z pozycji puszkarza czy motocyklisty, bo tu nie maja znaczenia sympatie, a z pozycji czlowieka, ktory zorbilby wszystko, aby bronic siebie i swojej rodziny.<br><hr>JJJ
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Też tak sądzę. Ta parada wyglądała jak szarańcza na motocyklach. Zero respektowania przepisów: zajeżdżanie drogi, blokowanie pasa ruchu, nie zachowywanie odstępu, prowokowanie stłuczek, zamiana pasów bez sygnalizacji itd.<br><hr>MAHKomentatorzy napisał(a):Motocykliście w takich grupach często zachowują się jak dzikie i głupie zwierzęta. Adrenalina skacze, mózgi się wyłączają i wystarczy tylko iskra by stało się nieszczęście. Mogę się założyć, że jakby gość z tego Rovera zaczął ich tylko wyzywać to by mu auto skopali.
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zapraszam do lektury
<a href="http://www.wykop.pl/link/1674296/grupa-motocyklistow-od-czarnego-range-rovera-atakowala-juz-wczesniej" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.wykop.pl/link/1674296/grupa-motocyklistow-od-czarnego-range-rovera-atakowala-juz-wczesniej</a>/
żal mi waszego motocyklowego ignoranctwa, wszystko co osobowki zrobią to zło, to oni maja patrzc w lusterka, uważać itp.<br><hr>gimbustroll
<a href="http://www.wykop.pl/link/1674296/grupa-motocyklistow-od-czarnego-range-rovera-atakowala-juz-wczesniej" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.wykop.pl/link/1674296/grupa-motocyklistow-od-czarnego-range-rovera-atakowala-juz-wczesniej</a>/
żal mi waszego motocyklowego ignoranctwa, wszystko co osobowki zrobią to zło, to oni maja patrzc w lusterka, uważać itp.<br><hr>gimbustroll
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Trochę tu poprzeglądałem i nie tylko tu i tez jestem zdania ze Wina jest kierowcy .
Nic by mu sie nie stało jak by zjechał przepuścił ich poczekał 5 min pokazał zonie i córce motory .bo to jest frajda sam jestem uczestnikiem takowych parad i sam wiem ze ludzie z miłą chęcią staja oglądają maszyny pozwalając nam ostatni raz w sezonie poszaleć te 30 min
Ale tu trafił sie Gość z grubym portfelem stojący ponad prawem .
Sam osobiście tez bym go wyciągnął z fury .<br><hr>KORONA
Nic by mu sie nie stało jak by zjechał przepuścił ich poczekał 5 min pokazał zonie i córce motory .bo to jest frajda sam jestem uczestnikiem takowych parad i sam wiem ze ludzie z miłą chęcią staja oglądają maszyny pozwalając nam ostatni raz w sezonie poszaleć te 30 min
Ale tu trafił sie Gość z grubym portfelem stojący ponad prawem .
Sam osobiście tez bym go wyciągnął z fury .<br><hr>KORONA
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Moim zdaniem winny jest koleś z auta . Mógł np zjechać i poczekać aż przejadą , bo to ze przejechał po motocyklistach to musi mieć coś z głową ...<br><hr>bartek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Tak się składa, że byłem na wielu zlotach, paradach i różnego rodzaju akcjach bo jestem aktywnym motocyklistą. Samemu zdarza mi się robić głupie rzeczy na motorze i wiem, że czasami zdrowy rozsądek się wyłącza jadąc motocyklem. Nie raz robiłem głupie rzeczy na zatłoczonych ulicach i nie raz widziałem jak ludziom przy takich przejazdach odpierdala.Komentatorzy napisał(a):Motocykliście w takich grupach często zachowują się jak dzikie i głupie zwierzęta. Adrenalina skacze, mózgi się wyłączają i wystarczy tylko iskra by stało się nieszczęście. Mogę się założyć, że jakby gość z tego Rovera zaczął ich tylko wyzywać to by mu auto skopali.
Dla nich to była ewidentna frajda i zabawa, że mogli gonić za jakimś typem i mu wpierdolić.<br><hr>666<br>Komentatorzy napisał(a):a dla mnie jesteś imbecylem który nigdy nie był na takiej paradzie i gadasz głupoty nie mając zielonego pojęcia co gadasz .
Tak jak ktoś wcześniej napisał koleś z dużym portfelem chciał zaszpanować pokazać rodzince co to nie on.
Co miał za problem zatrzymać sie na poboczy na 2 min i ich przepościć <br><hr>999<br>
Nie oburzaj się jak małe dziecko zapatrzone w motocyklowy świat, w którym nie można powiedzieć jednego złego słowa.
Gość w Roverze też jest uczestnikiem ruchu drogowego i dlaczego miał się zatrzymywać ? Przy tak dużych akcjach zabezpiecza się przejazdy przez poszczególne ulice. Od tego są grupy porządkowe by nie było takich przygód.
Czy Ty się w ogóle słyszysz ? Jak można małemu dziecku zaimponować takimi rzeczami? Mały pewnie wył z płaczu a ty pieprzysz o jakimś imponowaniu rodzinie!
Nie wiemy jak było ale motocykliści jechali jakby cała droga i wszystko należało do nich. Zdarzyła się tragedia i sprawca/y powinni ponieść konsekwencje nie zależnie od tego czy są motocyklistami czy idiotami za kierownicą samochodu.
Życzę trochę wiecej ot
<br><hr>666
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Tak się składa, że byłem na wielu zlotach, paradach i różnego rodzaju akcjach bo jestem aktywnym motocyklistą. Samemu zdarza mi się robić głupie rzeczy na motorze i wiem, że czasami zdrowy rozsądek się wyłącza jadąc motocyklem. Nie raz robiłem głupie rzeczy na zatłoczonych ulicach i nie raz widziałem jak ludziom przy takich przejazdach odpierdala.Komentatorzy napisał(a):Motocykliście w takich grupach często zachowują się jak dzikie i głupie zwierzęta. Adrenalina skacze, mózgi się wyłączają i wystarczy tylko iskra by stało się nieszczęście. Mogę się założyć, że jakby gość z tego Rovera zaczął ich tylko wyzywać to by mu auto skopali.
Dla nich to była ewidentna frajda i zabawa, że mogli gonić za jakimś typem i mu wpierdolić.<br><hr>666<br>Komentatorzy napisał(a):a dla mnie jesteś imbecylem który nigdy nie był na takiej paradzie i gadasz głupoty nie mając zielonego pojęcia co gadasz .
Co miał za problem zatrzymać sie na poboczy na 2 min i ich przepościć <br><hr>999<br>
Nie oburzaj się jak małe dziecko zapatrzone w motocyklowy świat, w którym nie można powiedzieć jednego złego słowa.
Gość w Roverze też jest uczestnikiem ruchu drogowego i dlaczego miał się zatrzymywać ? Przy tak dużych akcjach zabezpiecza się przejazdy przez poszczególne ulice. Od tego są grupy porządkowe by nie było takich przygód.
Czy Ty się w ogóle słyszysz ? Jak można małemu dziecku zaimponować takimi rzeczami? Mały pewnie wył z płaczu a ty pieprzysz o jakimś imponowaniu rodzinie!
Nie wiemy jak było ale motocykliści jechali jakby cała droga i wszystko należało do nich. Zdarzyła się tragedia i sprawca/y powinni ponieść konsekwencje nie zależnie od tego czy są motocyklistami czy idiotami za kierownicą samochodu.
<br><hr>666
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Trzeba zauważyć że "ludzie" organizujący się w takie watahy zawsze będą skończonymi wieśniakami, bo swoją siłę będą upatrywać w grupie, a nie w ich samych. Pederaści, zboczeńcy, związkowcy, kibole... totalna dzicz i upadek obyczajów.<br><hr>Szabon
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
!!!!!!!!!
Nie wiem jak wam to wytłumaczyć! Samochodów jest tyle na drogach że masakra i tego nie widzicie. A jak jadą motocyklisci to od razu grupa przestępcza? Jak by ktoś wam przytarł auto a byście jechali z kolegami 5 autami to nie ruszylibyście za nim w pościg i próbowali go zatrzymać? Piszecie to tylko dlatego że nie macie pojęcia o motocyklach i widzicie w nich tylko bande wariatów. Piszecie też że w grupie wyłącza się mózg i takie tam. A to samo by było gdybyście wy byli w autach! Jak motocyklista ma zatrzymać auto jak nie hamując przednim? A że motocyklisci są zgrani to pomogli mu ując sprawce. A jak by jechał sam, to by nic nie zrobił i musiał jechać dalej i płacić za starty. Gdyby zatrzymał się tir przed tym autem to by nie ruszył, a że wiedział że może przejechać po motocykliscie to ruszył. Zrozumcie to! Jeżeli popełnił wykroczenie spychając motocykliste to powinien się zatrzymać i powinni zadzwonić na policje a nie uciekać! On wiedział jakie jest społeczeństwo i że i tak skupią wine na motocyklistach a nie na jego próbie zabójstwa! Motocyklisci też jeżdzą autami i nie ważne czym by jechał i tak by go dogonił i mu wpierdolił.Jak Jedzie 100 tysiecy aut to tego nie widzicie. A jak jedzie 50 motocyklistów to już grupa. Za duzo by tu pisac bo i tak wam tego nie przetłumacze. Wszystko zaczeło się od kierowcy samochodu. I to zaskutkowało tym jak dalej potoczyła sie historia. Jeżeli ten czowiek nie bedzie chodził to boję się aż myśleć co zrobią motocykliści. Motocyklisci pomagając mu próbują walczyć o kawałek bezpiecznej drogi. I żeby sobie ludzie nie mysleli że motocykl jest mały to można robić co sie chce.
Nie wiem jak wam to wytłumaczyć! Samochodów jest tyle na drogach że masakra i tego nie widzicie. A jak jadą motocyklisci to od razu grupa przestępcza? Jak by ktoś wam przytarł auto a byście jechali z kolegami 5 autami to nie ruszylibyście za nim w pościg i próbowali go zatrzymać? Piszecie to tylko dlatego że nie macie pojęcia o motocyklach i widzicie w nich tylko bande wariatów. Piszecie też że w grupie wyłącza się mózg i takie tam. A to samo by było gdybyście wy byli w autach! Jak motocyklista ma zatrzymać auto jak nie hamując przednim? A że motocyklisci są zgrani to pomogli mu ując sprawce. A jak by jechał sam, to by nic nie zrobił i musiał jechać dalej i płacić za starty. Gdyby zatrzymał się tir przed tym autem to by nie ruszył, a że wiedział że może przejechać po motocykliscie to ruszył. Zrozumcie to! Jeżeli popełnił wykroczenie spychając motocykliste to powinien się zatrzymać i powinni zadzwonić na policje a nie uciekać! On wiedział jakie jest społeczeństwo i że i tak skupią wine na motocyklistach a nie na jego próbie zabójstwa! Motocyklisci też jeżdzą autami i nie ważne czym by jechał i tak by go dogonił i mu wpierdolił.Jak Jedzie 100 tysiecy aut to tego nie widzicie. A jak jedzie 50 motocyklistów to już grupa. Za duzo by tu pisac bo i tak wam tego nie przetłumacze. Wszystko zaczeło się od kierowcy samochodu. I to zaskutkowało tym jak dalej potoczyła sie historia. Jeżeli ten czowiek nie bedzie chodził to boję się aż myśleć co zrobią motocykliści. Motocyklisci pomagając mu próbują walczyć o kawałek bezpiecznej drogi. I żeby sobie ludzie nie mysleli że motocykl jest mały to można robić co sie chce.
- michal07901
- Świeżak
Jestem motocyklistą i uważam, ze mimo tego, ze motyckl przyhamował, samochód nie powinien w niego wjeżdżać, a nastepnie taranować ludzi, bezpieczna odległość... jesli mój znajomy zostałby potrącony, sam zacząłbym gonić samochód w nadzieje na złapanie go i oddanie w ręce policji, osoba w samochodzie jechała ze swoją rodziną, a przecież nie zapominajmy, że motocyliści również tworzą swoją dużą familie, skąd wiecie, że nie było tam nikogo brata, siostry, męża, żony czy dziecka... presja grupy, adrenalina, emocje kierowały tymi ludźmi i po analizie i przemyśleniach, dobrze, że osoba kierująca pojazdem - samochód, słusznie dostała za swoje, sam zrobiłbym to jeśli widziałbym taką sytuację, totalna bezmyślność... ktoś kto wjeżdza w tłum ludzi z premedytacją i prawie zabija człowieka ma byc bez winy!? Postawcie się w sytuacji świadka jadacego na motocyklu obok, który to widzi na własne oczy jak jego przyjaciel zostaje potrącony i traci przytomność na ulicy. <br><hr>Szymon8882
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości