Zobacz wÄ…tek - kierunki pomocy
NAS Analytics TAG

kierunki pomocy

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

kierunki pomocy

Postprzez ER6N2012 » 25/9/2013, 18:00

witam wymieniałem dziś kierunki barracuda quadra w er6n po czym w jednym kierunku przy podlanczaniu zetknęły mi się dwa kabelki i coś pukło jakby bezpiecznik ale....

1)sprawdziłem wszystkie i są ok

2)migacze działają gdy włanczam lub wyłanczam alarm w moto czyli dwa razy się na chile zaświecaja

3) niedziałaja siatła pozycyjne led oraz tylne swiatło led i led oswietlajace tablice z numerami
natomiast stop który jest tymi samymi światłami co tylne swiatło działa ok

4) swiatla mijania i długie działają bez zarzutu

5) swiatła awaryjne tez nie działają

myślę ,że mógł się zepsuć ten cały przerywacz ale jak podłanczam oryginalny do normalnych zarówek jaki miałem od nowości to tez migacze nie dzialają

Proszę o pomoc gdyż jestem jak widać za słabym elektro-mechanikiem :)
ER6N2012
Świeżak

Postprzez ChaoticBiker » 25/9/2013, 21:20

Sprawdz bezpieczeniki jeszcze raz, dla pewnosci. Nie tylko od kierunkow, ale tez od swiatel tylnych - pozycyjnych. Pozycyjne z przodu sie swieci? Krotkie/dlugie beda na innej linii.

Podlacz inna lampe na tyl - dowolna, tylko po to, by sprawdzic czy prad dochodzi, lub sprawdz miernikiem, jesli masz i umiesz.

Bo mogla po prostu zepsuc sie lampka tyl.

Na przyszlosc - elektryke robi sie przy odlaczonym akumulatorze.
ChaoticBiker
Stary Wyjadacz

Postprzez ER6N2012 » 25/9/2013, 22:46

dzięki kolego ale dałem ciała po całości sprawdziłem wszystkie bezpieczniki oprócz oddzielnie leżącego z napisem ""signal"" gdyż myślałem ze to jest od sygnału dźwiękowego- klaksona i go nie sprawdzałem bo klakson był .... a teraz spojrzałem jeszcze raz a tam przerwa .!!! HURA naprawione
ER6N2012
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 1 gość

na górê